GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

en julelängtan bort härifrån

2006-12-16 | 12:47:41 | Vardag

Ok, Tidaholm, där jag bor. ser många gånger ut som (och känns) som en kuliss till en julkalender. Det är några få affärer, med nya flashiga Lindex som höjdpunkt och storstadsvibb. Annars är det mesta koncentrerat runt torget, små affärer, på en gata, litet utbud och ingen chans till "egen-stilfynd".
Det är några caféer, ett apotek, en bokhandel, en kontorsbod, en väskaffär och två mindre klädaffärer.
Allt är pluttinuttigt och det kan ju ha sin charm - allt kan inte vara storstad.
Men det är just i juletid jag saknar t ex att fortfarande bo i Stockholm och pulsen.
Det stora av allting på drottninggatan/NK/Gallerian blandat med det lilla på götgatan, Hornsgatan och Gamla stan och en del kring St Erikssplan o så där.
Men var man än gick där så här års fick man enorma julekänslor med allt julpynt överallt, musikanterna, NK's fönster, dofterna av kanel o kaffe och kryddor på Hötorget...fika i Söderhallarna, strosandet på granris och kullersten vid Järntorget.

Här i Tidaholm infinner sig aldrig riktigt det där. Det blir för kompakt för att se ljusen och kulorna, affärerna försöker, men det faller platt.
Jag vill höra julmusik i stort varuhus medan jag går med en take awaykaffe, trippar mellan parfym- och sminkdiskar, åker rulltrappa upp och ner och får ont i fötterna av att ha gått för många rundor i för många affärer i för högklackade stövlar.

...kanske längtar jag bara bort härifrån över huvuvd taget...

Kanske är det för jag inte har några pengar och det är regnruskväder ute.
Kanske är det för att jg funderar på antingen plastgran eller ingen gran alls i år....vill ju ha en riktig, men Stefan är allergisk..

Åhh, sitta morgonen innan dopparedagen vid granen och dricka oboy och en hönökaksmacka med första julskinkan på och nalla ur aladdinasken och bli förbannad över att nån annan redan tagit den godaste biten och att nötterna inte går att knäcka....mmmm "christmas time lalalala"...

Suck....


sthlm

Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: