GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

strollar nerför den däringa memory lanen

2012-11-27 | 11:18:15 | Egocentrerat&Vardagligt

Smartphones, it-utveckling, sociala medier, teknologi, spotify, laptops etc - jag skulle absolut inte vilja vara utan dessa saker idag..Men jag är ändå oerhört glad över att ha en uppväxt, barndom och tonår där jag fick uppleva:
 
- Freestyle. Ahhh ljuva minnen från barndomens åttiotal och bilåkarsemestrar upp till T ex Karlstad när man fick packa sin väska med sina favoritkasettband - gärna geneihopkomponerade blandband och sen sitta i baksätet och bara lyssna med hörlurarna på huvudet..och ett tag hade man en freestyle där det inte gick att spola bakåt så ville an höra på en låt en gång till fick man istället vända på bandet och gissningsvis spola framåt på motsatta sidan så långt man trodde behövdes. Vissa låtar lärde man sig bara tog cirka 5,5 sekunder.
Sen var det ju charmen med batterierna..när de började ta slut och låtarna blev segare och segare och sen kändes som helt nya låtar när man väl fick nya batterier.
 
- CdWalkman. Tänk att man gick runt med den där ganska så stora cdspelaren , slutet på nittiotalet, början på 2000talet..ibland bara i handen, ibland liggandes i väskan tillsammans med en liten mindre väska fylld med cdskivor i plastfickor...jädrar vad repiga de blev en del plattor av alla promenader.
 
- Kändisskvaller i OKEJ och FRIDA. Jag levde i cirka 15 år utan att ha internet..det fanns ju inte. Och man kollade på Beverly Hills 90210, Baywatch, Melrose Place, Models Inc och andra serier och fick lite celebrity crushes och blev intresserade av att veta mer om skådisarna. Då var ju inte all information och bilder bara ett laptoptangettryck bort , oh nej.
Man fick snällt vänta på tidningarna Frida och Okej om kom varannan vecka och som slukade större delen av veckopengen bara för att få läsa nåt "nytt" som säkert redan var ett halvår gammalt skvaller ändå eller kanske om man hade tur få en plansch med Luke Perry.
 
- MTV's guldålder...Ja tänk som man rusade hem från skolan bara för att se Mtvs härliga eftermiddagsprogram eller andäktigt vänta in premiären av Suedes nya musikvideo eller se Hitlist UK , vem ligger etta denna vecka?? Fan Blur slog Oasis!! Ojoj, måste ladda videon med rätt VHS-band och vara med och spela in!
 
- Hemtelefon. Japp jag älskar hemtelefon och är glad att jag tillhör den generation som inte hade nån mobil förrän jag hade flyttat hemifrån. Jag har haft och har hemtelefoni alla hem jag bott i sen jag flyttade från mamma och pappa...vilket är väldigt skönt och betryggande..särskilt när man ofta ser desperata utrop på Facebook från lite yngre bekanta : "Min mobil är stulen! Ehh nån mer som har problem med 3? Jag kan inte nås! Kan nån ringa blabla åt mig!?!?".
Jädrar vilken lycka den dagen man fick en geen telefon på sitt egna rum...ujuj..
 
Kommentera 8 st

Kommentarer
Maria
2012-11-27 - 11:58:58

Åh, ljuva åttiotal!!! :-)

Carro
2012-11-27 - 13:06:22

Härligt inlägg och mysigt att tänka tillbaka på! Jag är också tacksam över att vara född på -80talet och kunnat följa denna enorma utveckling.

Grimgoth
2012-11-27 - 13:50:30

Ljuva minnen du bjuder på.
Har kvar min gamla walkman här hemma faktiskt samt att jag har hemtelefon än idag.

Saknade VHSén i detta inlägg, men det kanske kommer mer sådana här inlägg? :D

Svar: fast VHS:en nämns ju i MTVinlägget ;)
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Grimgoth
2012-11-27 - 14:26:48

Mina trötta ögon måste missat det, tar tillbaka allt då :)

Svar: haha du är förlåten...men just vhsbanden är inget jag saknar alls så sett..va fan de gick sönder tog plats och var jobbiga..haha
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Molly P
2012-11-27 - 16:29:10

Härlig igenkänning på allt det där!

Grimgoth
2012-11-28 - 11:06:25

Gick sönder har jag inga minnen av, om dom inte var väldigt slitna och välanvända.
Bäst var nog när man också kunde hyra en VHS-Spelare och filmer tilll... Det var fan filmkvällar med klass.
Hade man tur fick man med en fjärrkontroll med sladd till också så man kunde pausa och liknade från soffan och man kände sig som en kung!!

Har faktiskt en del VHS-filmer kvar, mest Rockvideo släppta av artisten själv så att säga, nostalgi precis som vinyl! :D

Svar: haha en del band var väl mer vältittade och spelade än andra hemma hos oss..men visst det var ju en charm i att föra "vhs-bandbok" där man skrev upp och numrerade alla band i en pärm eller block..och klistrade de där pyttesmå siffrorna på fodral och band...har nog kvar några vhs:er jag med nånstans.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Art By Tina - Konst & Fashion
2012-11-28 - 14:56:07

Vi har en hemtelefon - men jag kan inte ens numret haha. Och ringer det svarar jag aldrig för det är bara säljare som lyckas finna det numret.

Svar: haha du är ju rolig =)men ett tips - kolla räkningen, numret brukar så där ;)
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Sofia
2012-11-30 - 21:46:49

haha åh vad jag känner mig träffad :D Hade faktiskt hemtelefon i min förra lgh men sa upp den för att det ändå bara var mamma och försäljare som ringde på den :P


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: