GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

söndagstankar om politik, bloggnostalgi och bloggpolitik

2019-01-13 | 18:42:13 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Snöblaskig söndag så här i gråa januari. Sovmorgon och sen slappefrukost i soffan innan jag begav mig iväg för en fotografering utanför stan.
Väl hemma igen blev det moussetårta och lite slökollande ( ock bölande som alltid) på Steel Magnolias, som var på tv innan ett litet svettpass på löpbandet. Alldeles för slaskigt och isigt ute för att jag ska kunna njuta av utomhuslöpning, men blev en runda tiidigare i veckan  precis när ett hällregn slutade och snö tog vid.
 
Följer nyheterna om regeringsbildning. På allvar har det här gett mig enorma klumpar i magen sedan valdagen, om hur det ska bli.
Jag har tyckt att när inget annat funkar låt bara det parti som faktiskt rent procentmässigt fick flest röster bilda regering. Sossarna fick ändå 10 % mer än andra största parti.
Sen kände jag i december ändå glädje och hopp över att anledningen då att  Centern sa nej till Löfven var att Löfven inte ville släppa Vänster, vilkt ju är det jag röstar på.
 
Och senaste dagarna har det alltså sett ut som det kanske blir en lösning med S+Mp med stöd av C och L med kravet att V stängs ute helt.
Suck.
Jag ger Annie lööf cred för att hon var den enda som i valdebatterna faktiskt blev helt bestört av hur Åkesson uttryckte sig.  Ja jag blir alltid förbluffad över hur alla politiker kan hålla sig så lugna, aldrig en mänsklig svordom slinker ur.
Men när en som Lööf och även Björklund gör sån stor sak av att vara anti-SD ändå buntar ihop främlingfientlighet med V och att dessa två partier är "onda" och ska stängas ute...då blir jag så matt och ledsen. Ok, jag är pertisk om V , jag vet det, men att bunta ihop ett parti som har så k(r)ass människosyn..främlingsfientligt, feminismfientligt med ett ganska så jäkla inkluderande parti.. Ja hur går tankegångarna då egentligen? 
I botten har jag ett sossebultande hjärta men överger nu Löfven en av grundbultarna med LAS och skydd för arbetare ja då kommer det här hjärtat krossas.
 
 
Något annat som kändes i hjärtat är att Bloggkommentatorerna nu tagit avsked av bloggvärlden. Den blogg jag följt och läst mest. 
Anna-Maria och Mia som känts som tja två vänninor. Oftast har jag helt hållt med dom, de har fått mig att skratta, ibland har jag tyckt att de varit ute och cyklat, men ja de hat känts som vänner och ett sådant där par som Mia&Klara, Reuter & Skoog, Mia Skäringer & Anna Mannheimer, Fredrik & Filip.
De har gjort ett fantastiskt bloggjobb och de lämnar ett tomrum absolut. 
 
Jag själv började blogga en tid innan dom började och ja, det är kanske bara en tidifråga innan jag också lägger ned helt. Att jag också känner att nu har jag inget mer att säga. FAst jag hoppas att det inte blir så. 
 
Jag har sporadisk kontakt med många av de tidiga" bloggrävarna"..vi är vänner på Facebook, vi kommenterar och gillar varandras Instagram, vi hyllar och hejjar på varann i med och motgång. Vi känner inte varann jätteväl men ja det är ändå något speciellt band mellan många av oss som började blogga 2005-2007/8 och gick på de första blogawardsen och andra blogghappenings.
På samma sätt som jag heller aldrig riktigt kan stötta eller ta mig till andra bloggare som jag sett återupprepa mönster och sätt  och beteende genom alla år . Hur man bara vet att "jaha nu är hen inne i de  perioden och det kommer sedan komma x antal inlägg om det och det för att sedan kulminera i ett bryta ihop/offerinlägg om ditten och datten"..och sen börjar det om igen efter ett tag.
 
..och precis om regeringsbildningsförsök har man ju också sett genom åren en rad olika bloggare vara vänner , skapa nåt..överge varann, rygghugg, de skaffar nya bloggvänner och nya rosa bubblor och sen ovänner..Lieringar och konstellationer som skapas för uttnyttjande och vem som kan tjäna mest på vem.
 
Nä , nu ska jag starta ugnen och värma fryspizza med lite grillchips som förrätt.
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: