GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Got a Carrie & co craving

2014-06-30 | 14:13:00 | Egocentrerat&Vardagligt


 
Dagen började med hyfsat väder, ganska så perfekt löprundaväder faktiskt så snörade på mig skorna och krånglade på mig sport-bh och gav mig ut på första rundan på 2,5 vecka.. Så skönt!
Kan jag få hålla mig fri från förkylningar och brutna tår nu tack så jag slipper detta tråkiga "börja om"stadie gång på gång med löpningen. 
Nåväl jag älskar mina joggingturer vilken form jag än är i. 
Det är det bästa när man endast "tävlar" med sig själv eller gör nåt helt för egen skull..ingen prestige i att börja om..och man känner just det - att det är bara att just börja om.
 
Men nu vräker regnet åter ner och jag jobbade undan fotojobb och annat på förmiddagen så funderar nu på soffa, filt, en kanna te , choklad och filmmarathon , kanske. Satcfilmerna.. Fick ett sug på dom igår när jag tecknade carriebilden här ovan . 
Kommentera 2 st

Kommentarer
anna
2014-06-30 - 17:00:27

Hej! Jag har funderat på en sak... Skulle du säga att det du ritar är konst, illustrationer eller design - och isf kallar du dig själv en konstnär, illustratör eller designer? Jag undrar eftersom jag funderar över detta själv i relation till min egen konst-illustration-design. Ofta känns det mer som om jag gör illustrationer, och så känns ju ordet konst lite pretentiöst... men jag har inte illustrerat något och jag läste på någon annans blogg att det där med att titulera sig illustratör kan inte vem som helst göra om man inte illustrerat tex artiklar och så... vilket jag ju inte har... Däremot illustrerar jag mina egna grejor... Hmmm... Och sätter ihop allt i PS ibland till en design, bara för att krångla till det lite... Hmmm.. vad tycker du?

Svar: hej du.Ska försöka svara så gott det går.
Vad gäller konstnär så tycker jag att du ska kalla dig det om du själv känner dig som en..där tror jag överhuvud taget inte..eller tycker att det finns några regler alls för vem som får kalla sig konstnär precis lika lite som det finns regler för vad som egentligen är konst eller inte..de som kallas väldigt stora konstnärer idag blev säkerligen ratade när de var verksamma..och vad som är konst i ditt öga kan lika gärna vara skräp i någon annans.
Skapar du vad DU anser är konst, kalla dig konstnär. Det är det bara du som bestämmer.

Sen kan det absolut vara kinkigare med yrkena illustratör/fotograf/designer.
Och t ex för att bli invald/bli medlem i vissa grupper som illustratör ska man ha ex jobb publicerade.
Och visst jag kan förstå att de som utbildat sig och livnär sig på dessa yrken kan ha vissa invändningar och tycka att si och sådana krav skall uppfyllas för att man ska vara "värdig" att kalla sig nånting...precis som att man inte automatiskt blir en fotograf för att man har en kamera eller är en rörmokare för att man lyckats byta en packning.
Men samtidigt kan jag tycka det är lite väl bajsnödig prestige kring just sådant här ibland.

Men kalla dig du konstnär för det är bara du som kan känna det.
Och kalla dig det andra om och när du faktiskt får uppdrag och betalande jobb inom det andra.
Eller kalla dig rätt och slätt kreatör så får du ju med allt rätt och slätt oavsett.

Jag själv kallar mig både fotograf-designer-illustratör-konstnär-formgivare för att jag just lyckats ha igång ett företag inom dessa områden i 7 år nu.

kram
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

anna
2014-06-30 - 20:15:40

Vilket jättebra svar du skrev! Det uppskattar jag verkligen! Jag håller verkligen med i allt du skriver och det var en bra förklaring! Ha en fin sommar!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: