GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

I ♥ Tv series

2014-09-29 | 19:25:03 | Film/TV/Kändisar

Jag älskar att hitta nya serier att följa.
Har alltid älskat att titta på tv och följa massor av serier...tänk när man var barn och tonåring på 90talet och det var härliga vardagskvällar fyllda med Pang i Plugget, California Dreams, Melrose Place Huset Fullt, Paradise Beach, skoleftermiddagar med Lilla Huset på Prärien, Road to Avonlea och Dynastin, söndagseftermiddagar med Beverly Hills 90210, Models Inc, Baywatch, Mitt så kallade liv och Doctor Quinn.
 
I vuxen ålder är det ju utan konkurrens Sex and The City som varit bästa tvunderhållningen.
 
Jag och min karl ägnar otal timmar till tvserier och kan beta av hela säsonger av en serie på en helg.
Älskar´t!
 
Tänkte här lista lite favvoserier från min vuxna ålder , en del som är avslutade och några som håller på.
Kom gärna med era favoitserier/tips!

Avslutade serier:
 
 
Fringe ( 5 säsonger)
 
Den här serien marathonkollade vi alla fem säsonger på väldigt kort tid och det här var en sån serie som vi båda blev totalt fast i.
Älskade historien om två olika dimensioner av världen, det övernaturliga och det lite psykologiska i denna. Bra karaktärer överlag, bra skådespeleri och en historia som höll sig genom alla säsongerna och ett bra avslut även om jag önskade att den faktiskt kunnat få en säsong till.
Fördelen med att hitta en favoritserie som denna som redan är nedlagd är att man vet att den fått ett avslut och att man kan streckkolla .
Serier man kollar i realtid kan ju lika gärna läggas ned mitt i eller så får man vänta länge på ny säsong.
Favoritkaraktär: Walter Bishop
 
 
30 Rock ( 7 säsonger)
 
Komediserier med en helt briljant Alec Baldwin.
Älskar verkligen alla nyanser i denna, hur Alec Baldwin med små små medel och miner kan avgöra en hel scen.
Den absurda karaktären Jenna Maroney, Liz Lemons totala brist på karaktär när det kommer till junkfood och den helt twistade Kenneth Parcell.
Favoritkaraktär: Jack Donaghy
 
 
Revolution ( 2 säsonger)
 
Det här en typisk sådan serie som vi följde i realtid och som lades ned utan riktigt avslut vilket jag sörjer för jag tycker absolut att den var väl värd en säsong till eller två och så mycket bättre än vad t ex publikfavoriten The Walking Dead nånsin varit.
Jäkligt spännande intrig om vad som händer med världen om elen stängs av och hur människor klarar sig, grupperar sig och samhällen byggs upp på nytt. Laglöshet, diktaturer och revolutionärer.
Favoritkaraktär: Gillar både "the good guy" Miles Matheson ( som dock har ett bad guyförflutet) och " the bad guy" Bass Monroe.
 
 
Sex and the City ( 6 säsonger)
 
Inget klår den här serien.
Jag tror jag ser hela serien minst 2 ggr/året och då och då sätter jag på ett avsnitt här och där..för att det känns som en trygg kompis, alltid en inspiration och även om jag sett alla avsnitt ja jag vet inte hur många gånger tycker jag alltid jag upptäcker nåt nytt, snappar upp en annorlunda vinkling beroende på var jag själv är i livet.
Ytlighet blandat med djup, fashion, New York, vänskap, kärlek, tankeställare, lyx blandat med vardagsproblem och girlpower, vad mer behöver man?
Favoritkaraktär: Man kan inte välja nån av sina bästa vänner.
 
Bubblare: Ugly Betty, Melrose Place och Beverly Hills 90210
 
Pågående serier:
 
The Americans ( hittills 3 säsonger )
 
80talets USA och spioneri mellan USA och Ryssland. CIA, KGB, FBI, ryssrädsla och amerikahat. Härligt tidsdokument och varken pro-amerikana eller anti-ryssland. Allt har två sidor.
Spännande som tusan och bra skådespeleri och en av mina mesta favoriter på tv just nu.
Gillar denna än mer än Homeland som även den är fantastiskt bra.
Favoritkaraktär: Philip Jennings
 
 
Hell on wheels (hittlls 4 säsonger )
 
Jag har en förkärlek till serier som utspelar sig i usa tiden runt och efter det Amerikanska Inbördeskriget 1861-1865 och har så haft sen Macahans och Nord och Syd när jag växte upp.
Och denna är absolut inget undantag, den är kanske rent av min absoluta favorit på tv just nu.
Järnvägsbygge, lerigt och skitigt, indianer, anpassningen för vita att de före detta färgade slavarna nu är "fria" , horhus, barslagsmål, mormoner, skitstövlar, bad guys som egentligen är good guys och kanske tvhistoriens mest obehagliga karaktär i  " The Swede".
Favoritkaraktär: Cullen Bohannon
 
 
Community ( 5 säsonger sända en sjätte planerad)
 
Komedi om vuxna i olika åldrar som av en eller annan anledning tvingas läsa på ett Community College.
Serien har hotats av nedläggning i några år men alltid räddats på ett eller annat sätt och har åter plockats upp för en sjätte, kanske sista säsong.
Typisk komedi på det sättet att det alltid är nån liten avslutande "lärdom/moralkaka" på slutet men hög nivå på skådisarna, skruvat som sjutton ibland och jäkligt rolig!
Favoritkaraktär: Abed Nadir & Pierce Hawthorne
 
 
The Vampire Diaries ( säsong 6 drar igång den 2 oktober)
 
Den vampyrserie jag fastnat för, dessvärre har den tappat sin charm säsong 4 och 5 men precis som med Greys Anatomy så är säsong 1-3 ganska så magiska och jag kan se om dom om och om igen och därför fortsätter jag att kolla även på nya säsonger  även om de tappat i kavlité.
Säsongsavslutningen på 5:an lovade dock gott inför nya säsongen.
Favoritkaraktär: Damon Salvatore var det första 4 säsongerna med konkurrens av Alaric..men i säsong 5 tog nog banne mig Stefan Salvatore då Paul Wesley avgjort är den bästa skådisen i serien.
 
Bubblare: Grimm, Agents of S.H.I.E.L.D, Big Bang Theory, Pretty Little Liars och Falling Skies
 
Kommentera 7 st

Kommentarer
Fröken H
2014-09-29 - 21:24:20

Sex and the city är en favorit även hos mig och Hell on wheels lät ju sjukt spännande! Jag är en riktig sucker för kostymdramer överlag :D

Jess
2014-09-29 - 21:27:25

Åh, Fringe! Älskar den serien. Har svårt att välja favoritkaraktär men tror nog ändå det blir Olivia, så starkt och bra på alla sätt. Gillar Astrid lite extra också, så himla snäll vilket är en egenskap som jag ofta tycker glöms bort i serier. Har tack vare Fringe verkligen fått upp ögonen för sci-fi och är nu helt frälst i Firefly och Doctor Who. ÄLSKAR de två, haha. Skrev faktiskt ett inlägg om serier i somras, kolla gärna det om du vill :) http://jesskarlsson.blogg.se/2014/june/tv-serier.html

Natalie
2014-09-30 - 14:32:59

Om du inte sett eller hört talas om Outlander än, är det ett måste måste måste!!! Jag kan inte med ord beskriver hur mycket jag älskar denna serie. Allvarligt, den är helt underbar. Måste bara varna dig att de första 30 minuterna är himla sega. Men fortsätt för serien/böckerna är helt underbara!

Annie
2014-10-01 - 20:09:39

Ett litet tips om en serie som tyvärr lades ner: Pan Am. USA, 60-tal och såååå fina kläder :)
Tack för dina tips! :)

Malin
2014-10-04 - 13:47:05

Jag älskar också serier och har sett alldeles för många, men ändå finns det hur många till som helst som jag vill se. Favoriterna av serier som har slutat visats är Friends och One Tree Hill. Älskade också Off the Map men den visades ju bara en säsong tråkigt nog. Just nu följer jag favoriterna Hell On Wheels, NCIS, Hawaii 5-0 och The Big Bang Theory!

Anna
2014-10-05 - 12:38:08

Om du gillade Fringe borde du se Warehouse 13. Lite liknande fastän måste säga att jag tycker Warehouse 13 är snäppet bättre!

milishouse.blogg.se
2014-10-06 - 11:54:36

Älskar också serier. Tittar alldeles för mycket på tv haha.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: