GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

#timesup

2018-01-08 | 10:16:25 | Krönika/Politik/Tankar

 
(illustration by moi)
 
Vaknar upp denna måndagsmorgon och scannar av nyhetskanaler, instagram och andra flöden för att se effekterna och efterdyningarna av nattens Golden Globegala borta i USA.
Där de allra flesta kvinnor valde att bära svart och likaså många män samt att de bar diverse #timesupaccessoarer.
#Timesup ett led i höstens massiva och mäktiga #metoorörelse.
Detta uppvaknande, denna revolution. Denna NU-FÅR-DET-FAN-VARA-NOG-kraft.
Oprah Winfreys mäktiga " An new day is on the horizon"brandtal inatt.
 
I den bästa av världar hade det ju inte behövts...men det gör det...och det är fasiken så övermäktigt, härligt, kraftfullt, hoppingivande, inspirerande och boostande att få se och vara med om det här. REVOLUTION!!
 
Varje dag får jag fortfarande blockera och anmäla män på instagram och snapchat som av nån outgrundlig anledning väljer att skicka dickpics till mig.
Män som tycker att konturerna av ett par bröstvårtor genom tyg tydligen är ett klartecken att visa sitt könsorgan för mig.
Män som tydligen anser att jag ska känna mig smickrad att de "valt ut mig" att vilja ha lite kul med bakom ryggen på deras "tråkiga och sex-o-villiga fruar och fickvänner".
 
På jobbet får jag handskas med män som tycker det är fritt fram att kalla mig gullet, lilla gumman och som nu under jul och nyårshelgerna under en "god jul"mantel tagit sig friheterna att både kyssa mig och ta tag i mig för lite kram och tafs. Och där står jag och först nästan "fnittrar" bort det och försöker intala mig själv att det inte var "så farligt" men jag kan inte , SKA inte skaka av mig obehagskänslorna jag känner. 
Känner JAG att det är FEL så är det FEL.
 
Jag trodde jag var upplyst och säker innan #metoo och det var jag till viss del men fortfarande blir jag så upplyst och medveten om mönster, strukturer, beteenden och ren jäkla skit som pågår.
 
#metoo , #timesup och alla de andra rörelserna som satt igång inom olika branscher senaste halvåret ger mig ändå hopp om att min brorsdotter som idag är 6 år och hennes generation och framtida faktiskt kommer att få samma lön för samma arbete som män.
Att de ska få äga sina egna kroppar och sin egna sexualitet. Att de aldrig ens ska behöva tänka två gånger över vad de har på sig ifall om att det skulle väcka anstöt eller sända så kallade fel signaler, att de känner att de ska behöva skyla sig för att känna sig säkra men också att de aldrig ska behöva känna motsatsen - att de ska behöva klä av sig för att bli accepterade eller få ett jobb eller behålla ett jobb de har.
Att de aldrig nånsin ska känna att de ska behöva tåla något för att "boys will be boys".
 
Och jag är medveten om att killar och män också råkar ut för både trakasserier och diskriminering - men vet ni vad män? JOINA #METOO då och stå och kämpa TILLSAMMANS med kvinnor. Våga kalla er FEMINISTER. Men kom inte och  gnäll var gång Kvinnor söker förändring och förbättring och försök få det handla om ER.
Ty det handlar om OSS!.
 
 
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: