GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

somliga kanske behöver perspektiv på sina perspektiv..

2021-03-17 | 18:10:10 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Många debatter blir helt snedvridna.
Som den när Sverigedemokrater alltid ska ställa två svaga grupper mot varandra och anklaga invandrare för hur dåligt våra pensionärer har det istället för att kanske tycka att vi kan omfördela miljonfallskärmar och annat . men nej det tjänar ju inte deras agendor.
 
Likaså tycker jag väl att en del influencers lite väl ofta startar upp nån slags debatt om något och får en massa re-posts och heja- och hurrarop för en hel del märkla ting och tomt blahablaha.
 
Det senaste som jag tyckt varit något absurdt och väldigt märkligt är att storys och flöden under gårdagen svämmade över av att ganska stora profiler och en del mindre började att jämföra p-piller med Covid19-vaccinet efter att Astra-Zenecas vaccin stoppats tillfälligt i en del länder efer en del rapporter om blodproppar.
 
Ärligt talat förstår jag inte varför det ens jämförs?
Ja det är fantastiskt mycket inom vården som är helt snett vad gäller forskning, vård och behandling av kvinnor, kvinnors besvär och kvinnors åkommor och symptom.
 
Men att påpeka att massor av kvinnor går runt daligen med risken för blodproppar för att de/vi käkar p-piller och att det ska sättas i perspektiv och jämförelse med män(?) som blivit rädda för vaccinet...nja.
 
För det första, käkar du p-piller och faktiskt går runt och är rädd för det - SLUTA ÄT. Punkt.
 
Jag är en av dom som fick lungorna fulla av blodproppar och det högst sannolikt pga just p-piller och jag levt med ångest i 6,5 år sedan dess. Varje gång det hugger i ryggen så tror jag det är proppar eller var gång jag får blodsmak i munnen så bultar panikkänslorna i bröstet ...

Jag förstår essensen av jämförelsen, det gör jag verkligen. 

 MEN! det blir ändå en ganska sned jämförelse.

För i slutändan:

Två olika preparat med två ganska olika syften. Och jag som absolut vill vaccinera mig är glad att de stoppar och undersöker saken även om fallen är ganska få. Då jag är mer proppbenägen nu efter att en gång ha haft proppar och helst aldrig vill gå igenom det helvetet igen.

Så att det stoppas kan vara en stor tjänst mot alla kvinnor som ätit just p-piller och faktiskt redan fått blodproppar. Likaså kanske mot kvinnor som även käkar p-piller och just redan går runt med en eventuell tickande bomb i sig, vaccinet kanske bara blir gnistan som får den att explodera? Bland de rapporterade fallen finns ju faktiskt kvinnor också, även dödsfall.

I slutändan finns det  ändå flera bra/bättre alternativ till p-piller. Men inte till vaccinet.

(För hey, avstånd verkar ju inte vara nåt alternativ för folk vad gäller varken det ena eller andra i längden, eller hur?)

 

Så lite perspektiv på perspektivet kanske?

Kommentera 1 st

Kommentarer
Anonym
2021-04-14 - 22:26:28

Jag har varit utan preventivmedel i 10 år men överväger faktiskt att börja igen. Har kommit in i ngt slags förklimakterie och det är vidrigt . Hade jag inte tyckt att status quo är så jobbigt hade jag dock aldrig övervägt att börja igen

Svar: finns det inte andra läkemedel man kan. ta mot just klimakteriebesvär?
Jobbigt oavsett!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: