GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Skämmes ta mej fan!

2014-02-12 | 22:06:25 | Egocentrerat&Vardagligt

 
 
Ska jag sluta kalla mig människa för att det finns människor som beter sig illa med andra åsikter än jag själv?
Ska jag förneka att det finns rasism för att jag inte råkat ut för det själv?
Inte kalla mig svensk för att det finns idoter till svenskar?
Sluta kalla mig kvinna helt och hållet för att jag omöjligen vill  vara av samma kön som Blondinbella som har så otroligt , enligt mig, helt från vettet konstiga åsikter och uppfattningar om vad feminism ens är? Även om det så ens är mest för provokation och sidklicks och pengakåthets skull, hur kan hon med?
Att ens börja säga att man inte kan tacka vad feminismen utfört förr  för vad som är möjligt för oss kvinnor i bättre lyckligt lottade samhällen idag..då undrar jag på allvar hur världsfrånvänd man kan vara.

..Fast att vi lever i skilda världar visste jag förstås allra redan.
Och jag är glad att jag inte lever i Blondinbellas värld.
 
Jag är feminist men jag hatar inte män.
Jag är feminist och älskar människor.
Jag är feminist och vill ha jämlikhet för ALLA. Jag vill inte att män ska få det sämre men jag vill att kvinnor ska få det lika bra precis som jag vill att det ska vara lika för vita som för färgade som för hetero som för gay.
 
Jag är feminist och avskyr de fortfarande inpräntade maktstrukturer som finns där kvinnan på många sätt fortfarande är underordnad mannen.
Att män kommer undan med så mycket för att de är just män och att folk säger just " äsch men han är ju kille ha lite överseende".
Jag avskyr att det fortfarande ens kan bli rubriker över en kvinnas kroppsbehåring eller att en kvinnas bröst oavsett storlek kan vara tabu att visas nakna medan en man kan gå topless utan problem.
 
Att det ens blir hetsiga diskussioner kring kvinnors rättigheter och kamp och ses som ett tproblem, ja det är sannerligen inte feminismens fel utan visar väl snarare på fortfarande obekväma sanningar.
 
Vi  kvinnor har inte haft rösträtt i det här landet ens i 100 år än.
I världens supermakt nummer 1 - USA är det fortfarande inte en självklarhet att kvinnor ens ska få göra abort om de vill.
Det är löneklyftor för lika arbete.
Kvinnor bedöms utefter utseende långt mer än vad män gör.
I lång utsträckning så får kvinnor ofta " skylla sig själva" om de blivit våldtagna.
Vi har inte nått jämlikhet.
 
Skämmes ta mej fan varenda kvinna och man som inte vill kalla sig för feminist. Skäms!
Var feminist och var humanist!
 
 
Tack alla kvinnor ( och män) som fram till idag kämpat för att jag jag ska få rösta, rätt att välja preventivmedel, kunna starta eget företag, fritt få säga och tycka vad jag vill utan att tystas ner och tack till alla Er som fortsätter kampen!
Kommentera 7 st

Kommentarer
Karin - mamma till Ella 130813
2014-02-12 - 22:50:07

Men så fantastiskt underbart bra skrivet!!! Jag håller med om vartenda ord! Det är sorgligt hur oinsatt Blondinbella är, tragiskt vilka tankar och åsikter hon har om vad feminism är.

Malin
2014-02-13 - 07:18:59

Du har så rätt! Jag blev också oerhört provocerad av Blondinbellas inlägg, hon har ju inte förstått det hela överhuvudtaget! Möttes dessutom av en faecbookbekant som länkade det inlägget och höll med, som tur var så var vi flera som kommenterade emot och förklarade på ett pedagogiskt sätt vad feminism står för. Jag kan liksom inte få in i min hjärna varför en inte skulle vara feminist. Det är ju så självklart!

Molly P
2014-02-13 - 08:07:23

Bra rutet!

Anna J
2014-02-13 - 08:33:33

Både bra rutet och skrivet Anna! Härlig pepp så här på torsdagsmorgonen.

Lisa Radojewska
2014-02-13 - 11:20:34

Snygg bild, bra inlägg!
Kram

Helén
2014-02-13 - 20:30:53

Hennes inlägg gjorde mig så förbannad och bestört samtidigt. Och jag känner att hon borde veta bättre. Hon kan ju omöjligen ha missat hur priviligerad hon är? Alla som satsar och jobbar stenhårt lyckas inte. En positiv inställning kan inte rädda allt.

Och det är så sorgligt att man helt saknar empati och medkänsla, för att man själv inte känner sig förtryckt. Och hur kan nån som ger ut böcker om självkänsla för kvinnor välja att vara så osysterlig man bara kan. Jag blir fan ledsen. Det finns faktiskt gränser. Och av principskäl kommer jag aldrig köpa en av hennes produkter. För jag stödjer inte det hon står för.

Och det här med manshat, man måste klara av att skilja på kritik mot en individ eller kritisera hela gruppen av män som befolkningen står för. Det är ju ingen som ställer sig upp och skriker att man inte får klumpa ihop kvinnor och säga att de är si eller så. Men ingen kan väl förneka att det är ett problem med alla de tusentals våldsbrott som begås av män mot kvinnor varje år, bara i Sverige.

Om det är 50 eller 100 våldtäkter varje dag i Sverige velar jag på nu men det vidrigt många. De flesta sker av någon som står kvinnan nära. Inte "sjuka individer" i långrock och skägg som Isabella tror. Lägg då till alla misshandelsbrott och andra kränkningar och ca 20 kvinnomord varje år. Utförda av nån som står offret nära. Vi har ingen aning vilka de är, de sitter bredvid oss på bussen och berättar roliga skämt på grillfesten. De är inte sinnesjuka galningar som vi kan se på 400 m håll, de är ganska vanliga killar.

Det jag däremot älskar just nu är hur så många stora bloggare som i vanliga fall inte skriver om feminism eller kvinnofrågor som en nisch ställer sig upp och säger ifrån. En motvikt. Och det känns gött, för vi är så många fler och förr eller senare så kommer det förändringar. För alla vi andra kommer inte att ge oss. Vissa gör mer och vissa gör mindre.

Och allvarligt, det är inte synd om männen. Som grupp. Som känner sig hatade och inte törs tala ut. Stackare. Kvinnor vågar inte gå hem ensamma från krogen men en man kan ju faktiskt bli emotsagd på nätet. Det är ju också jobbigt. Hur ska någon orka med det i längden?

Jag vet ingen tjej som aldrig blivit utsatt för ofrivilligt tafsande eller kommentarer av män vid ett tillfälle? Inte av sluskiga avarter av män utan av ganska vanliga killar. Och vi kanske skrattade då, för att vi är så jävla vana vid det. Och i ärlighetens namn, man får vara glad att det inte är nåt värre. Är det respekt och jämställt? År det det bästa vi kan hoppas på? Är det det folk vill att deras döttrar ska växa upp och drabbas av? I bästa fall.

Nu blev det långt. Men för att avrunda, jag älskar att du tar ställning.

Kram

Svar: Du får skriva hur långa inlägg du vill vännen särskilt när de är så här kloka.
Och ja jag förstår inte alls hur man kan med att skriva så som BB gör eller vara så blind och inskränkt. Jag kan inte ens börja förstå.


Och som du är lite inne på i din text vännen..undrar hur ofta man egentligen inte själv viftar bort just nedlåtande kommentarer och kränkningar bara för att man ursäktar mannen och liksom vaggats in i en tro att det inte är så farligt det där med "lilla gumman" eller en klapp på "lilla stjärten" eller ett gulligull istället för ömsesidig respekt.

Oavsett om det är 50 eller 100 våldtäkter per dag så är det 50 eller 100 för många.

kramar!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Josefine
2014-02-21 - 18:37:05

älskar dina kloka inlägg!!!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: