GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Bloody

2018-10-30 | 23:00:21 | Smink, Hudvård, Skönhet

 
Så fort sommaren är över och timmarna i solen blir färre och färre och ned till i princip nada plus ett jäkla svängande i väderlek ja då kommer alla blemmor, pormaskar, fnas och knas tillbaka..som ett brev på posten höll jag på att skriva men nja mina hudproblem är raskare och mer tillförlitliga än Postnord så det vore en väldigt felaktig jämförelse.
 
Under sommaren är det solskydd, rengöring och serum och sol sol sol.
 
Nu får jag gå på det tunga artilleriet fram till maj. Niacimider, AHA BHA, snigelsekret, essenser...syror syror syror och fukt fukt fukt. En och annan ansiktsolja, masker över natt, peelings..och ja en del antirynk.
 
I afton testade jag för första gången den beryktade "Blodsmasken" från The Ordinary. 30% AHA - Hallå!
Mumma!
 
Och det pirrade och stack härligt gottigt i huden av denna. Och ja jag ska vara ärlig, en del av mig hade förhoppningen att pormaskarna liksom bara skulle ramla av näsan och följa med sköljvattnet.
Självklart hände inte detta. Men den toala kämsla  efteråt är en klarhet och en renhet.
Så den tänker jag absolut köra med de rekommenderade max 2ggr/vecka nu ett tag framöver om den fortsätter kännas bra.
 
Jag har sälkerligen enligt många ett osunt förhållande till solen under sommaren. Och säkerligen går det inte ihop för många hur jag kan ligga där och steka i 8-10 timmar om dagen för att samtidigt hålla på med just serum antiageprodukter etc.
Men för en som levt med problemhy större delen av livet och lidit enormt psykiskt på grund av det...och får en lucka på max 3 månader om året då problemen inte existerar nämnvärt alls och dessutom känner sig som snyggast med en bränna..tja då är det sunt för mig.
Resten av året får jag göra det jag kan för att försöka ha den lelle huden i så bra skick det går. Men det är sjuttsingen imnte lätt när man både kan ha böldutbrott och stramande hud på en och samma gång.
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: