GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Maj ger mig hopp

2019-05-15 | 21:42:47 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Vi har nått mitten av maj och jag är i mitten av två resor. För tio dagar sedan kom jag hem från min första tripp till London och om 10 dagar åker jag, inte för första gången till Grekland men första gången till ön Korfu. Maj månad har hittills inte bjudit på någon värme, den kom och gick under påsken. Och även om jag är blekare än vad jag önskar så är inte majälskande jag jätteledsen över att månaden hittills inte blivit en repris på förra året.
Nej för det är ändå maj. Syrenérna har börjar blomma så smått och varje kväll hämtar jag in en kvist eller två från trädgården så att den ljuvliga doften sprids i huset.
Det är grönt ut. Sprängande grönt. Lysande grönt. Grönskan är magisk. Allt väcks till liv, det lever. Och oavsett vad temperaturen visar så är maj magisk.
 
Jag kom ut på en löprunda i den försomriga vackra svenska naturen och skogen efter jobbet idag. Sex härliga kilometer blev det. 
Jag har så smått börjat få in några löprundor per vecka igen. Men våren har varit tung.
 
Som jag nämnt så söker jag vård och hjälp för alla mina menstruella problem. Smärtor, rikliga blödningar, mellanblödningar, andra diffusa smärtor. Magproblem. Plus svampinfektioner flera gånger i halvåret. Jag fick UVI för några veckor sedan. Sen har det varit andra magproblem. Nässelutslag. Halsinfektioner och influensa. Tre enorma körtlar/bulor som svullnade upp bakom örat och värkte som fanken innan London. .Allt detta bara under våren hittills. Och jag har känt mig trött och less på sätt jag inte känt förr.
Men maj..maj  ger mig hopp. 
 
Och så även löpningen. Benen kändes något tunga och sega idag men andningen och orken där inga problem alls. Och ända sedan mina blodproppar i lungorna för snart fem år sedan så har ju löprundorna varit mitt sätt att ändå checka av med min egna kropp att den i alla fall är hyfsat frisk på det stora hela. Trösten i att hade något varit helt jäkla galet fel så hade jag inte orkat springa.
Så tack både kropp och knopp ändå för att ni pallar med.
 
Efter löpturen satte jag mig på cykeln och åkte iväg till en av stans små livsmedelsbutiker tillika paketutlämningsställen.
Hade ett Booztpaket fyllt med bikinis att hämta ut.
 
Och liten stad som man bor i så man blir lätt lite tjenis med t ex butikspersonal.. Så när kassörskan frågade hur det var med mig.. där jag stod rödmosig o svettig i samma stund som jag såg den nya MArabou HAllon ligga på disken så svarade jag  ”jag har varit ute o sprungit  .. och nu ska jag prova bikinis men jag tar den här nya chokladen också.  Måste fan va balans va!
Och då blev det både jubel och skratt i resten av kön.
Ett härligt litet moment så där en onsdagskväll.
 
Men ja..det är viktigt. Balans.
 
Kommentera 3 st

Kommentarer
Anonym
2019-05-19 - 09:06:23

Absolut! Balans är otroligt viktigt 😍👍 Kramar i massor från Mia, Eyra och Luna

Anonym
2019-05-19 - 09:06:23

Absolut! Balans är otroligt viktigt 😍👍 Kramar i massor från Mia, Eyra och Luna

Jeanette
2019-05-19 - 14:01:01

Var den god då? ;)


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: