GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Jag är värd..allt.

2018-08-14 | 17:59:44 | Egocentrerat&Vardagligt

Jag fick mig en sån där påminnelse på Facebook idag , ni vet "för bla bla år sen idag så.." och idag är det 4 år sedan jag lades in på sjukhus med båda lungorna fulla med blodproppar, lungemboli där jag sedan låg tre nätter varav en med så enorma smärtor och jag trodde att jag skulle dö.
 Det där satte sig så hårt psykiskt på mig. Inte själva "nu dör jag"känslorna men smärtorna och rädslan och den enorma känslan av ensamhet jag kände en av nätterna när tid och rum bara försvann i dimmorna av plågor och så en snedtändning på morfinet.

Jag är fortfarande märkt psykiskt av det även om det bleknar allt mer. Men jag är ju också märkt på ett annat sätt, ett sätt som inte bleknar utan bara blir starkare och starkare. Och det är dels lusten till att vilja leva och att fylla livet med saker, resor, upplevelser men framförallt att värdera MIG SJÄLV högt och kanske mest. Att JAG är värd att få må bra, njuta av det goda livet och få leva så som jag vill . Säga Ja till det jagvill och nej till vad jag vill. Inte låta mig bli trampad på eller svälja vad skit som helst. Inte längre vara den som bara förlåter gång efter gång bara för att bli trampad på igen. Eller vara för feg eller snål för att inte göra nya saker, se nya platser eller tvärtom - se det som bortslöseri med tid  lyssna på samma låt 15 gånger på raken eller se om Sex and the city för 658e gången ...för det är vad jag vill fylla mitt liv, min vardag, min tid med som räknas. Jag är den som får ta störst plats i mitt liv och sen dom som respekterar och värderar mig för den jag är. 

Jag vill aldrig någonsin gå igenom några proppar igen, men jag får väl ändå kanske någonstans vara småtacksam för upplevelsen hur traumatisk den än var eftersom den ändå gav mig ...hmm MIG.

Jag har lagt över en halv månadslön på drömväska, jag har sett till att äntligen ta mig till Rom, jag har unnat mig lyxiga solresor på 5stjärniga hotell, jag har lärt mig lyssna på kroppen och uppskatta den , jag köper löjligt mycket hudvård, jag har satsat mer på konsten och tecknandet, lyssnar mer och mer inåt vad det är jag vill och hur och jag känner mig starkare och tryggare. Och jag har (nästan) helt slutat bry mig vad andra eventuellt tycker om mig och särskilt dom som inte kan säga det rakt till mig.

Sen har kroppen min just idag dessutom tydligen bestämt sig för att fira 4årsdagen av propparna tillika 4årsdagen då som p-pillerfri med ett mensflöde utan dess like. 

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: