GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

2012 kan dra åt helvete..och gjorde det många gånger.

2012-12-30 | 15:23:00 | Egocentrerat&Vardagligt

Jag var ute på promenad för en stund sedan med mamma och vi kom in på blogg och nyår och att det så här års brukar vara sedvanligt med en nyårsresume i bloggen.
Och jag sa att i år är första gången under min blogghistoria som jag inte känner för att skriva om mitt gångna år.
För det finns inte så mycket ljust och roligt att skriva om eller ta upp.
Var på min överkloka mamma säger "Måste man skriva bara om bra saker då? Ska det ljugas och förskönas?"
Och nej det behövs det ju inte.
 
2012 har varit ett totalt överlävligt pissår rent ut sagt.
 
Morfar gick bort efter en tids sjukdom men det gick ändå så snabbt...för snabbt. Och det gjorde ont. Så ont.
Två högt älskade pälsklingar har det nu förhoppnings gott och härligt där uppe i katthimlen och får återigen vara de goa, lekfulla härliga krabater de en gång var. ♥
 
Och rent företagsmässigt har senaste året varit mitt allra tuffaste hittills sen starten 2007. Och det känns ofta, särskilt i det så stressade prestigeladdade entrepenörsbloggvärlden, rent ut sagt tabu att skriva om svårigheter med företagande och driva eget. Hur svårt det faktiskt är att få det gå runt och att eget företag inte innebär per automatik en massa pengar att åka på Thailandsresor med, eller köpa svindyra väskor och klockor och göra lägenhetsklipp osv. Och det är så rent ut sagt skitjobbigt när man står där och har det tuffare än nånsin och får höra av folk runt en att " det går ju så bra för dig"..och man får kväva lusten att bara klappa till dom.
 
Jag tror inte jag nånsin gråtit så mycket som jag gjort detta året, skrikgråtit, panikgråtit och ibland inte sett något annat än bara rent mörker.  I våras trodde jag många gånger att jag inte ens skulle klara sommaren.
 
Men så här på årets näst sista dag så sitter jag i alla fall här.
Och på nåt mirakulöst sätt och vis jag har klarat mig. Jag har tagit mig igenom även detta år. Och om jag ser tillbaka på året så kan jag ändå minnas vissa tillfällen och stunder som ändå bara är värme och ljus. Stunder som säkerligen inte betyder nåt för omvärldens ögon men som betyder massor i mitt hjärta. Och det är väl ljust de där små små ögonblicken som är livet. Som håller en uppe.
Även om sommaren regnade bort så var jag ändå glad  bara för jag slapp bära strumpor. Det behöver inte vara soligt bara det är varmt. Promenader, en fika då och då, stunder man inte kan beskriva eller förklara men som bara är där och då. Det är guld.
 
Sen blev jag ju faster igen, denna gång till världens sötaste lille kille så nu är jag faster  till de två underbaraste ungarna i världen som jag älskar så mycket så mycket♥
Första sommaren med eget hus och trädgård.
Det blev en Winnerbäckkonsert, jag har ätit goda middagar, druckit goda viner, umgåtts med de jag älskar mest, läst massa böcker, varit kreativ och fått fotografera en massa. Jag har vänt, gjort om och gått vidare och testat nytt.
Så ja det gick skriva om 2012 också...
Men jag säger adjö till det med glädje och hoppas att det aldrig kommer igen.
 
Kommentera 19 st

Kommentarer
Anonym
2012-12-30 - 15:46:14

Har du bara en katt kvar nu? :( eller kanske jag som fatta fel... Kram

Svar: nej jag har tre stycken sötnosar hos mig men det två andra katter inom familjen är tyvär nu borta.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Liie
2012-12-30 - 16:20:47

Skönt att det här året är över nu då och du kan se fram emot 2013, nytt år ger i alla fall mig hopp :) Men (med risk för att få en digital snytig) jag trodde verkligen att ditt företag var på topp! Det är vad jag uppfattat genom bloggen, med massor av nya produkter som säljer slut fort och allt.. Fast vet ju själv att det inte är så roligt att blogga när man bara har negativt att skriva, då låter man hellre bli och då får läsarna kanske en annan bild av saker än vad man själv har.

Hoppas i alla fall att 2013 blir ett mycket bättre år för dig! Kram

Svar: Tack Liie!Och nej ingen digital snyting från mig ;)

jag vet inte jag tycker inte jag direkt skrivit ojojoj vad bra det går hela tidne..klart en del grejer säljer slut ..men nya produkter, kreativitet och slutsäljning säger ändå väldigt lite om framgång, intäkter, mängd osv.

massa kram!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Caroline
2012-12-30 - 17:20:02

Skickar över en kram :-) Känner precis som du att allt hela tiden måste vara så positivt i bloggvärlden. Har knappt bloggat alls de senaste pga det.

Hoppas på att 2013 blir bättre!

Jess
2012-12-30 - 18:06:19

Det är nog lätt att glömma att en blogg bara är en liten bit av en hel verklighet, särskilt när det kommer till företag kanske. Du är åtminstone en stor inspiration för mig med ditt företag och bredden i det med webshop, foto, illustrationer och allt :) Och jag håller för övrigt helt med din mor, man behöver inte alltid skriva det fina och bra, det dåliga måste få plats det också. Kram och gott nytt 2013!

Helén
2012-12-30 - 18:10:08

Då hoppas jag verkligen på ett toppår för dig nästa år. Med stora stabila intäkter och låga kostnader. Med betoning på stabilitet. Så du kan få njuta av dina framgångar. För mycket är ju en framgång fast det kanske inte ekonomiskt ger dig tillräckligt. Och ja då håller det ju inte i längden.

Jag hoppas dig ett lugnt och fint 2013, med arbetsro och glädje. Fritt från (ogillar detta ord men det fyller sin funktion) energitjuvar. Det är mycket värt att få känna ro i tillvaron. Och jag känner inte dig mer än det som står här i bloggen, men tycker verkligen du förtjänar mkt gott.

Kram Helén

Svar: Tack Helén.Ja det är nog viktigt att försöka se att bara för att företaget inte riktigt lyckas ett år betyder inte det att man själv är en misslyckad person men det är lätt att känna så..och att man inte åstadkommit nåt alls istället.
TAck för att du tittar in här då och då och peppar med dina värmande rader..du känns som en äkta fin vän ska du veta.
Tack återigen!
Massor av kramar!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Liie
2012-12-30 - 18:17:27

Vad skönt haha ;)

Nä det har du nog inte gjort, men tycker jag läst många inlägg som innehåller packning, tryckning och allt det där, och att du fått länkar från stora bloggare så har helt enkelt antagit att det går framåt. Men du har ju så rätt, slutförsäljning säger inget om intäkter och mängd, men det är ett väldigt bra ord att använda sig av :)

Nina
2012-12-30 - 19:25:14

Lustigt.. även jag har haft det sämsta jäkla skitåret i mannaminne. På allvar.. allting har gått rejält åt pipsvängen och jag fattar inte hur jag klarat mig igenom det. Men här sitter jag och tänker.. Nästa år kommer bli bästa året. Det måste bara bli så. Gott nytt år till dig och mig då <3

Svar: ja, det är ändå lusitgt att det känts så himla nattsvart och helt kört många gånger men att man ändå på nåt konstigt vänster tagit sig igenom det.Hoppas 2013 blir underbart för oss båda Nina! Kramar!!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Petra
2012-12-30 - 20:47:22

Åh, jag önskar dig ett alldeles fantastiskt 2013!

Svar: TAck Petra! Och detsamma!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

jenny
2012-12-30 - 21:08:14

Brukar ytterst sällan kommentera men känner att jag nu vill... Tittar in och läser nästan varenda dag, och nu vill jag bara säga; motgångar till trots, det kan nu gå bättre! Eller kan å kan, såklart det ska!Stor kram till dig!

Svar: TAck Jenny för att du nu ville lämna några rader! MAssa kram!!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Linda
2012-12-30 - 21:14:27

Vad tråkigt att 2012 var så jobbigt för dig. Hoppas det kan kännas lite skönare nu när du ventilerat dig lite på bloggen. En tanke går till dig härifrån i alla fall och så önskar jag dig ett Gott Nytt År!

Svar: Ja det hjälpte lite, iaf att jag får så fina ord från människor som du och att det finns värme i människor som bryr sig! Kramar!!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Sofie Ekblom | foto
2012-12-31 - 01:34:58

usch vad tråkigt att behöva se tillbaka på året på detta viset :/

Svar: ja..men det är väl det som är livet, ibland är det skit.kram sofie!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Ling-Ling
2012-12-31 - 01:38:20

Har också haft ett ganska dåligt år, särskilt hösten, herregud. Trodde inte jag skulle palla med ibland. Men hur hårt det än blir så kämpar man på och sen står man där på andra sidan plötlsligt.
Nästa år blir iallafall mitt år, det kan väl bli ditt med? ;)

Svar: Vad tråkigt att du haft en så jobbig höst vännen. Men ja låt oss hoppas att 2013 blir vårt! kramar!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Maria Rogersdotter
2012-12-31 - 10:03:07

Bara en dag kvar av detta år nu, jag håller tummarna och hoppas att 2013 blir ett toppenår för dig. Stor kram! Maria:)

Svar: Tack fina Maria! Det värmer! Hoppas 2013 blir bra för oss båda!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Kajsa
2012-12-31 - 10:27:14

Ville bara säga att du är inspirerande för mig, är in och kikar här så gott som varje dag och älskar din blogg och ditt skapande. (Lite roligt att du är lika gammal som mig också.)
Hoppas nästa år blir ett toppenår för dig!
Jag kommer säkert att beställa mer från dig, här hemma har jag en stjärnschal som jag gillar mkt!

CJ
2013-01-01 - 17:08:16

Ja jäkla lågkonjunktur! Hoppas att du får en grym start på 2013. Kram!

Svar: TAck CJ!Önskar dig verkigen detsamma!!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anna J
2013-01-03 - 11:24:05

Vilket bra och ärligt inlägg från dig om att vara egen företagare. I dagens läge kan man få för sig att det är så lätt och enkelt och guldkantat att vara entrepenör/företagare och det är liksom en innegrej för många. Jag tror man måste drivas av en passion för att klara av det och det gör du. Tyvärr är väl det så att man måste igenom törnen också för att fixa det.

Det jag gillar med din blogg så mycket är att du blandar saker som är vackra, bra och roliga med t ex det här inlägget och andra ämnen som kanske har lite mer allvar i sig. Men det är det som är livet.

Jag är glad att du har din blogg och du trots allt har klarat av ett skitår. Hoppas så att 2013 blir ett bra år på alla plan för dig.

Kram!

Svar: Jag har haft 3 jättebra år som egenföretagare ett svårare och ett jäkligt skittufft nu..Daniel Westling, av alla människor sa dock nåt klokt häromdagen i "året med kungafamiljen"..." Det får inte vara så fult att misslyckas här i Sverige..det måste vi ändra på.."..ja nåt sånt och det kändes rakt i hjärtat på mig..varför ska det kännas så pinsamt att det inte går strålande och är jätterikt med pengar osv som egen företagare..eller entrepenör som nu de flesta vill kalla sig ..vilket trendord det har blivit..Jag hoppas verkligen jag tar mig igenom det tuffa och kan få bra år igen..känns som jag kanske är både för dum och envis för att ge upp. Haha

Tack Anna för att du alltid verkar finnas här och stöttar och peppar i med och motgång.
Du är guld!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Tea
2013-01-03 - 12:18:13

Det borde finnas fler som du, som kämpar med flera företag och gör vad du tycker om att göra! Du är en riktig inspiration och jag är sjukt imponerad över hur du hela tiden kan vara så kreativ och komma med nya snygga saker till webshopen precis hela tiden!
Var inte så hård mot dig själv, det förtjänar du inte.

Svar: Tack så hemskt mycket Tea för dessa värmande ord och rader.Det betyder massor ska du veta att det finns folk som du där ute som en på det här sättet när andra och en själv kanske mest ser en som det motsatta. Stort tack!!
kramar!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Josefine - i en bloggmammas huvud
2013-01-03 - 21:31:33

Håller tummarna för att det blir ditt år 2013 tjejen, det är du värd efter ett så tufft år.

Svar: TAck fina Josefine! MAssa kram och hoppas 2013 blir underbart för dig med =)kramar!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Camilla
2013-03-19 - 10:21:41

hej Anna!
Inser att det var alldeles för länge sedan jag var inne och läste, så nu har jag fått gå tillbaka långt i tiden.
Hoppas att du får ett fantastiskt 2013. Det här med den positiva blogg världen har just nu gjort att jag har lagt ner mitt bloggande, för att komma på fötter igen. Vad ska man skriva om när allt känns grått eller svart och dagarna är riktigt tunga, vilket det inte borde göra när man går hemma med en ny familjemedlem. Dock börjar ju jag att få rätsida på det hela, men det kommer nog ta sin lilla tid och tyvärr kommer bloggen att få ligga nere.
Hoppas att du krya på dig snart också och att kroppen återhämtat sig efter din sjukhusvistelse.
Även om jag inte hänger med i bloggen, följer jag dig på Instagram.
Kram Camilla


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: