GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

en portabel liten radio med taskig sändning och det underbara kluckandet av vågskvalp...

2007-03-28 | 21:47:52 | Foto/Fotografering

146310-1186

Den trista känslan i kroppen fortsätter...trots promenad med mamma som bjöd på statoillatte och varma ord som "älsklingen", "gumman" , "lilla Anna"... så grät jag...jag grät när hon ringde på dörren för att bölden på kinden sprack och började blöda, jag grät under promenaden för jag kände mig liten och dum och tyckte synd om mig själv, jag har gråtit och haft panikattacker sen jag kom hem...har sovit lite granna och brytit ihop var gång jag försökt ta mig mot köket för att ta mig något att äta.

Har inte varit sugen på något alls...och kroppshatet har bara flödat, för visst var jag tvungen att ställa mig på vågen och visst visade den mer än på ett halvår och det trots promenader på 1,5 mil idag plus minimalt matintag ( frukosten + en banan och 2 knäckebröd vid tiofikat i skolan)...samtidigt som jag ju vet att man inte går ner bara så där *knäppa med fingrarna* och att sluta äta är det sämsta man kan göra och framförallt det sista jag vill göra.

Mamma tycker jag äter alldeles för mycket fibrer, jag tycker att jag äter alldeles för onyttigt vilket jag också tycker att viktuppgång samt den dåliga hyn vittnar om...
Men nu, efter klockan nio på kvällen...som ju inte är någon bra tid att äta på, har jag fått i mig en latte, en smoothie och en Nutrilette Brownie.

Försöker hålla mig lugn...fokusera tankarna mot den där lugna platsen jag skapat i huvudet...

Det är jag och mamma på några klippor vid Vätterns strand, en varm sommardag, och vi lyssnar på sommarpratare på en portabel liten radio med taskig sändning och det underbara kluckandet av vågskvalp...
Kommentera 21 st

Kommentarer
Spira
2007-03-28 - 21:53:16

Ja, det blir tyvärr bara värre när man inte får i sig något. Tankarna blockeras, och kroppen sätts ur spel. Hela systemet blir liksom överspänt vilket resulterar i att man blir trött och rastlös på samma gång.

Jag tycker du skall se till att äta något bra och substansfullt, så att du inte blir alldeles hysteriskt sugen och ångesthungrig på 1000 saker lite senare istället.
Var snäll mot sig själv!

Elsa
2007-03-28 - 22:07:22

Du är jämt så gullig mot mig!!! :D
Och du, du äter nyttigt efter det jag ser i bloggen, du har mitt fulla stöd iallafall!
Kram!

Yonna
2007-03-28 - 22:12:42

Jag tycker att din mat ser jättenyttig och god ut!
Imorgon är en ny dag! Den blir nog mycket gladare ska du se! Kramar

Kim
2007-03-28 - 22:13:47

Gör inte så mot dig själv! Du är varken tjock, ful eller äcklig. Du måste äta, annars hamnar du lät i en ond cirkel som resulterar i att du inte äter alls. Jag vet, jag har varit där! En period livnärde jag mig på latte, luft & cigaretter.

Lisa
2007-03-28 - 22:15:35

din mat ser god o nyttig ut :) ser riktig lockande ut

Sabine
2007-03-28 - 22:21:04

(Svar på kommentar)
Ja.. Tröstshopping skulle inte sitta helt fel.
Jätte fräsch bild förresten!

Kramar!

Sabine
2007-03-28 - 22:21:06

(Svar på kommentar)
Ja.. Tröstshopping skulle inte sitta helt fel.
Jätte fräsch bild förresten!

Kramar!

emelle
2007-03-28 - 22:23:21

Jag håller med föregående. Din mat ser betydligt mer aptitlig och nyttig ut en den jag slevar i mig. Alldeles nyss käkade jag något så oglamouröst som fiskbullar. med potatis. :P
Kramar i massor!
♥ Emelle- with passion for fashion

Nora
2007-03-28 - 22:29:14

Jag tycker att du ska vara jättenöjd med dig själv! Det verkar som om du har en jättehärlig personlighet, och jag är förundrad över att du allid verkas lyckas med dina mål. En bra förebild helt enkelt! :)

UmmaGumma
2007-03-28 - 22:33:22

Kära kära du! Jag känner igen det du beskriver om att känna sig tjockare då man faktiskt ätit MINDRE. Det är något sjukt i hjärnan som slås på och får en att tro det. Jag har varit sjuk i över 4 år nu och har lärt mig alla konstigheter utan och innan. Och ett av dom säkraste tecknen när jag faktiskt gått NER i vikt har varit då jag känner mig extra stor. Då låren känns pluffsiga, då magen känns 10 gånger större än bara för någon vecka sedan. Det är sjukt kanske - men då VET jag att jag måste äta mer. Det är den där dubbelheten i hjärnan.
Sötnos, misshandla inte din kropp!!!!!! Det är inte på långa, långa vägar värt det. Hoppas du kan sova bort många av dom dåliga känslorna och vakna imorgon med gladare tankar. KRAM!

Anonym
2007-03-28 - 23:09:38

Vännen min, det låter som du haft en tuff dag! Vad ska man säga, jag lider med dig! Vill inte att du ska må dåligt, vi måste fylla på Li-dosen lite och prata om allt och komma till del-lösningar! Även om jag vet att jag inte kan lösa dina problem så kanske vi kan komma på ett sätt att komma till ett bättre välbefinnande med små små, men säkra steg! Jag finns här! Säg till Anna, säg till när du behöver mig, jag ställer upp, tar mig tid. Jag vet att det kan verka som att jag har fullt upp, och visst det har jag, men det finns alltid tid att hämta.

Jag frigör tid när det behövs. Jag kanske inte kan varje gång, men i och med att jag är vecko-änka så vet du ju att det bara är att komma!!! Dricka thé, göra smoothies, torka kiss... Dörren står öppen för dig! Ok!? Världens största kram till dig! Fy fan vad hemskt du måste mått idag, stackars lilla gumman!

Anna
2007-03-28 - 23:14:51

Lovely Li: Jag vill inte belasta dig när jag är som jag är för jag känner mig mest patetisk och är inte rolig att umgås med alls....men du ska veta att jag blev så glad i hjärtat när jag såg/träffade dig de sekunderna idag! ...jag lyfte där en stund.
Vad snygg du var/är! Å Li, jag tycker så mycket om dig och jag är så stolt över tt få vara din vän och ha dig som vän tillbaka.
Du är guld värd - glöm aldrig det!
kramar!

Kim
2007-03-28 - 23:58:42

Det var så lite så! Jag försöker bara få dig att förstå att det inte är bra att hamna i den onda cirkeln & vänja sig vid den. Min bästa killkompis + hans mamma försökte lura i mig mat på olika sätt. Han pratade med en skolsköterska som skickade homom vidare till psykmottagningen på ett sjukhus, som sedan skickade brev hem till mig. Så långt hoppas jag inte att det ska gå för dig! Kram

tesson
2007-03-29 - 00:17:49

tänkte bara säga att du har en urfin blogg.
och att jag hoppas att du mår bättre imorgon och alla andra dagar.
hoppas verkligen det! ha det så bra nu tjejen.
massor av kramar!:)
<3

Carolita
2007-03-29 - 00:43:46

Hoppas verkligen att du mår mkt bättre imrgon! Vill verkligen att du ska veta att jag tycker att du verkar en toppentjej som inte förtjänar och må så, men å andra sidan så vet jag att det inte spelar ngn roll vad ngn säger förrän du själv försöker sakta men säkert att bearbeta dina hjärnspöken...

Massor med positiv energi skickar jag från andra sidan världen till dig Pyttis!

Juliana
2007-03-29 - 01:00:56

Jag tycker du verkar äta jättenyttigt alltid! Kämpa på bara! Det är så trist med sådana perioder då man mår dåligt och bara vill gråta för allt, men det går över gumman! Snart är det sommar och du ska få sitta på din klippa i verklighet!

Skogsstjärna
2007-03-29 - 08:06:06

Tack så mycket :)
Usch, det är jobbigt med tunga dagar. Jag har en konstig period nu med världens humörsvängningar. Men man får väl försöka fokusera på det positiva. För det finns alltid något positivt.
*kramar*

Sandra
2007-03-29 - 11:28:29

Hehe åh en smoothie skulle sitta fint!

Maria Lidholm
2007-03-29 - 15:08:32

Usch, känner igen dina "attacker" alldeles för väl. Vet dock, med "halva" facit i hand, att livet inte blir bättre av att man äter mindre och är smalare. Du missar så mycket på vägen när du fokuserar allt på maten och på din kropp. Tänk på så mycket roligt livet har att erbjuda!
Och om allt känns hopplöst, fokusera på något tillfälle/minne där du verkligen har/hade det underbart. Börja sedan nästa dag med att försöka hitta fler sådana tillfällen och samla på dig mer sådana minnen. Det är ju dem som gör livet värt att leva!

Maria Lidholm
2007-03-29 - 15:08:40

Usch, känner igen dina "attacker" alldeles för väl. Vet dock, med "halva" facit i hand, att livet inte blir bättre av att man äter mindre och är smalare. Du missar så mycket på vägen när du fokuserar allt på maten och på din kropp. Tänk på så mycket roligt livet har att erbjuda!
Och om allt känns hopplöst, fokusera på något tillfälle/minne där du verkligen har/hade det underbart. Börja sedan nästa dag med att försöka hitta fler sådana tillfällen och samla på dig mer sådana minnen. Det är ju dem som gör livet värt att leva!

Maria
2007-03-30 - 10:34:19

Var nöjd över dig själv. Du verkar vara hur härlig som helst =)


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: