GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Hönsig kattmamma

2014-02-13 | 20:28:16 | Egocentrerat&Vardagligt

 
I fredags började ju lille Charlie att nysa och snora en hel del och det kändes som en varm osande vägg runt om honom.
Och så har det varit hela veckan. Han har ätit och druckit OK, men detta är en katt som springer ut och in femtioelva gånger i timmen och väcker oss tidigt om morgonen för att han vill ut.. och han har inte ens gjort en ansats att vilja gå ut på flera dagar.
Så i förrgår försökte jag få tag på veterinären, fick tala in meddelande och han ringde upp igår kväll som väl tyckte att det inte lät så jättebra med Charlie så vi fick tid ikväll kl 19.
Givetvis blev Charlie piggare idag.
Men jag kände att jag hellre åker till veterinären och det inte är nåt än stannar hemma och riskerar att han blir sämre.
Mina snälla svärföräldrar ställde upp och skjutsade mig och Charlie ut till Åsele och tja..veterinären hittade inga fel på lille pälsklingen men han fick ändå en spruta med lite antiinflammatoriska medel i samt ett recept på nåt liknande som vi nu ska ge honom i 4-5 dagar.
Inte en droppe snor kom ur katten när vi var hos veterinären..men han nös så fort vi satte oss i bilen och skulle åka hem.
Hönsig kattmamma - jag?
Kommentera 10 st

Kommentarer
CJ
2014-02-13 - 20:34:36

Haha, känner igen det där. Crazy cat lady indeed! :) Hoppas att han blir bra, din fina kattkille.

Svar: Tack gumman! Men ja det är ju ens små hjärtan dessa fyrbenta pälsbekladda lurvetussar...och herregud vad elak jag känner mig när jag tar dom till veterinären och de måste sitta i en bur och åka bil så de skriker och ylar..ajaj i kattmammahjärtat.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Michaela
2014-02-13 - 20:42:43

Stackars lille Charlie! Det är jobbigt även när djur är sjuka! Bävar för den dagen vi måste till vettis med Gel för att hon är sjuk! Ska boka tid för vaccination snart!

Tack för posten förresten! Kraaam

♥ only
2014-02-13 - 21:00:57

Så fin katt!!

Liz Lennemyr (F.d. Haglund)
2014-02-13 - 21:08:50

Vilken fin katt och bild :)

CJ
2014-02-13 - 21:24:17

Haha jag förstår känslan. :) Jag kom precis hem från ett kvällspass på Katthemmet, jobbar där några timmar i veckan när jag har tid över. Så ikväll har jag hängt med ett tjugotal katter och fy vad elak man känner sig när man måste ge dem medicin och allt vad det är. Pjuh!

Svar: åh vilket fint och viktigt jobb du har/gör!Om jag nån gång vinner mycket pengar så ska jag ge en del till katthem.

Ja man känner sig skittaskig ..men hoppas de kan förstå nånstans att man gör det för man älskar dom.
<3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

biggeros
2014-02-13 - 21:43:33

Hoppas att din kisse kryar på sig snart, kram😊

Annster
2014-02-14 - 09:24:46

Så fin!
Hoppas han blir bättre snart :)

Emilias art & jewelry
2014-02-14 - 10:35:24

Åh vilken mysig katt! Vill också berätta att jag har en alla hjärtans dag tävling i min blogg där man kan vinna ett par läckra örhängen designade av mig! Var gärna med och tävla om du vill! ;)
Glad alla hjärtans dag!

Louise
2014-02-14 - 11:54:58

Vilken söt misse. Vad jobbigt att de inte hittade något hos veterinären, men det är väl å andra sidan lika bra. Kan det inte vara något så enkelt att ni har det lite extra dammigt hemma bara och att det är därför han nyser? Många katter går ut mindre på vintrarna, så det hade jag inte oroat mig för - varken om han varit ute hela vintern tills nu när det var kallare eller inte. Han kan även ha något som irriterar i luftvägarna men det bör en veterinär ha sett!

Kollade veterinären öronen? Så inte katten har skabb, de brukar nysa då. Sedan finns det sjukdomen "Coronavirus" som har samma symtom, men det är en väldigt allvarlig sjukdom så den borde veterinären ha hittat. Jag utbildar mig själv till djurvårdare, så kanske kan vara värt att googla på symtomen och kolla om det passar in på missen? Annars är det bara att avvakta några dagar - att han inte går ut kan ju bero på mååånga saker och inte sjukdom. :) Hoppas jag lugnat dig lite nu!

Svar: Han mår mycket bättre nu och blev ju piggare igår innan vi åkte till veterinären.Antagligen så har han haft en förkylning"ett virus som gett med sig av sig självt.
Men han har ju fått fått lite antiinflammatoriskt jag ska ge honom nu i 5 dagar utifall att.

Charlie brukar vara ute regn som solsken, snö, massa minus som massa plusgrader.
Men nu var han hängig och trött och gjorde därmed ingen ansträngning att vilja gå ut.

Men idag sitter han och ylar vid dörren..men nej han har utegångsförbud för mig idag..så får vi se imorgon, haha

tack för omtanken!

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Louise
2014-02-14 - 11:55:56

PS; www.kattsjukdomar.se :)


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: