GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

sommaren jag inte glömmer..

2014-06-03 | 13:38:48 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Ikväll på SVT sänds en dokumentär om och med landslaget i fotboll från 1994. Sommaren då vi grävde brons i Usa.
Det har alltså gått 20 år sedan dess! Galet!
Jag skulle ha sett dokumentären med Karin ikväll, men nu blev jag inringd på jobb.
Men ska självklart se den i efterhand.
Jag var inte särskilt fotbollsintresserad alls innan VM i USA och bronsbragden och denna magiska sommar..men hur kunde man undgå att bli det med denna glädjeyra över framgångarna tillsammans med de sena otroligt varma sommarnätterna då man satt uppe och kollade på matcherna och tidningar och löpsedlar fylldes med blågult.
Om man inte var med eller levde då eller var så pass gammal att man kan minnas så går det nog inte ens börja förklara eller förstå varför det var en sådan magisk sommar.
 
För mig kommer den för evigt att ligga på en speciell plats i hjärtat med så många minnen och känslor.
Det var sommaren mellan mellan och högstadiet för min del med allt grubbel som hörde till att just lämna barndom och övergå till tonår.
Och det var mycket tack vare denna sommar som jag och Karin blev just vänner. Det var denna sommar som jag fann min allra bästa vän och den person som skulle komma att bli den som "fattar".
Karin fattar allt.
 
Här började också några år av ett överväldigande fotbollsintresse för min del och den allra största kändiscrush jag haft och det i Stefan Schwarz.
Kommentera 2 st

Kommentarer
Carro
2014-06-03 - 13:54:15

Åh, tack för tipset! Precis som du var jag inte så fotbollsintresserad innan 1994 men drogs med i karusellen och var helt fotbollsgalen där ett tag och samlade tidningsklipp och grejer. Min crush var Jesper Blomqvist :-) Ska bli riktigt kul att se detta!

Anna J
2014-06-03 - 16:55:18

Det var en underbar sommar med underbara minnen. Jag var mycket i Örebro då, hos min äldsta syster. På dagarna for vi ut till sjöar och solade, badade och läste kvällstidningarnas rapportering om USA-äventyret och på nätterna kollade vi fotboll. Jag hade också en kändis-crush och det var Kenneth Andersson. :-)

Det här blir ett måste att kolla på. Tack för tipset!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: