GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Oscars - Röda Mattan, the fashion!

2014-03-03 | 00:52:00 | Film/TV/Kändisar

Kl 00.44
 
Nu äntligen!
Nu har Röda Mattan-sändningen dragit igång och kändisarna börjar nu anlända.
Vad jag hittills kunnat notera är att många bär klänningar med mycket struktur och detaljer och mönster. Lite skulpturala.
 
Detta inlägg kommer uppdateras löpande under natten.
 
 
Viola Davis i en ganska tidlös klassisk klänning, axelbandslös i en smaragdgrön färg som passar henne ypperligt.
Vackert och stilrent och säkert kort, men inget man minns.
 
Kristen Bell i vad jag tror är en svagt lila hmm Gabbanaklänning (?) med snygga detaljer och vackert snitt. Tumme upp! Men hade gärna sett nåt litet "extra" i frisyr eller smycken.
 
 
En gravid Olivia Wilde i vacker enkel svart klänning med en vit panel i ryggen som detalj när hon vänder sig om.
Ireland Baldwin (dotter till Alec Baldwin och Kim Basinger) i en mer vågad klänning i vinrött och spets.
 
 
Kl 00.55
Anna Kendrick i svart med blommiga detaljer i midjan.
Amy Adams - nominerad, i marinblå Gucciklänning. Amy är alltid elegant och vacker, sval och kör på säkra kort som passar henne men det blir aldrig tråkigt.
 
 
 
KL 01.00
 
Kristin Chenoweth i en väldigt vacker guldklänning, Cavalli tror jag det är. Som en liten Oscarsstayett själv ser hon ut. Tumme upp! Snygg frisyr dessutom!
Julie Delpy i en heltäckande frostig klänning med vacker skimmer och långa ärmar. Snygg broschdetalj. Men nja, jag tycker inte stylingen är nåt vidare..kanske än mer lockar och kanske nåt läppstift mer åt det rosa hållet? Ser lite ofärdigt ut tycker jag.
 
Kl 01.11
Portia De Rossi i en benvit kläning..med alldels för mycket "going on"..ska man försöka se igenom den? Leta efter nipple covers, troskanter, tatueringar eller vad? Nej lite too much hela looken för min smak.
Laura Dern däremot sval och fin i en blekrosa klänning som passar det röda håret jättefint!
 
 
Naomi Watts i frostig vit klänning ( Calvin Klein) med kort ärm och ingen urringning, enkel frisyr , ja ganska enkelt alltihop, men det funkar..gillar dock inte tårna som sticker fram ser lite toffelaktigt ut.
Nominerade June Squibb ser häftig ut i glittigaste grön klänning med matchande kavaj. Fräsig dam!
 
 
Kl 01.20
Ojoj, kvällens vackraste??
Lupita Nyong'o i en underbar pastellblå Pradaklänning med urringning som passar just en sådan byst allra bäst. Vackert fall, fantastisk färg och vackra enkla accessoarer med armbanden och diademet.
Full pott!
Jared Leto får bli första och kanske ende killen(?)  då han sticker ut med vit kavaj och sitt långa rockhår och röda fluga. Snyggt Jared och visst minns man åter tonåren "Mitt så kallade liv"...suck.
 
 
 
 
Calista Flockhart i en klänning som ser ut lite som vad vi redan sett en hel del av på Mattan nu ikväll/natt - frostigt , struktur och lite mönster ton i ton med klänningen.
Christine Teigen får kvällens andra högsta betyg so far av mig i denna svartrosablommiga klänning. Jag är väldigt svag för fickdetaljer på galaklänningar som ger en tuffare edge till en vacker "Barbieklänning". Kan det vara Valentino? Armani? Dior? Monique Lhuillier.
 
Kl 01.36
Ashley Wagner i en strassig guldklänning , snyggt och enkelt och inga smycken behövs nä klänningen är ett smycke i sig.
Jessica Biel i en vacker skimrande klänning. Men ja det stannar vid vackert. Lite zzznark ändå. Fast Chanel är ju ändå alltid Chanel.
 
 
Oj oj oj oj..Cate Cate Cate (nominerad)....Armani och vacker som jag vet inte vad, Cate Blanchett fortsätter att dominera sina RödaMattanentréer. Bilden gör den inte rättvisa alls, i tv såg hon helt magisk ut.
Smycken, frisyr, smink, framtoning, klänning..ALLA RÄTT!
 
Kl 01.52
Matthew (nominerad) med sin fru Camilla. Han i snygg kostym men hade väntat mig nåt lite mer av Matte här, ett par solbrillor eller kanske nån scarf i crazy färg. Camilla i pastellrosa klänning som ger en lite hmm indisk känsla? Har sett henne i betydligt snyggare outfits på mattan.
 
Jennifer Lawrence (ständigt nominerad) återanvänder rött som hon bar t ex 2008 och som alltid bär hon Dior.
Snygg detaj med att halsbandet hänger ner på ryggen istället för framtill, i övrigt, visst vackert men nja känns som vi sett det förut .
 
 
 
Chris Hemsworth med ett rysk ägg..nej nu var jag lite elak med nja jag vet inte vad jag tycker om den klänningen till den gravidmagen och den uringningen..hade nog varit snyggast om klänningen bara fått falla fritt. Chris snygg i plommonlila dock!
 
Anne Hathaway, snygg och enkelt, lite tuffare med det metalliska livet och den korta frisyren med den "enkla" makeupen och en lite " I don´t care"känsla. Gucci är märket.
 
 
 
Charlize Theron gör mig sällan besviken på Röda Mattan och det gjorde hon inte nu heller. Snygg snygg snygg!!
 
Emma Watson får också bra betyg av mig här, är lite svag för lite linneliknande överdelar på klänningar som övergår i fantastiskt kjoltyg. Elegant!
 
 
Kate Hudson är ju en av de vackraste i Hollywood tycker jag och jag gillar denna retroaktiga outfit som flirtar med lite Hollywoodglam 40tal. Snygg sotad makeupp, vackra blanka vågor och tja..bara vackert!
Bra Kate!
 
Julia Julia! Vackra Julia Roberts (nominerad)! Hon strålar i snygg Givenchy med peplum och spets. Härlig slarvig uppsättning..och nu står hon och pratar i tv och det bara lyser om denna coola amazonkvinna!
 
 
 
 
Kl 02.17 - snart börjar GALAN!!
 
Meryl Streep (nominerad) är Meryl och hon kör alltid sin egna stil. Inte alltid det snyggaste men jag tycker det är hedervärt med kvinnor i Hollywood som lyckats och fortsätter lyckas utan att vare sig se sönderbantade ut, sönderbotoxade eller att de försöker klä sig som om de vore 20 år yngre än vad de är. Meryl är cool!
 
Channing Tatum med sin fru och jag gillar hennes klänning och att den med alla detaljer ändå är ganska klädd upptill.
 
 
Och så kom Sandra (nominerad) . Sandra Bullock ligger mig varmt om hjärtat och hon är vacker i denna midnattsblå Alexander McQueen. Inte den bästa Oscarslooken hon haft men inget fel på denna. Det börjar dock bli smärtsamt att se hennes stela ansikte och en näsa som allt mer börjar påminna mig om Michael Jackson.
 
Jennifer Garner har för mig alltid varit en ganska anonym kändis som jag säger varken bu eller bä till. Sötvacker. men jag gillar klänningen och det ser ut att vara ett par intressanta skor därunder. Gillar verkligen håret!
 
 
Wow vad roligt att se John Stamos på röda mattan! Hade ju en big crush på honom som typ 12åring när jag var frälst i Huset Fullt. Fortfarande stilig karl!
 
Lady Gaga, tja vad ska man säga? Ser ut som en superhero! Wow!
 
 
 
Så där, då var det sista klänningarna ut, nu är det bara fem minuter innan galan börjar med Ellen Degeneres som värd!
 
Brad och Angelina. de ser ut som det klassiska par de är. Jag har själv aldrig förstått Angelinas storhet och jag gillar inte klänningen vid bysten men nedtill , håret och makupen gillar jag och det villar nåt väldigt glammigt över dessa tu det går inte komma ifrån.
Will Smith och Jada Pinkett Smitt, hon i laxrosa specialsydd Valentino som sitter perfekt.
Sist ut Penelope Cruz i ett rosa lakan med svart rosett.
 
 
 
Kvällens topp 5 enligt mig:
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera 4 st

Kommentarer
LORISSA LOVEBOMB
2014-03-03 - 10:29:51

som vanligt håller jag inte med varken aftonbladets eller dina recensioner, haha, men det är allmänt känt att jag inte har någon stilkänsla ;(

Svar: Stil är smak och smak är personlig och där tycker jag inte det finns rätt eller fel i fråga om att jag nu skulle ha mer rätt än du. Du gillar det du gillar och det är ju jättehärligt!!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Emma
2014-03-03 - 10:53:30

Superroligt och bra inlägg! Älskar inlägg som dessa hos dig :) bra jobbat!

Svar: Åh tack Emma! Det värmer verkligen att sånt här uppskattas av några då jag älskar Oscars!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anna J
2014-03-03 - 20:49:51

Tack för urbra rapportering. :-) Jag är enig med dig om mina tre favoriter: Lupita, Cate och Kate - så fina klänningar och snygg styling.

Svar: Härligt att jag itne gjorde dig besviken med min rapportering =)Dte är allt lite extra kul att sitta uppe och skriva och uppdatera om det under natten..om inte annat håller det mig extra vaken också haha.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Cecilia
2014-03-03 - 23:59:34

Hittade hit via din länk i Ebba von Sydows kommentarsfält. Gillar inlägget, massa fina foton!

Svar: tack! och vad roligt att du hittat hit <3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: