GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

the summer me

2011-06-27 | 21:41:23 | Egocentrerat&Vardagligt

Godkväll blogosfären.
Har som sagt haft en underbart härlig sommardag och fortsätter ha en skön sommarkväll.
Men hörrni - oroa er icke för min solbränna. Det börjar redan lägga sig och bli fint brunt. Oh det svider inte eller värker det minsta.
Ja jag kan bli röd ibland men bränner mig sällan, blir liksom mest brun och det ganska snabbt och lätt.
Och jag var ju brun innan brännan idag, så det blir så lustigt att det bruna nu ändå ser vitt ut i jämförelse.

Nåväl.
Ligger nu och läser lite bok och känner mig skönt slapp i luftig långklänning och med håret lite sommarsolsvettrufsigt slarvigt uppsatt med lite trassliga småflätor här och var i tofsen.
Skall strax sätta på några avsnitt av Sex and the city - asvnitten på säsong 4 när Aidan och Carrie förlovar sig och ska flytta ihop...SATC är som allra bäst varma sommarkällar.


Kommentera 15 st

Kommentarer
Modekatt
2011-06-27 - 23:30:58

Så brun & fin du är Anna!

Alexandra
2011-06-27 - 23:39:40

Gud vad jag blir avundsjuk. Vill också! Men så har jag ett sommarjobb som är inomhus :/



Well, du ser i alla fall himla fräsch och underbart snygg ut!

maria
2011-06-27 - 23:44:25

men det är inte bara det att man har turen att inte bli röd utan man måste tyvärr tänka på risken för eventuell hudcancer som faktiskt alltid är en risk, speciellt om man slarvar med solkräm så förhoppningsvis använder du det =) för man vill ju inte bli alldeles rynkig när man blir äldre eller hur? =)

Jojjjjoh - Foto, design, musik, humor, sims 3
2011-06-28 - 01:27:58

Fin blogg!

Jennsan
2011-06-28 - 06:54:57

Jag håller med dig jag, SATC är bäst på sommaren!

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2011-06-28 - 08:55:43

maria: jag lever i nuet..man kan få cancer av det mesta låter det som i rapporter burkchampinjoner rollon smink chips mobiltelefoner etc...jag är övertygad om att solen gör mer gott än ont.

Och va fasiken, rynkor får man oavsett, det hör ålderdomen till.

Linnéa
2011-06-28 - 08:57:56

SV: Kommentarerna är inget - bara ärliga =)



Jo, för lite mer än två år sedan så fick jag veta att jag hade hudcancer. Det är inte en sådan cancer som sprider sig till andra organ (vad dom vet) men den kan "äta" upp hela huden med sina cancerceller. Jag fick den vid vänster öra, som en knöl/finne. Så jag har ett fyra cm långt ärr på höjden vid örat. De fick bort allt och har gjort det superfint. Men så läskigt när de sa att den beror på solande (speciellt i tonåren) och att den mestadels drabbar 60-70-åringar vilket fick mig att inse vad jag då måste ha utsatt min hud för. Jag skakade i hela kroppen när jag fått reda på det och ville bara att den skulle bort. Nu vill jag helst inte ha tillbaka något.



Jag tror att vi människor ibland tror att vi är odödliga och där fick jag mitt bevis på att jag inte är det. De sa att minsta lilla solrodnad innebär att huden blivit skadad, sedan tar det visserligen olika lång tid för olika hudsorter att reparera sig men att det är lika farligt, oavsett hudtyp, att bränna sig. Så var försiktigt i solen även om du nästan alltid bara blir brun för solen är stark. =)

Anonym
2011-06-28 - 09:32:43

Temporär rodnad är trots allt första gradens brännskada. Så blir man röd har man bränt sig.

Hanna Fridén
2011-06-28 - 09:44:23

Pyttis: Javisst, det kommer märkliga rapporter om "cancer" till allt men malign melanom är ju en av de mest farliga typerna och som är dokumenterad hos ALLA läkare - Inte smårapporter här och var, så man kan inte direkt placera hudcancer i samma kategori som en rapport om chips eller liknande. Det är som att jämföra en atombomb med en smällare. Det kan vara bra att smörja på bara lite solskydd för säkerhetsskull i alla fall? Jag vet att man inte riktigt ids rätt ofta (Jag är knappast en lysande förebild i detta direkt trots att jag har just den hudsort som är extra känslig :(! ) men det vore bra om fler av oss svenskar gjorde det med tanke på hur vanligt malign melanom har blivit i Sverige. Från ingenting till att bli en av de vanligaste cancersorterna :( ! Och det är bara på grund av att folk tänker som du och jag Pyttis, alltså: "Men äsch, det är väl ingen fara... det kommer inte hända mig". Alla tänker ju nämligen så.



Men som sagt, jag kan knappast påstå att jag är ordentlig med det heller :/ Dåligt av mig!

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2011-06-28 - 10:02:15

Hanna Fridén: Jag tänker absolut inte " det kommer inte hända mig" Jag orkar bara inte gå omkring och oroa mig för det också. Är redan halvhypokondrisk vad gäller mycket. Grubblar och oroar för det mesta, va fan fick ett psykbryt här om veckan för att jag inte ens orkat ta tag i pensionssparande.

Jag smörjer allt som oftast in mig i solen, jag har opererat bort de allra flesta leverfläckar jag haft.



Som sagt jag tänker inte nonchalant att det inte kommer hända mig men jag orkar heller inte tänka att det kommer hända mig om allt.



Och jag tror att solen gör väldigt mycket gott för hela välbefinnandet också.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2011-06-28 - 10:03:21

Anonym: jaja. Då har jag mig bränt mig. Tänker ändå inte rädas solen.

Hanna Fridén
2011-06-28 - 10:39:23

Åh, jag menade inte att du ska gå runt och nojja! Jag tycker att du har helt rätt inställning - Man ska inte gå runt och oroa sig i onödan för då blir bara livet skitjobbigt. Jag fick intrycket av att du inte smördje in dig men då tolkade jag ju dig helt fel, låter ju som att du tar hand om dig ordentligt :)



Då är det kanske bara jag som ska bli mer ordentlig, hehe. Sorry för att jag tolkade dig fel, menade inte att låta tjatig alls! :(

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2011-06-28 - 10:45:21

Hanna Fridén: Tog dig inte som tjatig.

Och även jag kan bli bättre på att smörja in mig absolut.

Man ska ha respekt för solen.

Men jag tycker även man ska älska den och se alla positiva effekter den ger och hur livsnödvändig den är..och hur mycket vi behöver ljuset och vitaminerna.



Dock finner jag det lustigt att just en solbränna kan vara så oerhört engagerande och i viss mån provocerande.

Vet folk som röker snusar dricker massor äter skitdåligt osv , med allmänt taskigt leverne och så där som ändå är övermoraliserande just kring det här med solen.

Och att tonen nästan aldrig blir i ett snällt " ta hand/var rädd om dig" utan allt som oftast mest bannande och skuldbeläggande " nu får du cancer bara så du vet cancer cancer cancer".



Hoppas du har en fin sommardag!

maria
2011-06-28 - 15:14:04

Det har nog antagligen med att solande skall i princip alltid glorifieras, speciellt i bloggvärlden där mest solbränd vinner. Det kan förmodligen vara ganska provocerande då solen är nyttig i måttliga doser men absolut inte i den extrema mängd som många utsätter sig för. Jag borde veta, jag var värre än värst när jag var i tonåren, har pajat mitt huvud pga det, får solsting hur lätt som helst tack vare mitt extrema solande. Men alla är inte lika dumma som jag var som tur är! =)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2011-06-28 - 16:57:04

maria: oj tycker du? jag som tycker att det snarare är som så att solning bannas, i alla fall av er läsare. Har i alla fall inte märkt av nån solhets i blogosfären.

Men så har jag ju långt innan bloggarna fanns älskat att sola, älskar heta varma soliga sommardagar.

Men ja tråkigt att du solade väldigt oförsiktigt förr då och inte kan njuta av den nu. Men det är ju alltid lättast att vara efterklok.

kram


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: