GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

lunchlöpning

2015-09-08 | 20:46:36 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Ledig tisdag idag efter att jobbat helhelg och långpass under måndagen.
Senaste veckorna har jag vilat från löpningen och istället satsat på motionscykeln och styrketräning nere i källaren. Svetten har runnit och det har varit skönt.
Löpning i all ära men det kan också slita på kroppen och det senaste har det varit trögt.
Orken finns, lungorna och andningen och konditionen är det inget fel på, nej det är liksom benen som satt lite stopp när jag sprungit. Trötthet , småvärk, stumhet.
 
Men idag kring lunchtid i det soliga höstvädret kände jag att det var dags att ta mig en löptur igen.
Blev dryga 5,5 kilometer och kärleken infann sig direkt, inget snack om saken att det är löpning som är min träning i själ och hjärta..men tyvärr, inte samma flow och styrka och snabbhet som jag hade under våren och tidiga sommaren. En värk i knävecket och en stumhet i vaden.
Fan.
Nån som har nån idé vad det kan vara för fel?
Känns liksom bara när jag springer och inte annars. Yttre delen av knävecket. Och så lite ner i vaden.
Jaja..trots besvären var det ändå ljuvligt att komma ut på en runda oh liksom barakänna att man lever..
Jag , andningen, naturen, luften, marken, stegen, musiken.
 
Kommentera 4 st

Kommentarer
Sara Kringsberg
2015-09-08 - 21:17:26

Alltså- gissningsvis nu - så är det nog någon muskel som är trött och lite överansträngd. Kan eventuellt vara värt att fundera på om ett par nya skor är att tänka på? Om man slitit för mycket på de man redan har rätt så mycket och man därmed får lite "felbelastning". Man kan ju även testa lite annat underlag som man springer på. Exempelvis om det är mycket asfalt, kan det vara värt att byta till grus. Eller prova mer intervaller en tid. Hoppas det hjälper. Jag skulle avslutningsvis rekommendera mer vila från långdistans-löpning. Satsa på lite intervaller istället. Hoppas det hjälper! :-)

Svar: tack Sara för att du tog dig tid!
skorna jag springer i nu är bara några månader gamla.
Köpte först ett par för lätt pronation då de tyckte i affären att även om fotavtrycket är neutralt så lutade vristerna aningen inåt ..men de skorna kändes fel efter några rundor så gick tillbaka till Asics och neutrala skor som jag kört på i flera år nu..men funderar ändå på om även de är fel.
Rundan jag löper är blandad asfalt/grus.

också funderat på om det är öeransträningning då jag sprungit ganska mycket o mer intensivt i år än tidigare..därför jag körde cykel ett tag nu för att det ska vara skonsammare.
Ska testa lite mer intervall som du tipsade om <3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

angelicasvarld.blogg.se
2015-09-08 - 21:33:54

Hejja!!! Skönt med lunchträning!

Kan tipsa om träninspoden med lofsan och jessica Almenäs - där pratas massor med löpning!

Svar: tack för tipset!!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Molly P
2015-09-09 - 20:45:08

För mig kan det bli så om jag inte sprungit på ett tag, och om jag inte värmt upp ordentligt. Sen släpper det för det mesta efter ett par kilometer. Muskelträning kring knäna (balansövningar och olika rörelser med gummiband) och ordentlig uppvärmning brukar vara lösningen för mig när det känns så där i knän och knäveck. Jag måste ha rejäla muskler där för att klara löpning utan att få förslitningar.

Svar: Var ju lite tvärtom för mig nu..fick det av väldigt regelbundet springande och kände mig tvingad till några veckors vila.Men ska försöka få upp muskulaturen.
kramar!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Hanna Karlsson
2015-09-13 - 11:23:25

Det första jag tänker på är om det är en muskelbristning eller om du sträckt dig.

Svar: ja du jag testade en 5km runda idag igen och nu var det själva knäet som värkte. Ska se om knäskydd kan hjälpa.kram
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: