GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Mina principer är inte till salu

2020-07-06 | 15:14:54 | Egocentrerat&Vardagligt

 
För en evighet sedan , ja om man räknar i sociala medieår ty något kan ju bli totalt gammalt och "so last year" över en natt här och saker faller i glömska...som om de aldrig hänt. Ja kanske är det till och med så att om ett bloggarkiv har raderats så har faktiskt inte vissa saker hänt..?
Men ja för ett antal år sedan så drev jag en webshop efter att jag under några år släppte egendesignade kollektioner hos Nelly - ja jag tror faktiskt jag var den första bloggaren av alla som släppte egna kollektioner där fast kanske den enda som inte stod modell själv för egna kollektioner...ja ni hör ju - jag är ett unikum!  Skämt åsido. Jag drev alltså en egen webshop. Ekologiska och Fair Wearmärkta plagg, tygkassar och sådant.
En del av jobbet var ju defintivt att försöka sälja in sina produkter till influencers med makt.
Ibland fick man mail från somliga som bad om gratisprodukter.
Jag sa nej till flera stycken på den tiden större så kallade provokations/skandalbloggare för att jag helt enkelt inte ville se dom i mina produkter även om det kanske hade gett reklam och sälj.
Men vissa saker är för mig heliga och betyder mer än pengar och framgång. En av de sakerna är mina principer. Mina värderingar.
Detta gör mig nog många gånger till en totalt usel företagare. .. men inga pengar eller kontrakt har någonsin varit värda att jag ska överge mitt värde på mig själv eller vad jag sätter värde på. För utan mina principer .. vad vore jag då?
 
En av de där provokationsbloggarna svarade med att sedan publicera nåt/några inlägg om mig med förvanskade bilder och en rad kommentarer om mitt utseende.
Den här bloggaren har jag sedan genom åren sett dyka upp i program likt Lyxfällan och sådant. Och det leder in mig på det här att saker faller i glömska och att somliga kan bete sig hursomhelst. De får alltid nya chanser, ny luft under vingarna, ny uppmärksamhet.
Vi har bloggare/influencers som kunnat ändra sin livshistoria hur många gånger som helst genom åren så att det passar den aktuella agendan och de "vinner" ..ny mark, ny respekt, nya framgångar och efter varje ny gråta-ut-historia hyllas de med lovord om "de aldrig varit ärligare" fastän att den nya historien inte stämmer överens med den förra. Varför är inte folk mer kritiska och ifrågasätter sanningshalter?
Vissa influencers produkter/tjänster kommer jag aldrig kunna supporta eller lägga pengar på hur bra de än är när de kommer från värderingar och grunder som är så långt ifrån mina man kan komma.
Därmed inte sagt att jag inte kan gilla människor som t ex röstar annorlunda än vad jag själv gör. JAg gillar flertalet influencers som säkerligen inte är vänsterpartister..nej det där med principer och värderingar går liiite djupare än så.
 
Jag är även smått allergisk mot och ställer mig ifrågasättande till allt detta "fiiiiiiinaste finaste du" som folk svänger sig med vitt och brett.  Detta överdådiga lismande. Ses det aldrig igenom? "Hallå du skrev ju just att jag var fiiiiinaste, hur kan hen också vara det?"
Vidare kan jag ställa mig väldigt skeptisk till företagare som spelar på folks dåliga samvete och med överpriser ber kunder att supporta deras produkter och skyltar med att en viss del går till ditt och datt/välgörande ändamål...för att sedan se samma influencers gå på en lyxshoppingrunda...Är inte det ett "laughing all the way to the bank" om något så säg?
 
Vi har ju också haft en vår med  och lever fortfarande i en pågående pandemi vilket fått många företag och verksamheter att gå på knäna. Vissa har utnyttjat detta till max och fogat in sig själva i kampen. Hade jag varit en smart företagare, eller nej en samvetslös företagare hade jag väl också under våren kunnat sålla mig till det där. Kämpande småföretagare. Men jag hade fram tills i onsdag en anställning. Ett jobb. Med företaget vid sidan av. En lön. En fast inkomst. Även om jag hela tiden, sedan 2007 försökt ha liv i mitt företag så kunde jag knappast utge mig för en ekonomiskt kämpande företagare när jag ändå hade en lön som kom den 25:e varje månad.
 
Nu är jag inte längre anställd. Jag är arbetslös men med en f-skattesedel och jag ska väl försöka kämpa för att fortsätta hålla liv i mitt företag, absolut allra helst få det att växa. Min kamp ligger snarare just nu i att försöka hålla fast vid det som är jag, inte tappa bort mig själv. Och vill någon stötta det så är jag evigt tacksam.
 
Kommentera 1 st

Kommentarer
Anonym
2020-07-07 - 00:57:05

:-) Jag har tre av dina linnen- och igår hittade jag en tygkasse med den där lilla prinsesshunden på :-)

Svar: Vad glad jag blir att du har dom kvar ❤️❤️
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: