GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

they don't call it problemhy for nothing

2017-09-05 | 15:00:46 | Smink, Hudvård, Skönhet

 
Hudvård och smink är något som jag väl egentligen fått med mig från modersmjölken då min mamma alltid haft det intresset och badrumsskåpen hemma alltid var roliga att kolla igenom och titta på alla flaskor och burkar med krämer, parfymer m m. Frekvent återkommande barndomsminne från tidig ålder är att se mamma sittandes på toastolen med sin kakmascara, som hon fortfarande vurmar för att det nog var bästa sortens mascara egentligen.
Sen var hon alltid noga med solskydd på mig och min bror, likaså att smörja in oss med fet niveakräm på vintern och morotsolja och lotion efter dusch och bad när vi var små. Vilket jag tror gjort att jag idag kroppsmässigt har en bra  hud som sällan blir torr och nästan aldrig bränner mig i solen.
 
Jag började själv sminka mig ganska så sent, först under gymnasietiden dock fick jag problemhy väldigt tidigt så just hudvård har jag hållt på med i över 20 år nu.
Hudproblemen har dels gjort mig till en concealer och foundationjunkie tillika någorlunda "expert" på att dölja blemmor, finnar och bölder. Dels har det gjort mig väldigt ödmjuk till just hur psykiskt dåligt man kan må av just svåra hudproblem men också kanske aggressiv när förståsigpåare som ju inte fattar någonting tror att hudvårdsproblem beror på att man dels inte sköter hygienen "tvätta dig" eller att man moffar choklad.
 
Jag har ätit halvårskurer med antibiotika, jag har testat så himla många märken och serier vad gäller acnebekämpning, jag har fört matdagböcker över födoämnen, fått sjukskriva mig från jobb när bölderna värkt som mest. Problemhy kallas inte problem för ingenting.
 
Nu fyller jag 36 om några månader och jag har fortfarande en del problem med hyn. Näsan min är oavsett vad jag gör svartprickig och får jag finnar, har nästan alltid minst en i nyllet så är de ganska "djupa" alltså inte någon liten varprick på ytan. Men på det stora hela vet jag vad som funkar och inte och med åldern ändras ju även just det där - vad som funkar.
Och senaste året har även just hudvård blivit till ett djupare intresse, mycket tack vare Kakan Hermansson och både hennes blogg och podd och även alla fantastiska samtal jag och bästisKarin har om ämnet och hur vi lyriskt delar med oss av tips och glädje över nya produkter som krämer, serum, rengöring, glowprodukter, mascaror m m.
 
Nästa inlägg i ämnet tänkte jag skulle handla om just mina hudvårdsrutiner och inlägget efter det mina sminkfavoriter.
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: