GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

tre böcker tre betyg

2012-09-18 | 09:57:00 | Egocentrerat&Vardagligt

 
 
Jag har läst tre krim/deckar-romaner senaste två veckorna och här kommer tre minirecensioner av dom.
 
"Två gånger är en vana" av Denise Rudberg.
Jag har provat att läsa Denise "vanliga" chiclit och tyckte den var gräslig. Fylld med stavfel, ordningsfel i datum och händelser och platta karaktärer.
Men så började hon skriva Elegant Crime och det här är den andra boken i den serien med åklagarsekreteraren Marianne i spetsen som löser brott tillsammans med en liten specialgrupp inom polisen.
Och dessa gillar jag massor! Karaktärerna är lätta att gilla och ta sig till, skrivspråket är ett annat och det är bra flyt i historien med spännande plot, trots vissa stavfel här och där som gått igenom korrekturen.
Jag kan ha överssende med stavfel i "snabba" medier så som bloggar och dagspress jösses min egna blogg är full, men inte i böcker, där jag enbart tycker de förstör läsupplevelsen eftersom att man där ska bli ett med historien, leva sig in i och fly verkligheten för en stund.
Jag hoppas verkligen på en tredje bok i serien och att den är ordentligt korrläst så läsupplevelsen blir total!
♥♥♥ av 5
 
"Vattenänglar" av Mons Kallentoft
Som jag nämnt förr så fullkomligt slukade jag Mons Kallentofts första fem böcker, med årstiderna som tema, om Linköpingspolisen Malin Fors som huvudkaraktär.
Så originellt skrivna, jag längtade hela tiden efter att få läsa mer var gång jag var tvungen att lägga ifrån mig böckerna och jag fann böckerna både skrämmande, otäcka, äckliga och svinbra.
Men det som var bra och originellt med de fem första blev nu mest bara too much och överdrivet i denna sjätte bok, den första i serie med de fyra elementen som tema.
Tankespråket blev för mycket, Malins Fors destruktiva sida blev för mycket och nånstans kändes boken ganska så mycket ihophafsad gentemot de tidigare.
Kallentoft hade behövt anamma "Kill your darlings"konceptet i denna bok.
Tyvärr.
Jag blev jättebesviken.
♥♥ av 5
 
"Istället för dig" av Sofie Sarenbrant
Sofie Sarenbrant är ny starkt lysande stjärna på den svenska litteraturhimlen. Hon är syster med superbloggaren Tyra Sjöstedt och skriver om Brantevik där de spenderat somrarna sen barnsben och även andra ställen som Sara själv har anknytning till.
Istället för dig, är en fristående fortsättning på hennes debutbok Vecka 36, som ju var riktigt bra och spännande och denna bok nummer två gjorde mig absolut inte besviken.
En ganska lättläst bok men med ett jättebra flyt i historien, spännande vändningar och oanade twists. Bra persongalleri och ingenting känns direkt ologiskt alls.
Språket är jättebra och även om det är en fristående fortsättning och man inte behöver ha läst bok 1 för att förstå bok 2 tycker jag det var skönt med en uppföljare.
Nu ska jag se till att införskaffa bok 3 "Vila i frid" för  Sarenbrants böcker kommer jag definitivt fortsätta läsa och köpa. En favorit jämte Mari Jungstedt i samma genre.
♥♥♥♥ av 5
Kommentera 8 st

Kommentarer
batoul raad
2012-09-18 - 10:31:44

nice!!!

Sara - Blivande tvåbarnsmamma
2012-09-18 - 10:50:54

Jag jobbade min sista dag igår. Så nu vänta jag bara på att bebben vill komma ut till oss. :D Sj dÅ?

rebecka
2012-09-18 - 11:53:42

Riktigt fin webbshop du har! Älskar halsbandet "clear crystal silver" , men tyvärr är jag en fattig student så kan inte beställa just nu ;)
Inredningsfreak som jag är så skulle det vara jätte roligt om du fick inte fler inredningsgrejer, såg att det redan fanns kökshanddukar :D

LORISSA LOVEBOMB
2012-09-18 - 12:12:44

ååh, jag som precis fått vattenänglar... ska nog ge den en chans ändå :)

Svar: det tycker jag du ska..kan ju vara jag som helt enkelt hade för höga förväntningar.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Ninni - Vimsiga mamman
2012-09-18 - 12:19:40

sv. åh kul, ser att du fick till det med kategorierna :)
angående taggarna så vet jag faktiskt, jag har inte gett mig in i det med taggar över huvud taget :C

Svar: ja jag fick till det, tusen tack för bra tips!
vet inte riktigt vad taggarna är bra för heller..kanske ur söksynpunkt. På en del stilbloggar syns dom iaf.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Luxxie - Kreativitet Deluxe
2012-09-18 - 21:00:47

Vad kul, ska kolla in några av dom där! Tack för tips! :D

Helén
2012-09-18 - 22:04:23

Jag älskar böckerna om Marianne, ger dem en stark fyra personligen. Har fått för mig att det ska skrivas sju böcker och att filmrättigheterna redan är sålda men vet inte säkert. Skulle ju såklart kunna googla detta, men men.

Hjort Rosenfeldt två böcker om psykologen Sebastian är också otroligt välskrivna och rekommenderas om du inte har läst dem redan. Du läser ju lite mer än jag hinner, men verkar läsa så mycket som jag önskade att jag kunde läsa.

Ha en bra kväll!

Svar: tänk om man var så kreativ att man hade sju böcker i sig..åhh..
Nej hans böcker har jag inte läst, de ska jag kolla upp!

Bokläsning och korsord är mina måsten numer för att koppla av och koppla ner..så lätt att man som egen företagare med jobbet hemma dessutom mest sitter och jobbar hela tiden med ditten och datten.

kramar!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Ina fd. Inisen
2012-09-19 - 14:55:02

Boktips: Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren! Svensk fantasy, grymt bra! Om du gillar den genren, dvs :) http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186675966


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: