GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

just us two

2011-06-23 | 20:44:27 | Egocentrerat&Vardagligt

...just nu känns det väldigt mycket så här i mitt liv.

 

...jag har bara lite mindre garderob än Carrie...och min Mr Big har inte strulat fullt så mcyket.

Kommentera 23 st

Kommentarer
anna
2011-06-23 - 21:13:44

Hej anna-med-samma-namn-som-jag - det dar gar over med tiden kan jag saga som ar lite aldre an du (bade att de fragar och att man bryr sig). Manga forstar inte hur okansligt det ar att halla pa att fraga/tjata, de menar inget med det utan "konverserar bara" eller tror att de ger goda rad... Men oj vad forbannad jag blev manga ganger nar folk bara fortsatte att fraga, eller, annu varre, gav mig ett helt litet tal om hur underbart det ar med barn... ja du andrar dig nog nar du blir aldre... osv... pah! Jag ar 10 ar aldre an du och tycker sjalv att jag lever lyxliv utan att ha nagra som ar beroende av mig - jag kan up & go narhelst jag vill! Ha det gott!

Miss O
2011-06-23 - 21:21:41

braaaaaa film det där

Ingela
2011-06-23 - 22:09:30

Man behöver inte skaffa barn. Det går alldeles utmärkt att bara vara ni två. Jag och Kristian ska heller inte ha några, varken jag eller han vill. Man får mer tid till varandra och slipper oroa sig för en tredje, om man får säga så. Så njut av att vara tillsammans, det ska jag göra!

kram <3

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2011-06-23 - 22:12:39

anna: Tack så jättemycket för denna härliga kommentar.

Tack!



Just nu känns det precis som om allt och alal skaffar barn runt om mig.

Och det kanske inte är så mcyket att folk tjatar och frågar..men visst får man höra att "ni har varit i hop i sju år är det inte på tiden..och du kommer ångra dig"...och jag tror att det just nu mest satt griller i skallen på mig.

Varför är jag inte "normal" och längtar efter barn?

Kommer jag ångra mig sen..när vi sitter där gamla och grå, bara vi två..



men ikväll njuter jag av mitt ickegravida barnlösa tillstånd, äter tapas och dricker rödvin och tittar på julia robertsfilm.

Elin
2011-06-23 - 22:26:05

angående barn-frågan så måste jag säga att du gör helt rätt. det finns så många exempel på människor som skaffat barn fast de kommit på sådär 30 år senare att: jag skulle nog inte skaffat barn. så tror jag det är för många, de skaffar för att man ska ha barn, det ska vara livets gång. helt fel mot barnet om inte annat.... om man inte är säker, inte menar jag att du skulle vara hemsk mamma inte alls, men det finns ju sånna fall... bara för man gjorde ett sådant val, det är inte som att välja potatissallad på ica. du har ju din kärlek, det är ju ett av de bästa man kan ha.



heja på med shopen o allt förresten, tycker du gör ett kanon jobb!

Ingela
2011-06-23 - 22:26:30

Vad är normalt? Finns det nåt normalt? Men jag förstår vad du menar.. Folk tittar konstigt på en när man säger att man inte vill ha barn, de frågar, varför inte? Och så får man förklara.. Men frågar man varför vill du ha barn till alla andra? nej, det gör man inte för det hör ju till "vanligheterna" att man vill ha barn. Jag står för att jag inte vill ha barn, vill inte va gravid, inte föda, inte ha barn, av flera anledningar. Och OM jag skulle ändra mig så vill jag fortfarande inte va gravid eller föda utan jag vill hellre adoptera. Men med mitt psykiska tillstånd så är det säkert en omöjlighet, så då slipper jag fundera på det med. ha!

Malin
2011-06-23 - 22:48:10

Och direkt när man "skaffat" barn får man frågan om när nästa kommer...



Jag tycker att det ska vara upp till alla och jag blir lika irriterad varje gång folk ska fråga massa skit...

Diddi
2011-06-23 - 23:14:23

Word.

Är i och för sig "bara 24" men en resa till månen känns närmare än en bebis nångång.

Just nu är jag särbo och mitt uppe i en utbildning så det skulle vara disaster att skaffa barn nu, det går helt enkelt inte men jag känner inte heller den där känslomässiga grejen (som jag inbillar mig att man måste göra), jag längtar inte, jag har inga visioner om mig själv som morsa. Jag ser det mer som en grej jag kanske kommer tycka är käckt längre fram i livet...eller inte.

Just nu är det, som jag tidigare skrev, mer nära och genomförbart att jag åker och landstiger på månen.

Kan bli vansinnig på hela den här grejen med "du kommer ångra dig", "du hinner ändra dig" "så sa jag med..tills jag blev gravid!", yeah, sure, men för alla är inte familjeliv, bråkiga trotsungar, pyjamas och dagis det ultimata.

Blir ibland mörkrädd när jag inser hur djupt inpräntat och rotat det är att kvinnor FÖRVÄNTAS vilja bli gravid, älska det och sen bli en frodig och from mamma...huga!

Jag har fullt sjå att hantera mig själv haha!

XX

dissy
2011-06-23 - 23:25:25

Åh vad snäll du är, själv tycker jag att jag är lite för smal just nu. Har magrat en hel del sen jag började studera. Folk tror jämt att jag är 7 år yngre än jag är för att jag är så "lliten" som alla säger. Själv tycker jag dina kurvor är awesome! Synd att klänningen inte passade såg att den bara kostade 99 kr på rean på h&m´s hemsida.

Mickan
2011-06-24 - 00:11:57

Tycker du gör rätt i att stå på dig med hur du känner <3 dessutom har du en poäng i att alla ska ha barn, känns som det nu.. Vi kommer seriöst få slåss om dagisplats... :/

Vi älskar faster <3 tänk på att du kan götta dig med att låna eller lämna tillbaka "Preben" när du vill sen :) eller göra en Carrie så gör ja en Miranda :) lol... pussis

SOFIA
2011-06-24 - 00:17:14

Önskar dig en fin Midsommar! KRAM



Tips på en snygg midsommar frisyr - http://bysofia.se/2011/june/sommrig-flatfrisyr-1.html#comment

Micke
2011-06-24 - 01:00:54

Ha en riktigt bra midsommar och en lika bra helg!

:-)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2011-06-24 - 01:10:01

Elin: Kloka ord.

Det är ett märkligt samhälle där homosexuella knappt får skaffa barn men varenda hetero får göra det och en del borde aldrig skaffat barn över huvud taget.



Och ja jag tror också många skaffar barn bara för att det är så det "ska vara" att det är en samhällets outalande meningen med livet.



Jag har aldrig känt nån längtan alls efter barn efter att bli mamma, aldrig sett mig i den rollen.



Jag ska bli faster i höst och var och varenda kotte runt mig har nyss fått barn eller väntar barn så det har även blivit till nån grej inuti mig om jag är "onormal"..varför känner jag inte det där andra känner?

M E R E I
2011-06-24 - 04:04:37

- Glad midsommar :)!

Anna
2011-06-24 - 08:43:34

Jag förstår precis vad du menar. Jag är 33 år, har ett fast förhållande sedan 9 år tillbaka, vi har varit sambos i 5 år och vi vill inte skaffa barn, vi trivs med att bara vara vi 2.. Förra återköpte vi hus eftersom vi inte trivdes i lägenhet och ville ja mer utrymme och trädgård. Efter detta frågar många när vi ska skaffa barn. Mina närmsta vänner vet var jag står men arbetskamrater och andra bekanta tycks ha rätt att fråga när vi skaffa barn och tycker att vi nästan är onormala som inte vill ha barn. Jag har inget emot barn, har 2 syskonbarn som jag älskar men jag vill inte ha några egna. Jag tycker det är fel att folk ifrågasätter vårt val och anser sig ha rätt att tycka en massa. Jag ifrågasätter inte folk som skaffar barn. Så stå på dig, man måste inte skaffa barn. Jag och in sambo trivs med att vara själva, vi styr över vår egen tid och kan göra vad vi vill utan att ta hänsyn till några barn! Glad midsommar!/anna

Sara
2011-06-24 - 09:09:28

Åh älska SATC :) Och jag tror det blir vanligare att folk väljer att inte skaffa barn. Det är inte en självklarhet längre. Om bara alla kunde förstå det. :)



Hoppas du får en fin midsommar! :)

Pernilla Sahlström
2011-06-24 - 10:31:51

Anna sötnosan!



Vi människor har en fantastisk förmåga att lägga oss i och tycka och tänka en massa saker om andra människor. Så fort någon eller några sticker utanför "mallen" så blir det ramaskri och skitsnack. Men vet du vad, INGEN har rätt att bestämma över ditt liv, bara du själv!



Det är många som har talat om för mig genom åren att jag måste skaffa fler barn. Tydligen är det så att mitt barn mår dåligt som ensambarn och kommer att bli en fruktansvärd människa. Dessutom så är jag antagligen en jättedålig mamma som inte ger min son syskon. Men tänk att jag är så jättenöjd med mitt enda barn och han är världens härligaste människa. (jag vet, jag är partisk) men jag ångrar inte att jag har levt mitt liv på mitt sätt såsom jag vill ha det. Hade du varit där du är idag om du hade lyssnat på alla som tror sig veta bäst?



Stå på dig Anna och fortsätt göra allt det som passar in i DITT liv!



Många kramar!

Elin
2011-06-24 - 12:02:31

Ja men strunt i va de säger! Har hört från min pappa så många gånger att han aldrig borde skaffat barn, visst han menar inget illa när han säger det, och jag vet att han verkligen älskar oss döttrar. Men att man ändå inte har fått den pappa man borde ha fått för att önskan inte var lika stor som den min mamma hade så blir det fel. Min pappa var aldrig den pappa som man behövde, för att han verkligen inte borde skaffat barn precis som han sa, han hade inte tid för barn... och om man vill ha barn tror jag man känner det i hela kroppen. Jag själv har ett enormt sug i min kropp efter en lite bebis, att vara gravid och bilda familj och svensson liv, trots att det får vänta ett gäng med år. så jag tror att om man inte har den där känslan.. ge fan i det tills du får det eller om du inte får den, var nöjd med vad du har. har inte känslan kommit så har du inget att ångra sedan, det tror jag verkligen inte.

Malin
2011-06-24 - 12:31:33

Vi ska inte heller ha några barn.

Vår närmaste omgivning verkar ha fattat det till slut men i övrigt så känner jag mej ganska udda när saken kommer på tal.

Men vi trivs och är så nöjda med vårt liv och jag blir bara mer och mer övertygad om för varje dag som går att detta är rätt för oss.



Kram Malin

Josefine
2011-06-25 - 12:43:06

Jaaa, alla dessa människor som tror att bara för att de har barn så innebär det att alla andra måste ha det eller vill ha det med. Många som ger sig in i en sån diskussion ger sig dessutom in på väldigt okänd mark, vem vet det kan ju vara jättekänsligt!



Nä, är man inte där så är man inte. Då är man kanske inte i rätt tiden för det heller. Alla kan ju inte vilja samma sak i livet. Ingen annan borde lägga sig i det där tycker jag, vill man inte så vill man inte. Sen att det kan ändras, visst, men det är ju upp till var och en och andra borde inte lägga sig i det alls.



Stå på dig! Kram

Niles
2011-06-25 - 13:35:18

Awesome!

julia
2011-06-25 - 13:45:38

Hejsan!

Jag har en liten fråga till dig om du skulle vilja rösta på min bild här: http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?search=julia

Du skulle verkligen vart guldvärd!

kramar

Beathe
2011-06-27 - 19:20:21

När jag läste det här inlägget i torsdags hade jag precis sett just den filmen. Och tänkte samma du av den där scenen. När man säger att man inte vill skaffa barn blir folk chockade och man blir "boven", varför?

Jag har sen jag var 13-14år sagt att jag inte vill skaffa barn, jag får alltid till svar att: du kommer ändra dig! Du kommer skaffa barn. Jag är nu 27år och vill fortfarande inte ha barn. Jag får fortfarande samma svar, du kommer ändra dig, du kommer skaffa barn. Jag har sagt i 15år att jag inte vill ha barn, varför skulle jag plötsligt ändra mig nu? Jag har flera kompisar som skaffat barn, som inte har jobb, knappt nånstans att bo och är singlar. Men ändå är det vi som faktist varit så smarta att ta valet att inte skaffa barn för att vi trivs för bra med livet som det är. konstigt det dära :P

Kram


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: