GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

den där Miriam och jag

2017-06-16 | 14:32:29 | Illustration/Teckning/Konst/Design

(mina miriams..)
 
Det är sällan jag under alla år i bloggvärlden och på sociala medier "skrytit" om framgångar eller skrivit en massa "hemligtisseltassel" om det inte verkligen varit just lite tisseltasselsituation där man är pirrig inför nåt..
Men jag har aldrig varit den där "entrepenören" som ljugit om hur bra det går eller så där.
 
Men så för nån månad sedan så skrev jag denna status på Facebook:
"Så där då.. skrivit kontrakt med warner music...för mina talanger med pennan, inte min sjungaiduschenröst" just för att det kändes så konstigt att JAG just skrivit på ett kontrakt med Warner Music.
 
Och på den statusen så blev jag kontaktad av lokaltidningen och då fick jag ju berätta vad det hela gällde..
Vilket är: Jag blev kontaktad av Miriam Bryants manager på Instagram och blev tillfrågad om jag var intresserad av att ha med någon av mina tecknade porträtt jag publicerat av just Miriam på Instagram , på hennes kommande platta. De planerade att ha med flera andras teckningar också i layouten.
Jag tackade givetvis Ja. 
Jag avgudar Miriam. Hon är så jävla cool, älskar hennes låtar, hennes väsen, hennes attityd och mentalitet. Och var gång hon kommenterat just de tecknade porträtt jag gjort, repostat dom och använt dom som profilbild har jag ju blivit lite lätt starstruck.
Så för mig är detta ju en skitkul grej att få vara med på.
Så efter jag accepterat blev det mailande med AD.N på warner, där jag fick beröm och så skulle kkontrakt skrivas under.
 
Men jag var tydlig i intervjun till tidningen att det inte gällde omslaget jag till och med skickade ett mail att det inte gällde just omslaget, att jag inte visste alls hur slutprodukten kommer se ut, min bild/bilder kanske inte är större än ett litet frimärke..men att kontraktet gällde användningsrätt etc..
 
Ändå blev rubriken på just nätartikeln att jag står bakom omslaget...och i tidningen blev det så här:
 
...och självklart är det kul att uppmärksammas men en del av mig tycker även att det är skitjobbigt..Folk kom fram på jobbet, på stan, när jag handlade och gratulerade och WOW och GRATTIS och helt plötsligt kändes det som om jag ljugit..och jag försökte tona ned det ..ja nästan prata bort det..
Men vet ni..de flesta blev då nästan barska på rösten och sa " Sträck på dig!" , " Var stolt!", "Det är ju skitkul!" och nån sa att om jag inte själv kunde inse hur grym jag är så  "får väl vi andra vara stolta lite extra mycket istället då".
 
Sen hände något lustigt..att i Digilistan i P3 i söndags när de just skulle påannonsera en Miriamlåt och nämnde nya skivan ja då säger de plötsligt " Anna Larsson från Tidaholm..." och så nämnde de mina instagramillustrationer...Är det på grund av lokaltidningsartikeln...? 
Så typ enda gången man skriver en liten halvkryptisk "tihihi"status på Facebook så blir det intervjuer i tidning och på webb där rubrikerna ändå blev det jag betonade i både tal och text att det inte var frågan om... och så ett omnämnande på P3... 
Media.. så lustigt .. men all publicitet är ju bra sägs det..
 
 
Idag släpps Miriams EP " Bye Bye Blue "digitalt och nästa vecka släpps den som just cd och LP..jag ska få ex hemskickat..
Har fortfarande ingen aning om hur det kommer se ut , om bilden är yttepytte eller kommer synas tydligt..ingen aning...
 
Men oavsett..kanske ska jag sträcka på mig ändå...fasen det är kanske lite grymt ändå som Miriam kanske skulle sagt.
Kommentera 3 st

Kommentarer
Evelina
2017-06-18 - 00:39:21

Heja på! Du är grym, det har jag alltid tyckt och jag har banne mig läst din blogg läng.
Grattis! Oavsett om det hade varit framsidan på EPn eller bara en lite pluttbild så har ändå någon sett din konst, uppskttat den och sagt att HENNE ska vi ha!

Svar: åh tack så hemskt mycket Evelina!! dina ord värmer!!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Fredrik
2017-06-18 - 08:51:37

Men shit vad roligt! Miriam är grym, så även du!

Svar: tack fredrik <3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anonym
2017-06-19 - 10:42:04

Alltid grym på det du gör! Var stolt över det vännen, det är jag :) Många kramar 💕 Mia

Svar: love u gumman <3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: