GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

orange-lila-platina..what to do?

2012-02-12 | 16:21:54 | Smink, Hudvård, Skönhet

Jag är ju ingen sån där tjej som stylar håret särskilt mycket. Jag köper dyrare schampoon och balsam, kör lite inpackningar, använder lite hårspray nån gång då och då, glömmer oftast bort att borsta det.
Utsläppt, hästsvans, slarvig knut är ungefär det jag gör med håret förutom blekningar då av hårbotten.

Igår  testade jag då lägga en askblond färg på mitt hår. Det hände inget på mina platinafärgade längder mer än att de blev lite kallare i tonen= bara bra.
Utväxten min, som väl är mellanblond, blev lite hmm morot/gyllene.
Idag testade jag att lägga på Jane Helens Mood Pärlblond för att se om det gulorangegyllene dämpades.
Det hände ingenting. På utväxten. Men jag blev lite lila, som jag blir av silverschampoon, närmas utväxten.
Jag brukar ALDRIG experimentera med sådant här hemma.  Brukar gå till frisör. Men nu kände jag att jag inte hade råd och att jag skulle vila från extremblekning kanske ett halvår. Samt att jaginte varit nöjd senaste gångerna jag varit hos min frisör då jag fått gå tillbaka och fått det omblekt då gula ränder uppstått.
Men hur får jag bort det orangea på utväxten?
Läst massor om just den här Mood på nätet och många säger att de just brukar platinableka med den med skonsamt resultat.
Usch sittet här nu och ångrar mig som fan att jag bara inte lätt det vara.

Här är i alla fall min hårtork.
Den fick jag 1993 i födelsedagspresent. Då skulle man ha jätestor fluffig lugg vilket denna utlovade att ge om man masserade luggen med de där piggarna medan man blåste.
Nån stor lugg blev det aldrig men den funkar väldigt bra fortfarande efter 19 som hårblås, de 5 ggr om håret jag itne låter håret självtorka.Kommentera 7 st

Kommentarer
ANNAWII ♥
2012-02-12 - 16:41:23

Usch vad jobbigt när det blir så :(.Själv är jag sämst på att ta hand om mitt hår, har helt slutat gå till frissan och tar bara fram kökssaxen någon gång då och då och klipper av trötta toppar haha. Använder inte balsam heller eftersom jag hatar mitt "fina" hår och vill ha strävt med struktur. Jag har dock tänkt att jag också skulle vilja prova hemmatoning/färg men med tanke på mina hårskills är det nog ingen bra idé haha ;)Hopps det lila försvinner finis!!

Katarina
2012-02-12 - 17:01:24

Prova att bleka bara utväxten igen? Läst om någon som gått från mörkbrunt till megablont hemma genom att göra om processen flera ggr.

Charlotte
2012-02-12 - 19:17:14

Såg dej på leden idag=) Duktiga du!! Hoppas allt är bra med dej! Och jag har fått jobb!! JIPPIE!!

Mikaela
2012-02-12 - 20:33:26

Revlon's "färgbomber" är super mot såna problem! Dom finna i olika nyanser i varje färg:)

Anonym
2012-02-12 - 21:15:28

Jag säger - testa sprayblond om inte annat - det ger mer vithet tycker jag... NU är det länge sedan jag testade. Mitt hår mår blääää - man ska se om jag kan få någon att göra slingor åt mig, lite sommaraktigt??? Även om jag använder sprayblond - som inte ger det gulton eller rött - så är jag ju nästan i den färgen... nu är ju nästan allt mitt solblekta från i somras - resan - borta och jag ser mest mesigt blä-ig ut... urk... inte utväxt utan ljus i toppar :(

Hm... ang hårprodukter - kollar just nu på TLC - och tänkt om många visste vad hårborstar, hårspray mm är gjort av, tihi... de som inte använder läderskor - tänka en bit till??? ;) käka geleråttor eller liknande godis??? ;)

Må så grankott... kramis SKruttisen.!!!

Bim

Lina
2012-02-13 - 18:23:36

Jag har alltid färgat mitt hår hemma, har aldrig gått till frisören och färgat, det har mestadels funkat super, förutom några små missöden. :)

Har tyvärr inget bra tips då jag själv är röd/orangehårig, men en bra grej är att tänka komplementfärger. Hade du i färgen hela tiden ut? Har hört att de röda och gula pigmenten försvinner sist. Prova att färga om bara utväxten igen?

Rebecka
2012-02-18 - 08:25:27

Hej!

Tråkigt när det inte blir som det ska. Prova med ett silvershampo och sätt det i hårbotten bara. Vill du ha lite mer platina på längderna kan du köra den på hela håret någon gång ibland (absolut inte varje gång). Jag blonderade mitt hemma innan men min hårbotten blev helt förstörd.Lycka till och hoppas att det hjälper.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: