GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Hur kan blåbärste vara rött?

2007-02-22 | 17:43:56 | Vardag

146310-971
Tog en väldigt väldigt rask promenad i snålblåsten förut. Det var sådan motvind att mina ögon tårades så de som kom gåendes mot mig säkert trodde att jag storbölade. Försökte le för att få dom på andra tankar men kinderna dallrade så av vindarna.

haha kan inte ha sett klok ut med tårarna rinnandes, krampaktigt leende med uppblåsta kinder, hihi.

Positivt var dock att jag väl aldrig fått så fort förut bara för att så snabbt som möjligt få komma in i värmen igen.

Svängde förbi Coop och köpte tre paket "färska" jordgubbar och ett nytt te jag inte sett eller smakat förut: Rött blåbärste från Friggs...Hmm borde det inte vara blått te egentligen

Gjorde mig en skål  med fruktsallad och drack mitt te. Blev proppmätt i tio minuter och nu är jag jätethungrig...hur kommer det sig?

Mammi ringde ifrån Stockholm förut - hon hade köpt pärlor på Panduro till mig! Woohoo! Längtar tills hon kommer hem imorgon. Dessutom ringde pappa ett litet samtal förut. Det var trevligt. Inte så ofta han ringer bara så där utan nån anledning....han kände väl sig ensam utan mamma kan jag tro, hehe.
Fast jag vet ju att jag är hans lilla ängel.
Kommentera 16 st

Kommentarer
Emilia
2007-02-22 - 18:12:55

Fruktsallad mättar, men inte länge. Är man riktigt hungrig behöver man riktig mat för att hålla sig mätt. Är man bara lite småsugen/hungrig så kan man dock hälla sig belåten läcke på en fruktsallad.

Fruktsallad är fö så gimla gott, speciellt med jordgubbar och hallon i :)

Var théet gott?

Qaroline
2007-02-22 - 18:26:04

Weeping willows är med i Förkväll på 4an strax.

Anna
2007-02-22 - 18:54:34

emilia: jag har svårt att hålla mig längre stunder oavsett mat, godis, frukt...jag är fröken glufs glufs känns det som.

teet var faktiskt jättegott! Trodde det kunde riskera att bli alldeles för sött o konstig smak..t ex tycker jag att deras lakritste är skitäckligt...men detta var jättebra!

Qaroiline: ohhh tack för tipset darling, men jag missade det...*buhuhu*
kram

UmmaGumma
2007-02-22 - 19:10:17

Hähä fruktsallad går ju ut så fort det kommit in i magen, så inte så lustigt. Energi får man iallafall av det. :)

Anna
2007-02-22 - 19:18:10

UmmaGumma: Energi, det vete fan du..la mig o sov en stund..efter att ha blivit ledsen efter att ha sett mig som jättetjock...*sucka*..

Lottis
2007-02-22 - 19:30:22

Jag har oxå köpt blåbärste, inte Friggs utan nån annan sort. Mitt blir oxå rött, men ack så gott, och så gott det luktar :-) Ha en bra kväll!

Lotta
2007-02-22 - 19:33:22

Hej !
Är det svårt att lägga upp egen design på sin blogg? Vet du om det finns nån sida med underlättande kod att lägga in i designkoderna?
Är supertacksam om jag skulle kunna få lite input från någon som verkar pilla rätt mycket med det själv.

Anna
2007-02-22 - 19:42:50

Lottis: detta teet luktar som ett gott luktsuddigum =)

Lotta: Hej du! Jag tycker att det är pilligt med bloggen men börjar lära mig en del och en del sker på ren tur känns det som...jag har nu hjälpt 3 stycken med deras bloggdesign..

lite hjälp kan du från www.blogg.se dels genom att maila men om du går in på deras infosidor finns också 2 pdf:er med lite hjälp...annars är det bara att surfa runt på bloggar o fråga om hjälp. fråga hur dom gjort eller läsa sig till om de ksrivit om hur de gjort.
Jag kan hjälpa till så gott jag kan.

Linda
2007-02-22 - 19:43:16

Shit va gott med jordgubbar *avis*

Lotta
2007-02-22 - 19:50:41

Tack för tipsen.. skal lusläsa lite och testa mig fram!!!

Johanna
2007-02-22 - 19:58:48

hej hej!
Visst finns det de som är arbetslösa, det är ju helt naturligt att man blir det emellanåt. Det gpr ju liksom till så, en viss procent kommer alltid att vara arbetslösa (inte samma människor utan det växlas). men det är de med inställningen att de inte behöver jobba eftersom de klarar sig ändå, är för kräsen för vissa jobb och dyl. Blev bara så arg idag när jag skre till en på msn som underhela våran bekantskap varit arbetslös och sagt att han ska söka jobb och ska ta tag i det hela... men snart.

Det finns ju många, som du, som verkligen är aktiva och söker jobb. Folk som verkligen vill ha och förtjänar ett jobb. Dem är det ju absolut inget fel på. Klart att alla kan vara arbetslösa ibland, men det är de som inte försöker eller VILL göra nått åt situationen som jag inte förstår mig på. Många accepterar bara situationen som att ok, jag är arbetslös och det är helt okej. Man måste ju vilja och sträva efter att få ett jobb, vilken den somjag skrev till på msn inte gjorde.

och feta arslen, haha... Det va bara nått jag slängde ur mig! =)
Man behöver såklart inte vara lat bara för att man är arbetslös, men de personerna jag syftar på är ju lata när det kommer till att försöka hitta ett nytt jobb. Anledningen är väl attd e inet vill eller känner att det är absolut nödvändigt.

jkag tycker alltid att man ska utgå med inställningen att man bör ha ett jobb... Om man sen blir arbetslös är det väl inte hela världen, så länge man försöker göra nånting åt det. Du va ju väldigt flitig under din arbetslösa period och det är ju jätte bra... Tyvärr är ju långt ifrån alla likadana. De tycker det är skönt att slippa jobba.

Att jämföra att få jobb som att vinna på lotto tror jag inte på. Om du inte försöker få ett jobb får du inget heller. Men försöker du får du ett förr eller senare och absolut mycket snabbare än den som inte ens försöker.

Qaroline
2007-02-22 - 22:17:40

Men då vilken osis du hade ; (

sofia
2007-02-23 - 00:40:55

mums med te!! :D

issa
2007-02-23 - 16:43:29

blåbärsteet är från friggs va?
jag fick hallon av mamma och det smakar o luktar som godisremmar du vet. gott!:)

Anna
2007-02-23 - 17:29:10

Johanna: tja om han/hon anser sig klara sig utan jobb så får hanhon väl göra det då för dels om han/hon har a-kassa så kan han/ho inte leva på den i evighet - dagarna tar slut och om han/hon har a-kassa har ju han/hon betalat till den själv också...man får ju inte sådant om man itne varit medlem o så där.

Jag regerade på att du verkade dra alla arbetslösa över en kant - att alla är lata och det är det jag alltid vänt mig emot mest med borgarnas arbetslösaförakt också...lätt för många i "lverklassen" att säga att arbetslösa snyltar på samhället, att andra får betala o så, men det är ingen njutbar situation, man blir påmind var dag om att man är värdelös...bara att många borgerliga politiker som nu tar bort studernadevillkor o allt skyddsnät..ja de behöver aldrig hamna i en krass situation heller känns det som..de har pengar o kontakter och grejer så att det ordnar sig...men "vi vanliga" arbetarklassungar i småstäder utan kontakter och pengar...ja vad ska vi leva av? Jag har mycket hellre jobb än går på bidrag, men det är bra att bidragssystemet finns om man så behöver det...man betalar ju igen sen.

Just nu pluggar jag igen..jag fick ta lån för att det var 2000 mer i månaden än min a-kassa och jag ick inget jobb...jag väntade ut mitt studernadevillkor i 90 dagar utan pengar förra året, men nu har det av den nya regeringen tagits bort så när jag slutar skolan den första juni har jag inget skyddsnät alls..trots att jag betalar in 340 spänn med den nya höjda avgiften)i månaden till fack o a-kassa. Jag betalar för nåt jag inte kommer få ut alls.
Men jag gör det gladeligen för att någon annan som är berättigad a-kassa kan få sin a-kassa och slippa den ångest jkring pengar jag varit med om...eller slippa att se sina föräldrar försörja dels sig själva o sitt hem/räkningar men också sin arbetslösa 24åriga dotter.

Och ja jag var flitig under min arbetslöshet, men jag fick inget jobb för det...jag vet dom som varit arbetslösa riktigt länge och minst lika flitiga men inte fått jobb och vad mer kan de göra?
Ibland handlar det faktiskt om lotteri där med.
en del har 2-3 jobb en del har inget.

Qaroline: hhehe .*kram*

Sofia: mmm te är bäst! O mys!

issa: Japp det är friggs. Stod o valde mellan blåbär o hallon, men nu vet jag med ditt råd där då att jag kan köpa hallon med =) Kram

Gardheidi
2009-05-19 - 09:06:12

Good people of togo i was here ok.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: