GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

A Castle & Covid

2020-07-11 | 17:42:41 | Egocentrerat&Vardagligt

 
 
 
 
Några bilder från vår lilla dygnstripp till Örebro. Vi hade tur med vädret på kvällen vi var där med solsken som värmde så det var jätteskönt att sitta ett par timmar på uteservering och beställa in några Aperol Spritz och en mummig Ceasarsallad. Har en restaurang Ceasar så beställer jag nästan alltid in det. Eller nån typ av pizza. 
Förutom Marilyn Monroeutställningen jag skrev om för några dagar sedan så besökte vi även slottet och där gick jag in på en utställning om kläder och klänningar inom film och tv " Dressed for success - från Queen Elisabeth till Downton". Vi fastnade i en ganska fantastisk bokhandel och innan vi åkte hem blev det lite shopping.
 
Det var en härlig och lagom tripp känner jag. Och det slog mig flera gånger hur Corona/Covid19 nu blivit en sådan märkbar del av ens vardag - tänk - beteende. Hur jag hela tiden är lite på min vakt. Det här att när det uppstår möten i buitik eller på gatan så tänker de flesta av oss på att separera, hålla avstånd. Längtanen efter att få tvätta och sprita händerna så fort man gjort något. Att man förfäras s smått när man ser att somliga inte alls tänker på avstånd eller att man ifrågasätter " är det här enligt restriktionerna?".
Det har till och med nu etsat sig fast så i mitt medvetande att jag har svårt att läsa böcker där de umgås i grupper eller reser eller tar i hand utan att mitt i en mening tänka " men hallå - distansen!!"..innan jag fattar att allt är ju skrivit i en värld, en tid där Corona inte ens funnits.
Kommentera 1 st

Kommentarer
Sanna
2020-07-11 - 22:22:56

Jag tänker också så när jag läser eller kollar på serier och sen kommer jag på att då fanns inte Corona...

Svar: Verkligen märkligt hur man ”vant sig” 😳
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: