GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

After Sun Afternoon

2007-06-07 | 13:21:45 | Foto/Fotografering

146310-1641

Efter en 20 minuters cykeltur efter frukosten i morses så svängde jag in med min hoj på mina föräldrars uppfart. Mamma har semester i dagarna två nu och då får man passa på..Älskar ju att vara i mitt barndomshus. Särskilt om somrarna och kunna gå in fritt i det svala öppna och fina köket, hämta nåt ur det ständigt välfyllda kylskåpet och sedan barfota strosa ut i trädgården eller ut på altanen och njuta av solen och katterna som kommer och går.
Vill verkligen ha eget hus en dag ty jag är verkligen ingen lägenhetsmänniska.

Jag och mamma gick på promenad i en timme och solen lyckades bränna min urringning så nu sitter jag och baddar den med After Sun.

Jag har varit på Apoteket för att hämta ut allergimedicin samt den kräm Hudläkaren skrev ut till mig i tisdags på sjukhuset. Men den krämen vägrade hon på Apoteket lämna ut till mig för då skulle jag inte få vistas ute i solen...Vilket Hudspecialisten på sjukhuset sa inte var någon fara..även om jag starkt ifrågasatte en kräm vars främsta funktion är att torka ut verkligen funkar ihop med sommarsol...
Jag väljer att tro på Apotekskvinnan i detta läge som tyckte att jag skulle vara ute och njuta av den gula stjärnan och vara glad över den istället.
Jag frågade också lite vad hon tyckte om Roaccutan, som är den behandling det talas om att jag ska påbörja till hösten...och hon besannade bara mina farhågor...Jag tror faktiskt inte jag vågar påbörja den medicinen.
Främst på grund av de depressionsvarningar som finns runt den.
Ok, jag är redan nedstämd vissa perioder och det beror ju till stor del på just mina "böldproblem" men jag är labil i psyket och att äta en medicin som kan påverka det än mer negativt.
Nej, jag vågar verkligen inte det. Jag vill inte ens tänka på de konsekvenserna..

Men nu ska vi vara glada, även om det känns motigt att snart gå och jobba hela den soliga, varma eftermiddagen i en kvav och instängd pappershandel..

Ska bara äta lunch först - Naturdiet Kanel och så ska jag testa Cola Zero...förstår fortfarande inte skillnanden på den och Cola light.
Kommentera 18 st

Kommentarer
Helena
2007-06-07 - 13:29:00

Oj, oj det där var mycket på en gång. Jag min krake har ju bara en balkong som är lika stor som ett utedass ungefär. Dessutom ligger den i norr, så sol hallå var är du? Därför åker jag ner till Nora imorgon igen, till altan, trädgård, bad och grillning!De där med apoteket har jag också råkat ut för, men jag undrar ändå om det är rätt att ifrågasätta läkarens rekommendation/ordination? Vad tror du, läkaren borde ju ha kompetens och veta vad de gör. Om det är vanlig acne du har så kan du ju äta Tetracyklin ( Oxytetral ) som är antibiotika speciellt för acne. Den funkar hur bra som helst, men man
kanske skall undvika även den på sommaren förstås!Hoppas att du får en härlig dag i solen. Jättemånga kramar till min favorit!!

Ina
2007-06-07 - 13:40:26

Gud vad jag önskar att jag också hade ledigt...måste sitta inne på kontoret dagarna långa. Skillnaden mellan cola light och zero: Light är nuförtiden smaksatt med sukralos medan zero har aspartam i sig. Tycker bättre om Coke zero, smakar mera som riktig cola...även om det är mindre nyttigt än light versionen! Njut av solen Anna, för min del med!!!!

No Name
2007-06-07 - 13:53:14

Så sweet det är att läsa alla klagomål kring arbete. Samtidigt känner man medlidande. För inspiration kring ett liv fritt från löneslaveri kan ni titta in hos mig.

elin
2007-06-07 - 13:54:38

Förutom sötningen är det också gjort på ett annat recept. Har jag hört. Ja alltså, skillnaden mellan zero och light. LÄgg gärna märke till de manliga detaljerna på etiketten. Feel like a man och drick zero! ;)

sandra
2007-06-07 - 14:00:07

Lät som en lyckad dag! :)

Sandra
2007-06-07 - 14:08:31

Vilken kräm har du fått? Aberela kanske? Den ska iaf vara lite som roaccutan fast för utvärtesbruk.
Jag ska åka hem till mina föräldrar en vecka nu, och fast de bor i lägenhet kommer det vara mycket lättare att hitta någonstans att sola och bada än här i Sthlm :-P

Emelle
2007-06-07 - 14:10:56

Cola zero = urk, light = mums! Kramar i massor Anna

agnes
2007-06-07 - 14:23:26

TAck för diin Jättesnälla kommentar, du är sötare!
DEt låter som dina föreldrar har ett härligt fiint hus!
Åhh, det låter skönt att vara ute och gå :) Men jag ska på träning sen så jag kan inte nu, men jag kanske ska det imorn, med Keno, jag får se.
Du verkar var ute och gå mycket. Det vill jag med, För jag Älskar att vara ute! men man hinner inte alltid bara gå ut och njuta, men nu.. nu är ju sommarlovet här med,så då får jag hoppas att jag går lite mer promenader :)
Puss och kram, * gillar dej*

Fia
2007-06-07 - 14:42:23

Åh är heller ingen lägenhetsmänniska - Vill bo i hus i enviken.
Tack så mycket :) Kram

Emilia
2007-06-07 - 15:11:28

Zero är tydligen till för de som inte gillar Lightsmaken. Men jag undrar om de visste att de gjorde en speciell "lightsmak" när de tog fram light. Eller de kanske kom på det i efterahand? Jag smakar ingen speciell skillnad...
Kramar Emilia
"Trend är något man följer - Stil är något man har"

Susanne
2007-06-07 - 15:23:33

Snälla, var försiktig med Roaccutan, jag blev deprimerad av den och ångrar verkligen att jag tog det!!! kram

Julia
2007-06-07 - 16:57:34

Tack för din kommentar! Jadu, känner heller ingen skillnad. Men Cola zero ska tydligen vara typ den gamla Cola light, läste jag i ett forum för bodybuilders. Är olika sötningsmedel; den ena innehåller sukralos och den andra aspartam. Vet dock inte om det stämmer. Ha en superbra dag! Kram!

madde
2007-06-07 - 17:33:13

hej!
skillnaden mellan Coca Cola Light o Coca Cola Zero e följande...
Coca cola light kom juh för ett bra tag sen me ett nytt sötninsmedelm som heter Sokrasol...d.v.s dom tog bort de förra sötningsmedlet aspartam.
Coca cola Zero innehåller aspartam.
man kan lugnt säga att coca cola zero e orginal coca colan innan dom bytte te sokralos.
=)

Sweet Sabine *
2007-06-07 - 17:51:27

Drick inte Zero!
Det är inte bra för tjejer.
En kille som sålde popcorn å sånt på bion varnade mig,
aspartam är inte bra för någon, men killar klarar det bättre.
Light är godare :)

Anonym
2007-06-07 - 18:08:52

Hejsan!
Roaccutam är en medicin som ger mycket biverkningar,men som kan hjälpa en person med mycket svåra acne problem.
Men du ser ut att ha jätte fin hy på bilderna
Lycka till kramis

Sweetheart
2007-06-07 - 18:13:51

Hej sötaste! Visste inte heller skillnaden mellan colorna förrän jag läste kommentaren här hos dig, man lär sig något nytt varje dag! :)
Tror du gör rätt som hoppar de där otäcka medicinerna/salvorna, man ska ju inte behöva må dåligt av behandlingen... Hoppas det kommer fram något annat som kan hjälpa dig! Så länge får du njuta av vårt underbara sommarväder!
Btw, tycker visst att dina helkroppsillustrationer är fina, mycket bättre än vad jag skulle kunna åstadkomma, även om det vore en dröm att kunna göra snygga mode-skisser... :)
Nu ska jag dricka lite juice, blev så sugen när jag såg din bild :P
Kramis!

leopardia
2007-06-07 - 23:23:32

läste det här på nätet:
"Hur fungerar Roaccutan?
Roaccutan fungerar på liknande sätt som vitamin B5 genom att minska hudens produktion av sebum. Den avsevärda skillnaden är att Roaccutan har extrema biverkningar. I sverige är Roaccutan förbjudet men kan skrivas ut på licens vid mycket allvarliga fall av acne. Idag finns inte längre någon anledning att använda Roaccutan, vitamin B5 fungerar nästan lika bra och saknar allvarliga biverkningar.
Många tror att Roaccutan tar bort finnarna för resten av livet, detta är inte alltid fallet. Oftast behöver man flera behandlingar."
men jag vet inte hur gammalt det är, för det står ingenstans. puss

Anonym
2007-09-27 - 22:05:52

Detta är en akne-blogg


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: