GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Oscarsgalan 2016

2016-02-29 | 00:36:00 | Film/TV/Kändisar

Äntligen! Oscarsgalan!!
 
Galan sänds på Aftonbladet i år vilket ger mig fördelen att dels se den på tv:n samtidigt som jag kan ha Macbooken bredvid och ha på sändningen därmed och snabbt kunna ta printscreens på Röda Mattan istället för att söka runt på olika bildbanker och sajter efter bilder när jag uppdaterar allt eftersom under natten.
 
Egentligen sätter Röda Mattan igång vid 01tiden men det börjar redan nu( 00.20) droppa in celebriteter däribland Sveriges stolthet just nu: Alicia Vikander!
Hon gjorde nyss en intervju och var rapp, avslappnad , vacker och rolig. Klädd i gult, kanske för att machta en eventuell Oscarsstatyett..??
 
 
Vet ingen designer än, kan vara Vuitton då Alicia är modehusets musa.
 
Om vi ska börja diskutera själva galan nu och potentiella vinnare så måste det väl ändå vara LEONARDO DiCAPRIOS tur nu?? Jag har inte sett The Revenant men jag tror inget annat än att Leo gör en fantastisk rollprestation där , det är ju skandal att han gått miste om alla 4 statyetter han haft chans att vinna förr.
Jag hoppas att Mad Max tar hem några statytter av de tio nomineringarna den fått då jag älskade den filmen. Så snygg, feministisk och häftig.
Ska vi tro att Hollywoodälsklingen Jennifer Lawrence tar hem vinsten i år igen?
 
Stay tuned, uppdaterar förhoppningsvis fram till 06 på morgonen, brukar inte ha problem att hålla mig vaken.
Förresten firar jag 20årsjubileum med att se Oscarsgalor LIVE. Första gången var 1996, då jag och Karin satt/låg och såg galan på en liten 14tums tv i mina föräldrars sovrum. Vi hade termosar med tevatten och köttbullemackor och skulle upp och gå till skolan på morgonen.
..mina föräldrar, ja de var så snälla att den ena sov i mitt rum och den andra på nedervåningen på soffan bara för att vi skulle få se galan.
 
Jag har bara missat 2 galor sedan 1996 och då har det varit pga jobb ena gången samt att jag inte hade tillgång till kanalen den andra gången. Jag har gått till skolan efter galor, suttit med urinvägsinfektioner, ätit pizza, suttit med Karin, suttit med brorsan men de flesta har jag sett själv.
I love Oscars!!
 
Å så håller vi tummar och tår för att svenskarna som är nominerade i år ( Alicia och smink/masteamet bakom Hundraåringen..)
 
Update 00.53
 
Japp, det var Vuitton, såklart och klänningen är Custommade, dvs specialsydd till Alicia själv.
 
Daisy Ridley ( Star Wars)
Sofia Vergara i en väldigt typisk Sofia Vergaraklänning
Oscarsnominerade Saoirse Ronan i ett slimmat glittrigt fodral med öppen rygg och "slarvig" frisyr, gillar hela looken!
 
Update kl 01.21:Också nominerad: Brie Larson i en kungligt blå skapelse från Gucci. Gillar klänningen från skärpet och ned.
 
Överlag verkar det vara ganska mycket tunna spagettiband eller helt bara axlar i år vad jag kan se på Röda Mattan. Likaså fortsätter trenden med väääääldigt djupa urringningar och "side boobs" cutouts.
 
Coola coola Rooney Mara, bär Givenchy, också nominerad i år.
Margot Robbie ser ut som en levande Oscarsstayett i den här guldiga klänningen och bryter trenden med naket då hon bär en väldigt klädd långärmad klänning. En av de första jag ser nu som har väska dessutom. Älskar det utsläppta glansiga håret till detta.
 
Update kl 01.45
Supersnygga Julianne Moore i den första svarta klänningen jag skådar för kvällen och klänningen är Chanel!
Naomi Watts fortsätter med trenden med det slimmade, paljettiga och baraxlade.
Väldigt enkla frisyrer hittills, mycket utsläppt, enkla lockar, glansigt. Inga extravaganta uppsättningar än så länge.
 
 
Åh herregud...Cate Blanchett..denna vackra vackra kvinna som sällan gör nåt fel på Röd Mattan..och tror vi kan tippa henne redan nu som en av de bäst klädda denna gala. Antar att det är en Armani då hon gör mycket annat med Armani i reklamsammanhang.
 
 
Update kl 02.03 Här ser vi Olivia Wilde i en Valentino  och klänningen är fantastiskt fin i kjolen, själv har jag lit svårt för dessa djupa urringningar+ sideboobs, det krävs ju sannerligen en viss typ av kropp för att bära upp den utan att det bara blir bröst av alltihop. Men looken blir ändå svalt elegant med den strama frisyren och chokerhalsbandet.
 
UPDATE kl 02.14
OMG! Kate och Leo!! Naaaw♥
Åh vad jag hoppas att Leo vinner. Kate är också nominerad..igen.
 
Lady Gaga går emot den avskalade slimmade trenden litegranna och ser helt fantastisk ut i denna byxklänning. Love it!
Charlize Theron hyllas öerallt just nu för sin röda Diorklänning..och ja hon ser litegranna ut som en Amazongudinna, vackert men jag tycker ändå att det är lite snarkysnark..lite väl simpel tycker jag upptill.
 
Nu är det bara en klvart kvar innan galan i sig drar igång!
 
kl 02.25
 
Nominerade Rachel McAdams i en enkel grön klänning , med slits och släp och sideboobs..ja den fick in väldigt mycket trots sin enkelhet..Och nej jag har svårt för denna klänning..kommer brösten ramla ut, kommer det tunna sidentyget att bli helt upprepat, kommer hon snubbla på släpet, kommer knytningen gå upp om hon råkar sätta sig på det?
 
Nu är det bara nån minut kvar innan Galan drar igång. Har inte sett Jennifer Lawrence ännu.
Har heller inte sett röken av annars säkra rödamattanvinnare så som Sandra Bullock, Kate Hudson eller Jennifer Aniston. Men sen vet man inte vilka som faktiskt valt att bojkotta galan i år då det kritiserats att det är "White Oscars" dvs att det bara är vita som nominerats i år.
En av de första kategorierna som kommer avklaras är Kvinnliga Biroll där alltså svenska Alicia Vikander är nominerad.
Håll tummen nu, för nu börjar det!!
Klockan är 02.31 !
 
Update kl 02.49
 
Galans värd Chris Rock gjorde en bra öppning och pratade just mycket om "white oscars" diskriminering, rasism, sexism etc, blandade självklart in humor , Kul med allvarliga undertoner.
Och här kommer en kik på Jennifer Lawrence, svart, spets och nakenillusion. Platinablond page. Snyggt som alltid Jennifer!! Men jag tycker kvällens allra bäst kläda är Alicia Vikander, Cate Blanchett och Margot Robbie av det jag lyckats se hittills.
 
 
UPDATE!!
KL 03.13 svensk tid tog ALICIA VIKANDER HEM EN OSCAR!! WOOOHOOO! Så jävla roligt!!!
 
Asså fatta så stort detta är! Blir alldeles till mig här ju!
Grattis Alicia! Hon fick till och med in lite svenska i tacktalet.
 
KL 03.21
Cate Blanchett presenterar Oscars för Best Costume Design och det är så snyggt på scen med massa modeteckningar, tygryllar etc.
 
KL 03.27
Attans, Hundraåringen vann inte för bästa Makeup/Hair utan stayetten gick till Mad Max Fury road..attans.
 
Kl 03.48
Just nu är det mycket tekniska priser, priser för effekter, ljud, klippning etc..
Mad Max är stora vinnaren hittills ikväll, förutom Alicia då hihi, med fyra stayetter hittills...nej nu blev det i skrivandes stund en femte.
 
Kl 04.23
Snart dags för bästa manliga biroll, men först presenteras filmnomineringar av Kate Winslet och Reese Witherspoon...Kate har glasögon på sig, antagligen för att se textmonitorerna..glasögonen sitter märkligt snett..
 
Kl 04.32
Oscar för bästa manliga biroll gick till Mark Rylance, en skådis jag inte hört talas om. Hade gära sett Mark Ruffalo vinna som jag gillat i många år och som alltid är bra. Sylvester Stallone var också nominerad och hade känts kul om han vann.
 
Kl 05.00
Dave Grohl har precis framfört Beatles "Blackbird" medan det årliga inslaget "In memoriam" har visats, där folk inom filmen som gått bort senaste året hyllas och minns. Vad jag hörde var det David Bowie som fick mest applåder.
 
Kl 05.16
Lady Gaga har precis gjot ett helt fantastiskt starkt framträdande, med låten 'Til it happens to you.
Lady Gaga presenterades av USA's  Vice President Joe Biden som fick stående ovationer.
 
Kl 05.37
Lady Gaga vann inte utan det gjorde Bondlåten Writings on the wall.
Nu börjar denna bloggerska bli lite trött i ögonen men de tyngsta priserna återstår nu ; Bästa Regi, Bästa Manliga Huvudroll, Bästa Kvinnliga Huvudroll och Bästa Film.
Kom igen nu Leo DiCaprio!!
Leos Film The Revenant vann nu för Bästa Regi.
 
Bästa Kvinnliga Huvudroll går till Brie Larson för hennes roll i Room.
 
Kl05.56
Bästa Manliga huvudroll: ÄNTLIGEN!!! LEO!!! ♥
 
Åh vilket tal han höll! Ödmjukt och sedan politiskt, Leo brinner fö miljöfrågor, klimatfrågan vilket man kan se mycket av på hans Instagram. Ahh, Grattis Leo DiCaprio!
 
 Årets Film: Spotlight!
 
KLockan är nu efter 6 på morgonen och nu är Oscarsgalan 2016 slu, alla guldgubbar utdeladet och jag ska nu hoppa i säng. Galan har varit väldigt politisk. aGång på gång har det tagits upp i både tacktal, av presentatörer och av värden Chris Rock att vi måste kämpa för jämlikhet, att alla måste få vara med. Att etnicitet, hudfärg, sexualitet etc inte spelar någon roll.
En välkomponerad gala.
Roligast: Alicia Vikanders vinst förstås och så äntligen att Leonardo DiCaprico fick en statyett!
Sen måste jag säga att Aftonbladet har gjort en jättebra sändning med kunniga folk, bra upplägg och bra ton!
Kommentera 19 st

Kommentarer
Anonym
2016-02-29 - 01:26:39

Att du orkar sitta uppe, jag tänkte ge det en chans men får se om jag orkar. Tycker att det är lite segt att titta när jag inte sett alla filmer som är nominerade..

Anna J
2016-02-29 - 06:03:46

Hann gå upp precis i tid fört att se Leo vinna en Oscar och hålla ett fint tal. Så roligt och så välförtjänt tycker jag. Nu har jag snabbkollat igenom din klänningsbevakning och jag håller med om att Alicia och Cate har lyckats bäst. Sov gott nu! :-)

sofia
2016-02-29 - 08:53:03

Hej! Vi är en liten familj som lever under hot och våld. Vi flyr just nu inom Sveriges gränser var dag för att slippa misshandel och hot. Men vi har ett problem, myndigheterna blundar för vår situation. Vi får klara oss själva. Vi har blivit spottade på och personerna som utsätter oss för detta hittar oss varje gång. Jag har en dotter på 7 år och är nu gravid i vecka 16. Jag ber er om hjälp. Snälla sprid vår historia. Hjälp oss att tvinga myndigheterna att reagera och agera genom att vi är många som pratar om det. Snälla rödda oss!

http://hjlpenfrndden.blogg.se/2016/february/hjalp.html

Och nej, det är absolut inget virus. Vill man inte använda länken så gå gärna in på blogg.se och sök efter: hjlpenfrndden

Hanna Karlsson
2016-02-29 - 09:07:01

Så himla roligt att hon vann!

Sara Sharifpour
2016-02-29 - 10:53:23

Alltså jag missade Oscars för första gången på länge och måste säga att din uppdatering var grym!! Kommer definitivt springa in här igen. :)

Veronica Wallgren
2016-02-29 - 10:58:31

Har bara läst om Oscarsgalan nu på morgonen men måste se den :)

Jennifer
2016-02-29 - 11:50:16

KUL att läsa igenom allt, grymt gjort av dig, hoppas du hamnar på Blogg.se´s förstasida med detta inlägg, WOW!

stoletheshow.blogg.se
2016-02-29 - 11:50:26

Alica var awesome i The Danish Girls <3

Jennifer
2016-02-29 - 11:52:05

Tipsade Blogg.se om ditt inlägg nu, yaay! :D

Ylva
2016-02-29 - 11:52:59

Jag hade besämt mig för att se galan i år, men skulle jobba i dag så får kolla lite i efterhand. Roligt inlägg! Sååå snygga klänningar <3 Och fantastiskt kul att Alicia Vikander vann en Oscar :)

Johanna
2016-02-29 - 13:37:51

Men vilken fin sammanfattning/guide! Jag har aldrig sett Oscarsgalan men nästan så att jag blev lite sugen på att kolla nästa år! Mysig "tradition" som du har skapat för dig själv:)

Anna
2016-02-29 - 16:08:16

Åh, vilket roligt inlägg!! :)

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm
2016-02-29 - 18:39:58

Så roligt att Alicia vann :D
Och jättekul att Leonardo DiCaprio också äntligen vann :D

helenaforsmark.blogg.se
2016-02-29 - 18:50:32

Åh så roligt att hon fick en oscars :D

emma
2016-02-29 - 21:11:35

Sååå himla roligt inlägg!

Lina - The Movie Freak
2016-02-29 - 22:53:18

Det va jättekul att Alicia vann men jag tillhör en av de få som inte stöttar Leos sympati Oscarsvinst. Känns som han vann bara för att liksom =/

Svar: Vem tycker du skulle ha vunnit istället? Jag har inte sett The Revenant så kan ju inte uttala mig om hans skådisinsatser i just den filmen men han har ju fått bra recensioner överlag för den.. Och han har ändå blivit litegranna snuvad på segern förut för väldigt bra skådisprestationer så att han äntligen vann tror jag även var ett erkännande och ett ihopklumpade av många roller.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Bambi
2016-03-01 - 15:49:28

Det var så fantastiskt att se Leo vinna tillslut. Han har förtjänat guldgubben för så många av hans verk. Speciellt nu för The Revenant och då vann han. Kan inte annat än att vara glad över det. Har inte sett det senaste av Alicia Vikander så kan inte säga om jag tycker att hon förtjänar den - men det är sjukt kul att det är en svensk skådespelerska som har vunnit.

Linda Jonsson
2016-03-01 - 16:14:57

Haha din kommentar om att Alicia Vikander fick en Oscar, så klockren! Kände precis likadant när dom sa hennes namn, och hon är så sjukt värd den också <3 Som tur var behövde vi inte sitta upp hela natten, för jag är i Australien. Lucky Me :D

Annster
2016-03-02 - 20:13:26

Så häftigt att hon fick pris :)
Blev också glad att Leonardo vann, då hans senaste film var så bra


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: