GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Styrka och attityd har varit ledord för mig inte sex och undergivelse

2014-02-08 | 10:19:00 | Foto/Fotografering

Sex säljer ju..tyvärr.
Och allt som oftast är det kvinnor som framställs som sexobjekt, i porriga uttryck, sitationer och poser inom reklam för att försöka sälja och marknadsföra en produkt..som oftast inte alls har med sex på nåt sätt att göra.
Hos Genusfotografen pågår just nu en omröstning om Årets Sexist vad gäller just företag/restauranger som på ett ganska vidirgt sätt valt att exploatera just kvinnor och kvinnokroppar i reklamsyfte.
Exemplena som lyfts fram får en verkligen att höja ögonbrynen och tappa hakan, bokstavligt.
En naken mager kvinna som ansikte utåt för en restaurang? Eller en kock bland undergivna halvnakna kvinnor i ett kök?
American Apparel som marknadsför skjortor och tshirts på ett väldigt pornografiskt sätt när den sitter på tjej/kvinna men sobert och påklätt när samma plagg sitter på en man.
 
Fy fan rent ut sagt.
 
Men det är är väldigt vanligt. Både små, medelstora och stora företag väljer väldigt sexiga halvporriga bilder hela tiden för att försöka sälja sina produkter.
 
Jag kan med gott och rent samvete i alla fall säga att jag, när jag plåtat mina egna lookbook och reklambilder till AVANNA aldrig försökt eller ens sagt till modellen att hon ska vara sexig, klä av sig, pluta med läpparna, ta sig lite i skrevet eller ens försökt få till nåt sex i bilderna i alls.
Jag har alltid valt att försöka få full fokus på plagget/accessoarerna och förhoppningsvis en självsäker kvinna som bär det.
 
Styrka och attityd har varit ledord för mig inte sex och undergivelse.
 

 
 
 
 
 
 
 
Några bildexempel från Avannaplåtningar/marknadsföring jag plåtat.
Kommentera 3 st

Kommentarer
Liborius
2014-02-08 - 14:29:49

bra inlägg!!

Molly P
2014-02-08 - 14:33:33

Du lyckas också med dina ambitioner, dina foton utstrålar just det du eftersträvar. Tjejerna i dina bilder är subjekt, inte objekt. Kudos till dig, Anna! Ha en fin lördagseftermiddag och kväll.

Sofia
2014-02-08 - 16:43:52

Du har vackra kvinnliga modeller som utstrålar just det! Heja dig!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: