GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Mitt bästa tecknartips

2012-01-21 | 18:01:11 | Illustration/Teckning/Konst/Design



Min torsdagsutmaning Gammal och Ny , hamnade på Blogg.se startsida vilket gjort mig jätteglad!

Detta är en av anledningarna varför jag älskar Blogg.se - de tar hand om sina bloggare och startsidan tycker jag alltid är lika spännande att öppna upp varje morgon.
Det är som att läsa en bloggtidning och varje vecka hittar jag tack vare startsidan nya härliga bloggar att följa, läsa och inspireras av.
Jag tycker även att blogg.se är den bästa bloggportalen att börja blogga på om man vill nå ut med sin blogg just för att man här har stor chans att synas än om man t ex startar en blogg på eget domän, vem skall hitta en då?
Alla blir ju inte stora som Foki, UnderbaraClara, kenza m fl och "överlever" bloggkonkurrensen med egna domän och fristående egna bloggar.

Sen tycker jag givetvis att det är jättekul med alla fina kommentarer som trillar in om just illustrationen/teckningen som just nu syns på startsidan.

Det är en väldigt snabb skiss jag gjorde med en svart tuschpenna och sen har jag bara lekt med färger och penslar i Photoshop i några minuter.
Jag älskar att snabbskissa och telefonklottra och många av mina bästa bilder är just snabbskisser.
Braheten eller värdet i en bild tycker jag aldrig ligger i mängden tid som lagts ned på den.
Det  ligger i känslan.

Det är även mitt bästa råd till alla er som vill teckna och skapa.
Tänk inte så mycket.
Sätt er bara och klottra kludda och skissa.
Det behöver inte bli "nåt".
Det behöver absolut inte bli perfekt.
Våga bara.
Det finns inga rätt sätt att skapa på.

Jag har nämnt henne förr och nämner henne igen.
När jag gick på konstskola och gick i en klass där alla tecknade helt fotografiskt perfekt med blyerts och snygga gråskalor och skuggningar så skulle vi en dag teckna ett stilleben med massa krukor och vaser som stod mitt i klassrummet och teckna dessa just med blyerts eller kol.
Medan alla runt mig just gjorde sina perfekta teckningar så blev jag så frustrerad över mina helt sneda krokiga och klumpiga krukor.
Då frågade min underbara teckningslärare mig hur jag ville teckna dom.
"Akvarell" pep jag fram.
Så jag fick en akvarellåda och började måla och fram kom det ett gäng rosa, blå och gula krukor, som om de varit verkliga absolut inte hade kunnat stå eller funka.
Men så sa min underbara lärare Yvonne
" I din värld Anna så är krukorna Rosa blå och gula och det är inget fel med det. Inget fel alls. Titta vilket spännande gult blänk du fått till här!".
Och det är den allra viktigaste läxa nån nånsin lärt mig tror jag. Den bär jag med mig än idag 10 år senare.

Kommentera 12 st

Kommentarer
MariaP
2012-01-21 - 18:20:11

sv: okej, tack för svaret :)

Bim HD
2012-01-21 - 18:53:51

Hm, helt klart är blogg.se toppen - för vem hittar till mig på egen domän??? Ingen......

Började från start på blogg.se, då var den - värdelös? Det var rätt länge sedan, JAAA... hihihi... men nu - nu hade jag nog flyttat in... Men efter alla år som egen - då är det trist att bege sig från sin egna domän, till något annat - och vem hittar MIG här, ändå?

Må så grankott... Kramis Skruttisen!!!

hm, men det är en härlig sida nu, som sagt var.........

smäm
2012-01-21 - 19:19:30

Håller med, Blogg.se är verkligen kalas! Tycker även att din skiss blev super och skoj att torsdagstemat fick vara med på ett hörn :D

emma härnqvist
2012-01-21 - 20:14:46

håller med, man hittar alltdi så mycket roligt på startsidan!



har iofs inte testat någon annan portal.. men ser ingen anledning till det heller liksom :)

Sofia
2012-01-21 - 20:46:49

Kan hålla med om att folk också hackar upp sig på just detta att det "MÅSTE" bli något snyggt när man tecknar men de är ju inte precis de det ska bli utan man ska teckna för att de är roligt :)



Tänkte också passa på att tipsa om adsettnings där du kan tjäna pengar på din blogg oavsett stor som liten, prova du med. Gå in den här länken och tryck på annonsen http://rockferries.blogg.se/2012/january/vill-du-kanna-dig-mindre-fattig-och-bli-rikar.html



Alltid roligt att tjäna in lite pengar för att göra annat för.



Ha en trevlig lördag :)

kate
2012-01-21 - 21:35:54

Kolla in bloppisen på min blogg, finns massor med kul !



http://kateie.blogg.se/category/bloppis.html

Jess
2012-01-21 - 22:36:36

Verkligt bra tips den där Yvonne gav dig :) Själv fick jag höra av min bildlärare på gymnasiet att mina streck var osäkert målade, att jag därför var en osäker person och att min målning inte var särskilt bra. Det gav ju självförtroende till att fortsätta och bli bättre...

Mya
2012-01-21 - 22:45:04

Alltid lika trevligt när man ser något av dina inlägg på startsidan :)

MariaP
2012-01-22 - 10:19:55

bra tips :)

Jessica
2012-01-22 - 17:13:51

Tack för det här inlägget. Det du skrivit fick mig att sätta mig ner och skissa för första gången på flera månader (är en sådan där som "inte kan"). Gillar förresten ditt torsdagstema mycket!

Art By Tina - Konst & Fashion
2012-01-23 - 12:03:25

Vilken härlig lärare du hade. Kanske en av anledningarna till att du jobbar med det nu i vuxna livet - en peppande lärare när man var liten. Fler skulle behöva uppleva det. Fint.

britta - en liten teckning
2012-01-23 - 12:24:32

Hmm, håller inte riktigt med dig. Jag har bloggat på blogg.se men tyckte inte riktigt om portalen - vilket ju är en smaksak. Jag driver ingen stor blogg men den blir större och större och det tack vare att jag ser till att synas (och jag hoppas att folk tycker att innehållet är intressant också, så klart;). Jag tror Internet är så pass brett nu att det inte handlar om vilken portal man bloggar på, utan om hur man porträtterar sig och sin blogg och i vilka kretsar man syns. Sen skadar det ju inte att ha ett namn som är lätt att komma ihåg heller... ;)



Hoppas du har en fin dag.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: