GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Mina så kallade stilikoner..jag har ingen stil..

2007-03-23 | 23:32:16 | Klädfunderingar& Önskeoutfits

Ja som jag nämnde i föregående inlägg skulle jag samla bilder till en utmaning jag fick för ett tag sedan angående mina stilikoner. Har varit sugen på att göra den, men nu förstod jag verkligen varför jag dragit ut på det hela....Jag vet ärligt talat inte om jag har någon stilikon.
Ok, jag tycker att Kate Moss ser lovely ut i allt, men jag själv äger inte ett par ballerinaskor och har inga planer på att göra det heller...vilket ju är något Kate Moss ses bära ofta. Jag kan heller inte ha kortkort vad gäller kjol eller jeansshorts pga mina lår som ju också är något av ett "Katesignum".
Scarlett Johansson är skitsnygg, men det ju mer utseendet jag gillar och attityden och man kan inte härma en attityd eller ett ansikte man inte är född med.
Visst, Nicole Richie kan vara skitsnygg , men är inte det tack vare den där stylisten? Är det inte mer rätt att ha stylisten som stilikon då än Nicole själv?
Sienna Miller..hmm hon räknas som en stilikon av stor rang nowadays, men ärligt talat - jag kan aldrig minnas hur hon ser ut.

Själva grejen med kläder är väl ändå att man ska finna sin egen stil
för man kan härma andra personers snygga outfits , men själv se helt överjävlig ut i dom...och det på grund av att man ju faktiskt inte valt dom själv...utan bara härmat.
Man ska helt enkelt känna efter vad man själv vill ha, vad ens kropp tycker om och passar i.
Jag gillar verkligen den kortkorta kjolen, men som jag skrev längre upp - jag har inte benen för det och tar jag på mig en sådan kjol går jag bara och drar i den och känner mig hur obekväm som helst....och det är inte bra för en cool attityd.
Jag älskar fetischlooken eller den mörka gothsyntharlooken med bara svarta kläder, svart hår, lack och läder...men det finns inte naturligt i mig att bära och därför ser jag knäpp ut om jag ens försöker....liksom det blir läderkorsett med H&Mjeans...eller uppkavlade jeans och fetischplatåstövel...det ser ganska illa ut.
Jag kan heller inte ha den snygga "lager på lagerstilen" eller den vida korta A-linjejackan. För jag är för kort, för yppig, för kurvig så det resulterar bara i en "gravid och påbylsad" look istället.

Det närmsta jag kommer stilikon är nog Carrie Bradshaw eller Sex and the City helt och hållet..jag kan ju tänka om en skrikig skjorta " Hur skulle Carrie bära denna?" Jag kan kolla på SATC och inse att man kan mismatcha, mix'n'match och inspireras att VÅGA.
Jag kan också önska att ha lite av Debbie Harrys ( Blondie) och Ramones coola stil.

Jag vet inte vad jag har för stil, vad den kan kallas, om jag ens har nån stil alls?...Kanske är den bara min egen..Annastilen..Å andra sidan vill jag inte kategorisera mig heller, jag mår ju så olika från dag till dag.

146310-1158
Kommentera 11 st

Kommentarer
Lovely Li
2007-03-24 - 00:17:58

Varit bestämt ett tag och nu när jag helt plötsligt slutat amma känns det ju extra kul!!!
Du skriver bra Anna!

Lovely Li
2007-03-24 - 00:18:57

Varje gång man skriver ett inlägg så frågar den om det är ett spam... Och man får fylla i en jobbig kod... Bara så du vet!

Sofia
2007-03-24 - 00:33:59

Skitbra skrivet ang stilikoner och egen stil! Det är så många idag som inte har någon stil, eller bara tror att de har de och ser ut som alla andra. Och förresten, stil är det inte så många som har. Många har missat att ha stil och att vara modernt klädd inte är samma sak.

Carrie Bradshaw är även en av mina stilikoner, trots att vi har väldigt olika stilar. Men hon inspirerar mig. Rollfiguren alltså. SJP bryr jag mig inte så mycket om.

Ha en trevlig helg!

Pyngveär o var
2007-03-24 - 01:42:10

Jag tycker stilikon = inspiration! Man tar lite här o var från tuuuusentals personer, om man snor en outfit rakt av så är man ju copycat för en dag o inget fel med det, men det viktigaste är väl att man "snor" eller lånar lite från än här än där för att hitta sin personliga stil! Tror väl att våra stil-ikoner som SJP, Moss, Miller också kollar i sina magasin o ser det på sina catwalks som de sitter på front row på, så jag slår ett slag för att , JEEE, hitta sina egna favvos o göra sig själv till en mode-ikon! Inte brya sig om ngn annan! så de så hehe! :)

Lisa
2007-03-24 - 02:39:19

Ja, det är sant. Men går jag ut a-kassan så kommer jag inte få nån ersättning till hösten om jag inte får något nytt arbete efter mitt sommarjobb, måste ha varit medlem i ett år och arbetet 6 månader osv osv. Visst är det ena mysiga typer de där moderaterna? ;) Nja, tveksamt.

crazypill
2007-03-24 - 08:04:36

Jag skulle nog säga att jag har min egen stil. Men det är kul att hämta inspiration fråna andra och göra det till sitt eget.

Jeanette
2007-03-24 - 08:42:09

vettigaste mode inlägget ever :P!

Julia
2007-03-24 - 10:30:43

Så sant, det är ju nästintill omöjligt att kopiera någon annans stil rakt av utan att se hellöjlig ut. Du skriver på ett så lättsamt sätt, alltid lika trevlig läsning! Sköt om dig! / Julia

angie
2007-03-24 - 10:36:58

MKT INTRESSANTA TANKAR! ME LIKE... håller me SATC är det som känns mer kommersiellt o funktionellt

Felicia
2007-03-24 - 10:39:57

Håller med dig, bra inlägg! :)

Kaprifol
2007-03-24 - 14:58:47

Jag håller med dig, man är oftast finast i det man känner sig bekväm och naturlig i. Jag lyssnar på synth och går på såna klubbar, men då går jag i rosa T-shirt och bekväma skor... och tro mig, jag syns mest. ;) Kör på annastilen du och ha det bra!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: