GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Jag har för mycket kompetens och för lite csn och jag är jävligt trött.

2020-07-02 | 21:15:08 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Ja så där mådde jag igår när det så var dags att skriva in mig på Arbetsförmedlingen samt hos A-kassan. På arbetsförmedlingen hade jag för mycket kompetenser och erfarenhet så jag fick ta bort cirka 75% av vad jag hade listat att jag kunde. Ursäktsa mig men är inte just kompetens och erfarenhet av ganska så stor vikt vid just jobbsökande och jobbmatchning?
 
Och A-kassan..snark, pust, stånk, stön. Här har man betalat in i alla år. Så möts man av att det dels är sju veckors handläggningstid och sedan tusen följdfrågor och "att-göra" på vad jag förde in om min situation och det ska in intyg på precis allt. Hur kan det ens vara relevant för en a-kassa att ha intyg på en restuppgift jag har på en kurs som jag läst för skojs skull och inte fått varken stöd/pengar/bidrag för? Fasiken mina a-kassepengar borde bara finnas där som en pott, redo för mig att ta ut. Det lär ju ändå märkas på deklarationer sen om jag mot förmodan skulle ha fuskat.
Jag är snart 39 år. Jag har hållt mig sysselsatt sen studenten i allt utom 4 månader i tjugo år. Jag lovar jag har gjort rätt för mig. Jobbat som anställd, pluggat, startat och drivit företag i 13 år, frilansgrejer etc.
 
Just nu känns det litegranna som ett vakuum. Självklart vill jag hitta ett jobb. Men jag vill också absolut få lov att vara lite kräsen och ändå drömma lite om att hitta ett jobb jag verkligen vill ha. Jag vill plugga. Jag har kommit in på en skrivarlinje. Det är vad jag vet säkert. Dock är den på folkhögskolenivå och jag har förbrukat min CSNpott på den nivån. Så det är ju kört, men jag har tänkt att hålla mig sysselsatt med den så länge jag eventuellt är arbetslös eller hittar nåt jobb med timmar.
Jag har  även sökt Universitet och högskola. Både program och kurser men det är antagning först om en vecka. Och skulle jag mot förmodan komma in på ett program så har jag inte CSN kvar som täcker hela utbildningstiden. Ja jag har pluggat för mycket genom åren.
Men det måste väl vara fler "mitt i livet" som i dessa tider faktiskt kommer behöva skola om sig?
 
Jag hade dessutom mitt andra samtal idag med min "jobbcoach" som jag tilldelats från TSL. Nåt man har rätt till vid uppsägning. MIn forna arbetsgivare får pengar för att de sagt upp mig för att jag ska ha samtal med nån som mest bara säger " jag kommer inte hitta ett jobb åt dig". 
Vad är det här för system? Hade det inte varit bättre att jag som arbetslös fått det arvodet istället? Jag bara undrar.
 
Men så är jag också litet trött och vilse just nu. Men mest trött.
 
Kommentera 4 st

Kommentarer
Sanna
2020-07-03 - 13:03:57

Alltså det är så sjukt att det ska vara så krångligt att vara arbetslös. Hoppas det löser sig fort!

Svar: Det hoppas jag med. Tack snälla ❤️
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Jeanette
2020-07-03 - 15:29:21

Nä din stackare! Hoppas att det löser sig till ditt bästa!

Svar: tack snälla du, det hoppas jag med. <3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Maria
2020-07-08 - 06:07:27

Jag lider med dig och systemet är just ett system där alla ska passa in. En fråga, vad säger akassan om sin EU-skatt och företag? Får du ha den kvar? När jag blev arbetslös fick jag lov att avveckla mitt företag för att kunna få akassa... Ps..Så härligt att du skriver igen och älskar att klocka mig om här och läsa och känna igen mig i dig. Så klok och jordnära ds.

Svar: Jag vet inte hur a-kassan ställer sig än då handläggningstid är helt uppåt väggarna. Men jag har ju fått skriva i hur mycket - dagar o timmar jag jobbar med företaget i månaden senaste året och fått dra in revisorn som andra part som ska attestera det hela.
Räknar med att det kommer bli massa krångel.. bara alla intyg de ska ha in på det jag pluggat senaste åren trots att jag pluggat för skojs skull och det varit utöver min anställning .. suck.

Tack snälla du, värmer att det fortfarande finns läsare som du som kommer hit och läser ❤️❤️
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Maria
2020-07-08 - 06:08:30

F-Skatt skulle det stå 😊


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: