GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

"Du, jag & jämställdheten"

2021-09-29 | 10:40:49 | Illustration/Teckning/Konst/Design

I helgen som var gick årets Konstnatten-evennemang av stapeln här i Tidaholm/Falköping. Och jag ställde ut för 7:e gången.
Men innan jag skriver om denna fantastiska helg så måste jag ju som utlovat visa lite från den utställning jag hade tillsammans med Fredrik Lindberg i augusti.
 
"Du, jag & jämställdheten" hette utställningen och detta var ju då en budskaps/konceptutställning där jag och Fredrik gick samman kring ett tema vi arbetade fram och sedan på varsitt håll tolkade och skapade kring det budskapet.
 
I mitt egnet skapande så arbetar jag ofta med just budskapet att kvinnokroppen och kvinnan ska få ta plats, så som hon är, på sina egna villkor. Få vara fri, känna sig fri. Modig. Ägande istället för ägd. Styra över sin kropp och dess kontext, sexuell eller inte. Det är hennes val.
Mitt val.
Ingen annans.
 
Och vi pratade mycket om deet där, Fredrik och jag, och hur han skulle tolka och skapa och anamma budskapet som man utan att det blev just "här kommer en man och ska ge sig på hur kvinnor känner". Så han fokuserade mycket på just mäns ansvar. Alla mäns ansvar.
 
Jag tycker att vi fick till en väldigt fin och bra utställning som faktiskt väckte en hel del intressanta tankar och samtal mellan oss och besökare.
 
 
Min serie "Ta plats"
 
Jag och tavlan " All by herself, she shines.
 
 
Fint reportage i lokaltidningen...som givetvis , lite talande så där, satte Fredriks namn på några av mina verk, hehe.
 
 
 
 
Jag och Fredrik på vernissaget
 
 
Rainbow Victory (såld)
 
 
My strength is your love
 
She who enjoyed life and didn't give a damn!
Pride & Prejudice
 
I am a woman, I am
 
 
De flesta av mina tavlor och mitt skapande hittar ni dels på min Instagram @avannaillustrations men också min i min webshop www.avanna.se/avannashop 
 
 
 
Kommentera 1 st

Kommentarer
Anonym
2021-10-01 - 22:46:27

Du är otroligt begåvad! Hatten av och grymt jobbat!

Svar: tack snälla du <3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: