GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Semester vecka 1 - kalmar, kaniner och roadtrip!

2016-08-07 | 17:34:00 | Egocentrerat&Vardagligt

Så var det då söndag vecka 31 och ute blåser det och likt varje år vid den här tiden har det nu börjar låta aningen höstigt ute i lövrasslet och det lysande sommargröna har mattats av.
Imorgon är det vecka 32 och mina fyra semesterveckor är officiellt slut.
 
Så nu är det väl dags att göra lite semesterinlägg.
Detta var min första fyraveckorssemester på tio år tror jag efter år som egenföretagare och deltidsanställningar.
Fyra härliga veckor där jag varit mer borta än hemma.
 
Första dagarna vecka 28 hade jag och sambon bokat några dygn i Kalmar. Vi brukar normalt ta tåget om vi ska nånstans längre bort än grannstäder. Jag har inget körkort, bilen är lite ksruttig och Stefan är inget stort fan av köra lämngre sträckor.
Men till Kalmar tänkte vi ungefär som så här
 
" Vi ska inte testa det där med roadtrip i år då?!
"Hmm jo kanske det"
"Tänk så mysigt, ta med fikakorg, stanna längs med vägen, åka över till Öland..kanske stanna vid nåt B'n'B på väg hem..vi är ju så fria utan barn"
"Jo men för fan vi tar bilen."
 
 
Ungefär halvvägs ner till Kalmar började bilen låta konstigt. För att sen cirka 5 mil innan Kalmar bli totalt o-körbar. Vi fick stanna mitt på stor väg och bilar bara blåste förbi oss medan de tutade arg och pekade finger.
Vi försökte få tag på varenda bil/verstad/bensinstation/versktad vi kunde hitta i närområdena, men alla hade ssemesterstängt.
Tll slut fick vi tag på Assistanskåren och vi fick åka bärgningsbil in till Kalmar..nån meter till med den bilen och vi hade tappat hela  vänsterframhjulet då bultarna hade gått av.
Så bilen fick snällt övernatta på Toyota men vi hade inte så ont av det, vi slapp tänka på parkeringsplats och Assistanskillen visade att hotellet låg tvärsöver gatan där vi lämnade bilen.
 
 
Dock hade vi ju bokat ett Scandic  - där vi fick ett jättefint Superiorrum, men som låg lite utanför Kalmar City, men vid bokning trodde vi ju att vi skulle ha bil. Men vad gjorde väl det när Scandic har utmärkta cyklar man kan låna. Så mysigt så. 
 
 
Vi hade tur med vädret nästan hela tiden förutom nån skur men då var det ju bara att hoppa in på nåt fik och äta kaka.
 
 
Kalmar Slott
 Så sjukt mycket kaniner/harar ÖVERALLT i Kalmar. Så jädra söta dessutom så man ville ju bara ta med ett gäng hem.
 
 
 Ölandsbron! LAgom tills vi skulle åka hem så hade bilen blivit lagad så vi bestämde oss för att i alla fall åka över bron.
 
Men det blev så att vi åkte in till Borgholm, åt lunch ( så jävla god pizza!) i strålande sol och värme, turistade lite vid slottsruinen och bara kände oss fria med inga tider att passa. Borgholm vill jag absolut åka tillbaka till nästa år!
 
Vi kom hem på onsdagskvällen med både bil och liv i behåll och nöjda att vi klarade av vår första "roadtrip".
 
Sen var det bara att pcka om väskan för min del, för två dagar senare stack jag ju iväg till Kreta med bästis och svägerskan. Men det får ju bli i nästa inlägg det.
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: