GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Oscars, förberedelserna.

2014-03-02 | 22:48:27 | Film/TV/Kändisar

 
 
Just nu svidar jag om till sköna kläder eftersom jag ska spendera natten i soffan framför tv:n och datorn, men nytvättade fräscha sköna kläder för hey - det är ju ändå Oscars, galornas gala! Då vill jag inte vara sunkig.
Jag förbereder lite nattsnacks, fyller vattenkokaren, fluffar till kuddarna och just nu pågår nattens första Oscarsprogram på Kanal 9 - som även är den svenska kanal som sänder galan.
 
Åh jag är så spänd!
Älskar detta!
Nästan varje år sedan 1996 har jag suttit uppe och kollat på Oscars.
Jag har gått till skola och jobb efter Oscarsvakor, jag har genomlidit helvetiska urinvägsinfektioner medan jag kollat för att direkt efter galan gå till VC, jag har kollat med min bror och jag har kollat med Karin - ja vi såg några tillsammans där på 90talet och mina föräldrar fick snällt sova på andra ställen i huset då jag och Karin tog över mina föräldras sovrum och tittade på en liten 14tums-tv och åt köttbullemackor och hade tevatten i en av mammas termosar som smakade kaffe.
 
Men senaste åren har jag suttit själv, ibland sm:at under natten med Karin och utbytt åsikter om klänningar , vinnartal och Oscarsvärdar.
 
Om några timmar börjar Röda Mattan och det är alltid så spännande att se vad de har på sig, vem som har snyggaste respektive fulaste klänningarna, vem kommer de dit med osv.
 
Sen så känner jag mig riktigt nervös i år inför kategorn " Årets Manliga Huvudroll".
Jag tycker verkligen verkligen att Leonardo Di Caprio ska få en Oscar, inte minst för "lång och trogen tjänst" men för alla roller han gjort så mästerligt och inte redan fått en Oscar för.
MEN! Jag gillar  Matthew McConaughey, och jag såg Dallas Buyers Club förra helgen, vilken är filmen han har huvudrollen i som aidssjuke homofoben Ron, en roll han gick ner 20 kilo för...och herregud jag kände mig sjuk av att bara titta på honom och det var så bra spelat. Så jag unnar verkligen honom en Oscar också...så jag hoppas nånstans att de i år ger Oscars till 2 stycken manliga huvudrollsinnehavare. Please!
I Dallss Buyers Club spelar även Jared Leto en aidssjuk transa och han är väl värd sin nominering för bästa manliga biroll.
I övrigt har jag inte sett så många av de nominerade filmerna, emn det är sällan jag gjort det innan själva Oscarsgalan.
 
 
 
 
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: