GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

matnjutning

2020-07-03 | 18:52:08 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Gårdagens megagoda vegoburgare som inmundigades på Bryggan i Hjo då jag följde med mina föräldrar dit och lyxigt nog blev bjuden på mat. Och så dagens lunchmackor. Nybakat bröd direkt från butik, prosciutto, mozarella, soltorkad tomat och basilika..och visst en öl till det med. Mums säger jag. Mums!
Herregud vad jag älskar mat.
Jag vet att jag i denna bloggs historia yppat både det ena och det andra om vikt och säkerligen vibbat  ut en del dumtankar kring just mat och kropp.
Så glad att jag kanske senaste sju åren ändå hittat en balans vad gäller kost-motion-träning. Ett gott tänk. Ett livets-livtänk. Där mat är till för att förhöja livskvaliten och inte att hela livet ska handla om matplanering och maträdslor.  Inga dieter. Inget är förbjudet, allt är tillåtet. Inget "extrembantande" på en viss diet för att sedan släppa på allt och böla över eventuella pluskilon. Inget "nya tag" eller "börja om".
Inga skuldkänslor kring det jag stoppat i mig. Jag ser inga fel med att pasta sju dagar i veckan. Det är ingen "unna-mig-mat". Det är mat. Det är gott.
Sedan jag släppte på allt det där med nojor så har jag heller inte ändrat klädstorlek överhuvudtaget..och skulle den ändras, ja va fan - vad gör det? MAn kan ju hoppas att med rådande pandemi och allt det fört med sig senaste halvåret att folk kanske haft vett att försöka njuta mer av livet, här och nu. 
Skulle jag dö imorgon skulle jag absolut inte ångra allt gott jag ätit, snarare kanske allt jag eventuellt förvägrat mig *
 
Ikväll blir det pasta med kyckling. Och jag längtar redan till morgondagens frukostmackor och lördagskvällens charkbricka. 
 
Och har ni smakat nya Dumle jordgubb? Mums!
 
*ok, skulle man dö av väldig matförgiftning , ja då kanske man i det ögonblicket ångrar litegrann vad man just stoppat i sig..
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: