GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Julefrid!

2019-12-23 | 12:06:03 | Egocentrerat&Vardagligt

 
 
 
Dan före dan..
Ahh 23:e december. Årets mysigaste dag! Jultröjan är på, skumtomtar och annat godis står i skålar lite överallt och jag har julpyntat sedan första december och det har bara blivit fler och fler ljusslingor. Sedan klockan 15.15 igår så har jag gått på 11 dagars julledighet. Hade hyfsat slappt jobbschema så tog ut lite semesterdagar här och där. 
Och denna vecka ska jag vara helt ledig för att i nästa sätta igång med en massa plugg.
I januari avslutas alla kurser som jag där nån gång i somras fick för mig att jag ville läsa och som jag kom in på. 
Fem kurser och 45 högskolepoäng har kombinerats med mitt jobb och mitt företag och även om det vissa veckor har blivit körigt så har det gått över förväntan bra och smidigt. Men ja januari kommer nog bli mastig nu när slutuppsatser och tentor ska in.
Men nu är det JULEFRID! 
Ett ord jag tror många glömmer i stressen och jakten på de perfekta klapparna och adventskalendrarna och perfekt pyntade hem och perfekta instagrambilder och idylliska drömscenarion om den perfekta julen och massa bakande med mera. Och visst känns det litegranna som att den här julstressen och perfekthetspressen är en "kvinnofälla"?! Att kvinnor känner sig som sämre mammor eller flickvänner eller fruar om de inte stökar runt och hetsar och stressar? Att stress i sig blivit nåt mått på hur perfekt du är? 
Nej julefrid människor..kvinnor. Oavsett bakverk eller perfekt planerade dyra klappar eller myyyyyssszzzzzperfektion som taget ur en hollywoodproduktion så blir det jul ändå.
Ät och drick gott. Tomta runt i tights och juletröja och raggsockor. se filmer och läs böcker. Konversera, tänk, umgås..eller var för dig själv om det är vad du vill...släpp stress press måsten..
 
Min 23:e december började med en underbar långpromenad med min älskade mamma och samtal om ditt och datt. Hem och julmackefrukost med sambon och katterna och resten av dagen så ska jag bara se julfilmer och slå in lite klappar men även tillverka några sistaminutenbeställningar jag fått på "Avanna Fashion Illustration Calendar"..men allt sker i en sakta julefridstakt och med ett rofyllt julesångsgnolande och tippetippetipptapp.
 
Jag har sett så många julfilmer i december och är nu inne på mina absoluta julfilmsmåsten.
12 dates of christmas
The Family Stone
Love the Coopers
Och julavsnittet av Beverly Hills 90210 säsong 2 från tidiga nittiotalet.
Men jag har fått många nya favoriter i år tack vare det fantastiska utbudet på Viaplay, Netflix och Cmore. Och det är ofta de "mindre" julfilmerna med mindre kända skåisar i som är bäst. De som utspelar sig i nån liten småstad där nån kakfabrik eller julgransodling hotas att läggas ned och köpas upp av nån storsstadsfirma och hela småstaden samlas och kämpar tillsammans bland en massa härligt julpynt och där överdådiga julklappar och glammiga klänningar inte är av vikt.
 
God Jul Kära Ni!
Kommentera 1 st

Kommentarer
mammatillmirakel.blogg.se
2019-12-24 - 11:32:46

God jul!!! 💕


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: