GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

måste man verkligen alltid hänga med i allt?

2022-02-02 | 19:28:10 | Film/TV/Kändisar

 
Imorgon sänds det sista avsnitet av And just like that. Och som jag kommer sakna dessa torsdagar med ett nytt avsnitt. Jag hoppas verkligen att det blir en säsong 2 och att detta inte bara var en en-säsongs-grej.
För jag har verkligen älskat den. Upplägget, storyn och hur karaktärerna växt och var de kontra mot där serien slutade 2004.
Alla håller inte.
 
För någon vecka sedan så lyssnade jag  på ett avsnitt av Ebba von Sydow Kleebergs  och Emilia de Porets podd där de pratar om And just like that och att de är "besvikna" på var Carrie &Co är i livet vid 55 års ålder och hur och var och vad de anser att kvinnorna borde ha porträtterats och varit i livet.

Och jag håller inte med. Jag blir bara besviken, igen, på detta dömande. För det första vet jag inte om vi som är 15 år yngre cirka ens ska tycka hur en 55 åring ska porträtteras för vi är inte ens samma generation. Likaså vad är ”lyckade och framgångsrika karriärer”? Precis som SATC alltid ifrågasatts så blir nu AJLT dömt och ifrågasatt...
För att det handlar om kvinnor? Jag skrev en krönika om detta till lokaltidningen förra några veckor sedan där jag just tog upp detta. Blir det någonsin samma debatt kring serier som handlar om män och hur män ska eller borde bete sig? 

Jag tycker inte alls att det är orimligt att Carrie & Co inte riktigt hänger med i allt vad sociala medier och Poddar etc är…
För ärligt talat, måste man det? Återigen - att sätta sitt egna yngre perspektiv och sin egna karriär och tekniska kunskaper i jämförelse..nja. Och ska man se till ”stay true to character ” får vi inte glömma att Carrie knappt hade en mobiltelefon förrän i säsong 6 och knappt ens använde internet. Att Miranda tröttnat och vill skola om sig något, är det ett misslyckande? Måste man vara nöjd vid 55 års ålder? Kan man inte fortfarande få sträva efter mer eller efter något annat?

Jag var 15 år yngre än karaktärerna när serien började. Under åren har jag ju kommit ikapp åldersmässigt och med åldern har jag ju också tagit till mig serien på ett annat sätt..Nu är jag återigen 15 år yngre. Jag kan absolut känna igen mig i vissa saker. Men , just nu är ju min snart 64åriga mamma närmare Carrie i ålder än vad jag själv är och jag kan känna igen mamma och hennes distans till hashtags och virala trender etc . Hon andas och lever inte i sociala medier , hon klarar sig utan och det gör henne varken mossig eller misslyckad.
Snarare kan jag tycka att det är ett tecken på en powerkvinna, som kan tänka själv, sållar bland nyheter och verkligen inte tänker det minsta i FOMO-banor.
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: