GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Årets julfilmsskörd och mina absoluta måsten

2021-12-20 | 20:27:46 | Egocentrerat&Vardagligt

Så, med bara några dagar kvar till julafton, så är jag nu inne på de dagar då jag ser de där julfilmerna som jag tycker är allra bäst.
Men mitt julfilmstittande inleds den 1:a december och fram till julafton ser jag minst en julfilm om dagen, vilket alltså resulterar någonstan i cirka 30 julfilmer totalt.
Så här har jag gjort nu i några år och nu måste jag säga att trots att vi typ har nästan alla streamingtjänster - Cmore, Nteflix, Viaplay, ViaFree, HBO Max, Disney+ och Prime Video börjar det bli riktigt svårt att hitta nya julfilmer. Utbudet uppdaterar sig inte jättemycket från år till år eller i takt med mitt tittande.
 
Bäst utbud i år får jag nog säga att Viaplay, Cmore och Tv4 har.
Ni som har betalabonnemang på Discovery+ (vilket vi inte har) kan nog finna e hel del där med. Dock har kanal 7, 5, 8, 11 och 3 sänt en hel del film på dagtid och kvällar.
 
Ni som följer mig på Instagram ( avannalifestyle ) har kunnat se mina tre veckosummeringar av årets julfilmer där, men tänkte att jag publicerar dem även här samt avslutar med mina måsten som jag alltså ser nu denna vecka för maxad julkänsla.
 
 
Vecka 1: Första vecka bjöd på ganska många besvikelser. Jag försöker ju se så många nya jag hinner och kan blandat med givna favoriter. Och hade det inte varit för två favoriter från förra året : A Small Town Christmas och Christmas around the corner , så hade det varit en deprimerande julfilmsvecka. 
Loving Christmas somnade jag under , vilket jag inte tror enbart berodde på min förkylning. A snowy Christmas … nej nej nej. A wish upon Christmas kan ha varit bra men tyvärr så sabbade ViaFree den totalt - nån mer som har problem med den appen? Ingen annan streamingtjänst hackar och laggar. 
Mr Christmas såg jag enbart för Sam Page - hello Richard från The Bold Type.. men filmen.. nja. Småmysig var väl dock A Glenbrooke Christmas , men inget jag kommer se igen.
Men så trillade jag över A Chance for Christmas som veckas sista film idag och den gillade jag! Om en influencer och hur mycket hon iscensätter vanliga livet och så blir allt lite ”måndag hela veckan” - precis som en stor julfilmsfavorit hos mig 12 dates of Christmas. Samma dag återupplevs tills en läxa lärts.
Småkul, bra skådisar och mysig, och sociala medier -igenkänningsfaktorer.
 
 
Vecka 2: Saknas på bild gör dock Christmas in Evergreen: Letters to santa. Det är en favorit från tidigare år - det är alla julfilmer i den serien- Christmas in Evergreen. Så totalt overloaded med christmasfeeling och julpynt och julkakor.
Den här veckans julfilmsskörd bestod inte av några bottennapp alls. Alla filmer var julmysiga på sitt sätt. Feelgood och romantik med scendekor av massa granar, kransar, polkagriskäppar, ljusslingor, röda bilar etc. Gamla high school sweethearts som återförenas eller kollegor som är rivaler men som i slutändan - givetvis hittar julkärleken i varandra med bjällerklangskling som ljuder i bakgrunden. Happiest Season var stundtals väldigt rolig och det är första gången sedan Panic Room som jag tyckt Kristen Stewart varit bra. 
Write before Christmas är likt Letters to Santa en favorit från tidigare år. Av veckans nya gillade jag nog Spotlight on Christmas och Project Christmas Wish allra bäst. Men jag har fortfarande inte hittat någon ny julfilmsfavorit som jag känner att jag måste se igen. Därmed inte sagt att om de dyker upp på tv att jag kommer byta kanal.
 
 
Vecka 3Veckans tittning innehöll en favorit sedan tidigare år - Christmas Cookies, och en väldigt gammal julfilmsmåstefilm som jag och mamma alltid såg tillsammans under mina tonår och även jular jag spenderade hemma när jag flyttat därifrån: Ett Päron till farsa firar jul. Nu hade jag inte sett den på några år och kände att det var dags. Och ja, den gav mig samma känsla igen- lite barndom och hur det kändes när moster och kusiner kom över jul eller vi åkte till dom och känslan av ”fullt hus”. 
Annars var det för mig nya filmer denna vecka. A castle for Christmas är en Netflixproduktion och den var rolig och mysig men får ett minus för att det dröjde över 40 minuter innan det överhuvudtaget blev vinter och jul. En bra julfilm, anser jag, börjar i juletid.
A Christmas Getaway och A shoe addicts Christmas blev nog favvisarna denna vecka. Mysiga och overloaded med jul, julgranar, juldekorationer . En rolig detalj i A shoe addict.. var att när de har en streetview i filmen från ett varuhus så är det NK och Stockholm som dyker upp.. väldigt märkligt och jag fick kolla flera ggr om jag hade sett rätt.
 
Och så kommer vi till mina absoluta måsten:
 
1) love the coopers
2) the family stone
3) 12 dates of Christmas 
4) julgåvan
5) julavsnitt av beverly hills 90210 från 1993.
Hinner jag kommer jag även slänga in Medan du sov och den första Sagan om ringen. Dessa två är inga rena julfilmer även om Medan du sov utspelar sig under jul och Nyår och Sagan om ringen är ändå julig, på nåt sätt?
Kommentera 3 st

Kommentarer
Anonym
2021-12-21 - 20:23:35

Vilket roligt inlägg! Mina topp tre är Just friends, the Holiday och Die hard :)

Svar: Ah, Die Hard är ju så bra!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Soffliggaren
2021-12-27 - 15:25:12

Oj vilken lista av filmer att se. Tack och God jul :-)

Svar: varsågod och god fortsättning!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Hanna Karlsson
2021-12-27 - 17:43:16

Åh vilket bra julfilmsinlägg. Just nu ser jag samma filmer och julen må vara förbi men trött på julfilmer är jag inte än. Av dessa har jag bara sett tre. Förutom sagan om ringen som jag sett fler gånger än jag kan räkna.

Svar: åh vad roligt att jag kunde ge lite nya tips! Och julmyset kan gott fortsätta under mellandagarna! God fortsättning!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: