GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

#womensupportingwomen

2020-07-30 | 10:34:42 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Det pågår ju just nu en #challenge på sociala medier där kvinnor ska lägga upp en svartvit bild efter att de nominerats av nån annan kvinna eller flera. #challengeaccepted och #womensupportingwomen.
Ursprunget till det här, som väl kommit bort i löpelden balnd alla jättekända kvinnor som postat en bild är att det hela började av kvinnor i Turkiet och även andra länder för att uppmärksamma att allt fler länder går ifrån Istanbulkonventionen som i sin tur gäller kvinnliga rättigheter. 
Så det får vi varken förbise eller glömma!
 
Men det har blivit mer som en "vanlig" social mediachallenge där man skickar det vidare. Vissa skriver bara att de accepterat den och inte mer text än så vilket nog är tanken. Vissa av oss har ändå valt att skriva lite mer och även i texten valt att lyfta fram några kvinnor i min närhet som jag verkligen finner värda att lyftas, var och en för olika egenskaper.
 
Kvinnor med en enorm företagaranda och kämparglöd. Kvinnor med enormt hjärta. Kvinnor som är rakt igenom snälla och genuina och envisa. Kvinnor som får mig skratta. Kvinnor som vågar gå sin egen väg och trotsar både normer och ideal.
Framförallt kvinnor man känner är med en i både med och motgång.För det där sista är viktigt.
Vänskap och lyftande av kvinnor ska väl vara i både nöd och i lust. Inte bara något som för stunden kanske genererar lite mer följare och likes tillbaka. Eller man väljer lite småstötta så där när det passar.
 
Jag blir ledesen när jag ser andra kvinnor ta avstånd från "utmaningen" och det inte för att de tycker att grundbudskapet kommit bort eller något sådant utan för att de tycker att kvinnor är falska. Att de tycker att de blivit huggna i ryggen av andra kvinnor och att de trivgs bättre bland män och att män alltid behandlat dom bättre etc.
Grattis först och främst till att alltid ha blivit bra behandlad av män - det är vi inte alla som blir.
Jag beklagar att ni känner att ni inte har andra kvinnor i er närhet eller som ni beundrar som ni vill lyfta istället utan att ni låter de som gjort fel sätta agendan...och låter något som skulle handla om kvinnor ändå handla om män...igen.
Det som blir lite paradoxalt är att se hur många kvinnliga följare vissa av de här "anti-kvinnorna" har och hur mycket stöd de får av anadra kvinnor. Se där - där hade tusentals kvinnor som hyllar dig , varför inte hylla nån av dom tillbaka? Eller se att ditt konto inte hade varit särskilt mycket alls utan just kvinnor?
 
Jag blir också allergisk mot just det här när kvinnor fortfarande faller in i att kalla sig " pojkflickor" eller att de alltid trivts bättre med män" för att män "är så raka". Bullshit.
Allt är ett system, strukturer att vi kvinnor lärt oss framförallt på bekostnad av andra kvinnor ska söka mäns gunst och gillande och därför sätter vi också gärna en status på oss själva att "vi är en av grabbarna". 
Kvinnor som säger sig inte vara särskilt tjejiga utan snarare mer killiga..ursäkta vilka är dessa "könstypiska" egenskaper?
 
Ja jag har också behandlats illa av flera kvinnor och kommer säkerligen behandlas illa mången gång igen...av både män och kvinnor.
Men jag hatar inte alla män på grund av hur många män beter sig.
Därför låter jag heller inte bli att stötta kvinnor bara för att jag blivit illa behandlad av somliga kvinnor.
Precis som jag inte slutar kalla mig människa för att människor beter sig som rövhål.
Kommentera 3 st

Kommentarer
Anonym
2020-07-30 - 10:51:09

Bra skrivet ❤️

Svar: Tack ❤️❤️
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anonym
2020-07-30 - 10:51:09

Bra skrivet ❤️

Malin
2020-07-30 - 15:36:03

Jag är tyvärr en av de kvinnor som blivit huggen i ryggen av kvinnor, flera gånger om. Men jag är också en av de kvinnor som skrev under på #metoo. Det ena ska verkligen inte utesluta det andra. Sårad och huggen i ryggen har inget med kön att göra, det är personer som väljer att utsätta andra. Jag tycker det är otroligt viktigt att lyfta och hjälpa varandra, och framför allt att vi kvinnor ska gå ihop och enas. Det behöver vi, för att ändra verkligheten för så många kvinnor i världen!

Svar: Det är verkligen skittråkigt att bli huggen i ryggen , av män och kvinnor. Men som du skriver - det är ju faktiskt inget typiskt kvinnligt.. det är ett mänskligt drag och att välja att inte supporta en helhet pga vad en liten del gjort.. näe.
Kram!!!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: