GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

2021, du var trots allt, väldigt fint

2021-12-31 | 12:44:25 | Egocentrerat&Vardagligt

W
 
Igår, på årets näst sista dag hade jag en riktig skitdag. Och då var det lätt att också börja göra "bokslut" över året. Ja, nästan oundvikligt att inte blicka tillbaka på året som varit och även att börja tänka på vad 2022 kan innehålla.
Fast att sia om framtiden är ju egentligen ganska onödigt. Förhoppningar och drömmar kan man ju ha.
Då jag hade en riktigt usel dag av olika anledningar och även haft det kämpigt med en del krämpor och besvär det senaste , ja under hela året egentligen, så hoppas jag att 2022 i alla fall kan vara lite mer snällt och lugnt. 
Att lite orosmoln kan skingras och saker löser sig. Att få känna att jag mår helt bra någon gång samtidigt som jag väl försöker förlika mig med just att endometrios är en kronisk inflammation som påverkar hela mig- både kropp och knopp. Denna trötthet och mer eller mindre konstanta värk, ja det är i perioder dränerande. 
Och frustrerande. För jag vill känna mig pigg. Ha ork. Kunna springa och promenera obehindrat. Ha energin till allt det jag har lusten till. Lägga fokus på rätt saker. 
Så, igår, den nästsista dagen av 2021 reflekterade jag över det dåliga när jag ändå hade en riktig skitdag.
 
 
Men idag, den sista dagen av 2021 ja då ska jag enbart fokusera på det som var och är positivt och ta med mig det in på det nya året. För bra saker, det har det absolut funnits. Och i slutändan, när jag blickar tillbaka på tidigare års bekymmer och besvär och grubblerier… det mesta löser sig, på ett sätt eller annat, alltid
 
i slutändan väger det bra över det dåliga alla gånger och det finns väldigt mycket från 2021 som jag absolut vill ta med in på det nya året. 
Jag avslutade mitt första år på en riktig högskoleutbildning. Jag avslutade också en ettårig skrivarlinje. När sommaren kom var jag lite trött/mör och med stöd från framförallt min sambo så tog jag en ledig sommar.
Det vill säga ledig på det sätt att jag inte skulle stämpla in någonstans eller anpassa mig efter andras scheman och tider.
Tiden, rummet – sommaren, den var min.
En fri sommar är det lyxigaste i min bok. Särskilt när den var så varm och fin som årets sommar var. Jag njöt av varenda soltimme samtidigt som jag färdigställde mitt bokmanus. Jag hade gett mig fanken på det. Så jag skrev. Och skrev.
 

2021 var även ett superproduktivt år vad gällde konsten. Hela våren målade och sedan även hela sommaren. Och detta resulterade dels en efterlängtad utställning ihop med Fredrik i augusti och i slutet av september ställde jag åter ut under årets Konstnatten vilket blev mitt bästa utställarår någonsin (hittills). 2021 sålde jag fler tavlor än jag någonsin gjort förut. Man kan ha runners high men frågan är om man inte kan ha en art/artist high också.
 


Den varma sommaren gjorde att jag levde i bikini men jag kunde också på riktigt klä mig efter det väder jag älskar mest – värme. Klänning efter klänning, barfota och högklackat.
Och sommaren höll sig kvar en bra bit in på hösten. Förutom utställningar så innebar hösten en ny termin på högskolan och år 2 på utbildningen och jag har även nu pluggat dubbelt och även klämt in en journalistikkurs.
 
2021 11/11 så fyllde jag 40 och födelsedagen spenderades i hufvudstaden och någonstans där på Drottninggatan fick jag det där underbara mailet från Word audio publishing att de ville ge ut min bok och en livsdröm gick i uppfyllelse.
2022 ges min bok ut.
Så 2021, du var fint.
Nya fina vänner kom in i mitt liv - Jenny, Jossan och Annie och jag hade många underbara stunder med den bästa av alla - Karin och givetvis med sambon och med min mamma ♥️
 
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: