GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

känslan av att inte ha gjort nåt alls när man gjort massor

2022-02-01 | 20:03:42 | Egocentrerat&Vardagligt

 
 
Pluggat, skrivit, pluggat mera, målat, pluggar, målat igen, städat lite i källaren….tillbaka till pluggandet, kort promenad, mer plugg, målamålamåla och nu planerat skrivpass.
Aaarrghh.. somliga dagar är jag så splittrad och gör ditt och datt, all over the place… och så känner jag att jag inte får något gjort och så får jag skuldkänslor för att jag inte sitter och pluggar rakt upp och ned i 8 timmar.

Men då får jag stanna upp. Vänta lite här nu..
Inte fått nåt gjort? Det har jag ju. 
- Jag har målat EN tavla och TRE modeteckningar.
- Jag har har läst 65 sidor engelsk kurslitteratur och tittat på 2 h föreläsning. 

Och det där med skuldkänslor… så idiotiskt. Ja, jag pluggar heltid, men jag har ju också ett företag. Men ligger skuldkänslorna i att det där med skapandet inte har OMEDELBAR EFFEKT? Att jag liksom inte får betalt för det med en gång? Eller kanske faktiskt aldrig? För det är ju aldrig givet, särskilt inte som icke-jätteetablerad eller känd eller med massa tusentals följare , att något alls blir sålt som du skapat… men om jag heller inte skapar så kan jag ju å andra sidan inte heller kanske få något sålt. 
Så det är det eviga dilemmat.. ihop med att faktiskt ta sig själv och det man…JAG gör på allvar. Det räknas. Det är inte ett stämpla-in-på-fabrik eller annan arbetsplats-jobb men det räknas.. Jag måste liksom komma ihåg det och påminna mig om det mellan varven. För jag lägger ner en jäkla massa tid och möda och kraft och tanke på det. Utöver passion och kärlek. 
Precis som det kanske ibland kändes att jag var ledig hela sommaren som en lyxlirare så la jag ju väldigt mycket tid på att skriva mitt bokmanus… och det gav ju till slut lön för mödan när jag fick mitt bokkontrakt i november.
Som konstnär och författare, skribent och illustratör, kan lönen komma väldigt mycket långt senare, men det gör inte tiden jag lägger nu ovärd.
Måste komma ihåg det. Får inte falla in i de där presterar-svarta tankarna.
Kommentera 1 st

Kommentarer
Maria
2022-02-02 - 15:39:07

Du är otroligt grym och min inspirationskälla!

Svar: men tack snälla du, det värmer verkligen <3 <3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: