GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

äntligen kom majhärligheten med full kraft

2021-05-18 | 21:09:02 | Egocentrerat&Vardagligt

 
 
 
 
Ja lagom till den stundande långhelgen förra veckan kom så äntligen majhärligheten. Så där härlig som just bara månaden maj kan vara. När allt bara fullkomligt exploderar i grönska och det magiska sken som skapas mot gråblå himmel när vädret inte riktigt kan bestämma sig för reg eller solsken.
 
De första dagarna med värme redan på morgonen och barfotafötter mot trätrall och godmorgonkaffet bredvid. Kjoltyg och bara ben.
Bikiniväder och äntligen fick huden smaka på solstrålar och anamma lite nya nyanser än vintergrå.
 
 
 
 
 Äntligen kunde jag börja flytta ut  lite penslar och dukar och färg och måla utomhus igen.
Altanerna gjordes iordning och alla möbelkudds- och solsängsöverdrag tvättades rena och fick solskenstorka medan poolen rengjordes och blev redo för årets säsong. Rödbrända axlar och pollendoftande hår.
 
 
 
 
Och Ahh som jag längtat efter de där löprundorna när gruset är lite fuktigt av regn och asfalten doftar av att temperaturerna blir allt vänligare, varmare. Att nästan se löv gro varv efter varv och känna livskraften i klorofyllet och fylla lungorna med det friska och fräscha och andas ut det gamla. 
Att från ha haft siktet inställt på bara en lätt jogg nån kilometer för att benen känts stela och ömma istället känna kraft och fart och ett jäkla fint tryck. 
Att sedan ligga och pusta ut på altangolvet, trä mot hud, höra fågelkvitter medan andningen sakta återgår till det normala och svetten lackar.
Jag älskart!
 
 
 
 
De första ljumma kvällarna och få se sitt hus i kvällsljus efter en härlig vinkväll med sin bästa vän. Det är livets liv. Och snart snart blommar den där syrénbusken. Och hemma, det är där syrénbusken blommar.
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: