GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Marilyn Oh Marilyn

2020-07-08 | 20:30:25 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Äntligen! 
Det enda jag haft som önskan att få lov att göra sedan det stod klart att livet - tillvaron - världen inte skulle vara sig lik i år på grund av Corona är att i alla fall få komma iväg på "Marilyn - the untold story" i Örebro. En jätteutställning om Marilyn Monroe bestående till stor del av många av hennes privata ägodelar. Igår åkte vi och det blev en liten 28timmars getaway och jag kommer visa lite mer bilder från den i senare inlägg...Detta inlägg får handla om utställningen/Marilyn.
 
Marilyn Monroe har varit ett av mina största intressen sedan över 25 år tillbaka. Marilyn Och Familjen Kennedy. Men främst Marilyn. Alltid varit en egen kategori här på bloggen till och med.
I varenda hem jag haft som vuxen har jag haft Marilyn Monroesaker i nästintill varje rum. Muggar, klockor, tavlor, posters, filmboxar och framförallt böcker - fotoböcker och en massa biografier. Jag vet inte hur många böcker jag faktiskt slukat eller hur många dokumentärer och filmer jag sett om och med Marilyn. Tror till och med Marilynsaker var det allra första jag nånsin näthandlade utanför Sverige i början på 2000talet.
 
Jag har alltid fascinerats och beundrat denna kvinna.
Sen skulle jag aldrig ta det så långt att jag skulle säga att jag känner mig själsligt bunden till henne eller tvillingsjäl bla bla.
Men att nu på så nära håll få se och uppleva kläder hon burit..med svettfläckar kvar..papiljotter med hårstrån...sovmasken som låg på hennes sovrumsgolv natten hon dog....Det var en så märklig känsla. Hela bröstet bara fylldes upp..
Ja jisses.
 
Har ni möjlighet oavsett om ni är Marilynfans eller inte, gå på utställningen. Texterna är helt fantastiska, kläderna, fotona..För att hon är en del av historien, en myt och en ikon går inte komma ifrån..men också bara en kvinna och en människa som kämpade och som kanske många har en viss uppfattning eller fördomar om.
 
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: