GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

come on barbie let's go shoppin..in ullared!

2009-03-17 | 14:30:35 | shopping, provrummet & cravings

Gekås/Ullared.
Gula stora kassar.
För många tror jag Gekås och Ullared endast är lika med husvagnssemesterfirare och pensionärer som vill fynda disktrasor och rengöringsmedel för några kronor billigare än på Ica eller köpa på sig fempack med maxitrosor.

Och visst finns det rengöringsmedel, plastpåsar,schampoo, godis, hemelektronik och tennissockar i överflöd. Men för en klädtokig modebloggerska som mig själv som inte är så särskilt märkesbesatt finns det en hel del garderobsfynd att finna, både vardagsklädsel och för festligheter.
Här kommer min lilla guide och recension för herr – och damkläderna.

Det första som slår mig när man entrar herravdelningen är hur snyggt det ser ut. Allt är sorterat efter färger och varugupper. Skjortor, koftor, jeans, tröjor var för sig och man får en tydlig överblick. Man skulle lätt kunna tro att ett ”billighetsvaruhus” mest bara skulle se rörigt ut, men icke. Och det skulle inte vara svårt för en kille eller man att plocka ihop en helt ny garderob där inne.

Snygga t-shirts med tryck samt t-shirts i alla möjliga färger utan motiv på. Skjortor-långärmade som kortärmade, rutiga som randiga, ljusa som mörka, billiga som lite dyrare (dyra med ullaredsmått mätt alltså). Kavajer och kostymbyxor, slipsar och snygga bälten. Hoodietröjör, shorts, knickers och så jeans i alla möjliga tvättar och snygga färger från ljusaste blått till mörkaste svart. Dessutom ett stort plus för snyggt stylade provdockor som ger inspiration på herravdelningen. Enda minuset var att det vart lite ont om större storlekar på ljust skjortor som skulle kunna passa en xl eller väldigt lång kille.


Mellan herr och damavdelningen finns ett litet fik och det var både gott, välbehövligt och skönt med en cappucino+kexchokladpaus innan vi tog oss an damavdelningen.


 Det första som mötte oss var en avdelning med Koola Annaplagg. Snygga kavajer, festliga kjolar-volangkjolar i glansigt material samt en snygg mönstrad med nitar, trosor, linnen, vinterjacka och en ursnygg festklänning med rosettdetalj baktill och underbar passform. Koola Annajeans fanns det också men tyvärr endast i strl 23-25 i midjan och 34längd, alldeles för smått och för långt för min del. Men vad gjorde det när de hade massor av andra jeans att botanisera bland och jag tror inget av paren kostade över 199 kronor. Snygga tvättar och riktigt trendiga, stuprör, flared leg, bootcut och lite slitna i tvätten. Storlekssystemet på dessa var 34-44 vad jag kunde se och ta med flera olika storlekar och modeller till provrummet då jag märkte att ibland var en strl 40 mindre än en 36:a.


 Provrummen ja. Många tänker långa köer när de tänker Ullared och visst, det kan jag tänka mig att det kan vara , men jag hade inga problem, kom snabbt in utan köande. Och själva provrumssystemet är ett av de bästa jag stött på. Man får ha med sig 7 plagg in åt gången så ett tips är att antingen bara ta med sig jeans in ena gången eller testa tänkta kombinationer t ex kavaj+t-shirt+jeans. Man får med sig en lapp där personalen scannar in antal plagg och så blir man anvisad till vilket provrum man ska till- provrummen är numrerade.


Gott om provrum dessutom och för att vara så många så vart det gott om utrymme i dom för att kunna hänga av sig sina egna plagg och prova sina 7 plagg man hade med sig in.Det vart heller inte skräpigt i något av provrummen och bra med speglar för att kunna få en överskådlig syn på hur plagget sitter. När man provar färdigt går man ut på motsatt sida där man gick in, så ingen trängsel och de plagg man beslutat sig för att inte behålla kan man hänga undan på en anordning som ”skjutsar iväg plaggen” på en gång som ganska så omgående verkar sorteras ut i butik igen.

 Trendfaktorn inne på dam fann jag vara hög men också underbar för att kunna skapa en helt egen stil. Kavajer, linnen, maxiklänningar och toppar av alla de slag. Snyggt upphängt och sorterat liksom på herr i färger och varugrupper. Skjortor och tunikor och sommarromantiska plagg. Stora överraskningen vart alla snygga t-shirts med prints som mycket väl kan jämföras med t ex Junk Food fast för en bråkdel av priset. T-shirtarna kostade kring 79 kronor.


Skinnjackor i olika färger och prisklasser fanns det gott om och väskavdelningen ska vi nog inte prata om..eller det ska vi ju. Weekendbags, balväskor, kuvertväskor, väskor med nitar, enkla ”skinnväskor” i brunt, vitt och svart. Skärp, sjalar och scarves och även smycken finns att köpa. Ganska stort utbud av strumpbyxor från bl a Miss Sixty och bland badkläderna fanns en hel del snygga bikinis och baddräkter. Så visst går det att få till en alldeles utmärkt ny garderob här för oss fashionistas.


Måste även nämna sminkavdelningen. Inte jättestort utbud av märken, men ett stort ställ med Maybelline till billiga priser och vid disken fanns lite Viva la Diva och Wet’n’Wild samt en hel del okända märken som icke behöver ratas. Deras tiokronors kajalpennor som jag köpte i höstas används flitigt var dag. Dock ser mycket av testerna kladdigt ut vid disken men det är bara be om att få kolla på en ny förpackning .




+ riktigt snyggt organiserat på både herr och dam
+ billiga priser + trendfaktorn är hög
+ utbudet + provrummen
+ trevlig personal

 - Storlekarna som kan vara lite knasiga, så se till att ta med flera in i provrummet
-  Hade gärna sett lite inspirerande stylade provdockor på dam som det vart på herr
-  Lite kladdigt och ofräscht intryck vid sminkdisken och alla tester
Kommentera 52 st

Kommentarer
Sabine - Ab imo pectore
2009-03-17 - 14:41:32

åh jag vill köpa saker..

jättejobbigt när man kollar i din blogg för du har alltid massa snygga kläder/prylar man bara vill ha! :P

Tina
2009-03-17 - 14:42:15

Vad sugen jag blev på ha pengar nu och åka dit och shoppa loss! :)

Elin
2009-03-17 - 14:45:06

kalas bra recension! jag ska ju som sagt till ullared snart, och gud vad sugen jag blev på det och vill åka dit nu med detsamma! :D

men jag får vänta i någon vecka till :D

Kraaam

Elisabelle
2009-03-17 - 14:56:51

Riktigt bra recension!

Jag vill verkligen åka dit och shoppa loss nu.. Synd att jag bor så otroligt långt bort bara :(

Jesscia
2009-03-17 - 15:01:06

jag ska till ullared nu i april! har varit där förut ett par gånger och om man letar ordentligt finns det riktigt bra (och billiga) saker att hitta :)

Angel
2009-03-17 - 15:02:50

Oh bra skrivet,gud va jag älskar gekås ;)även o mvåra älskade män står ut sådär mycket

Agneta
2009-03-17 - 15:12:15

Fy vad passande! Åker till Ullared i helgen så en guide var inte alls fel :). Även om det nog inte blir så mycket klädshopping till mig.

Anonym
2009-03-17 - 15:13:10

hej, detta låter som en sjuk fråga men skulle du kunna dansa för pengar? detta är bara en allmän fråga från ett inlägg i min blogg så ta det inte bokstavligt.

Emma Damm
2009-03-17 - 15:33:37

Tack gumman! Detta inlägg var väldigt intressant att läsa. Skulle också vilja fynd på Ullared! kramar

Alexandra
2009-03-17 - 15:48:19

Klart inte--- med det är sådana oerfarna typer som uttalar sig på det viset. På Gekås hittar man alla slags typer ;) från den rikaste till den fattigaste.

wilma
2009-03-17 - 15:48:32

Trött på att hitta sist till alla gratissidor då poänggränserna är löjligt höga och det är omöjligt att värva folk eftersom alla redan är medlemmar? Då är http://www.freestreet.se/?r=1545 sidan för dig!! Den går till på samma sätt som alla andra sidor, men eftersom den är ny och inte har så många medlemmar går det jättelätt att samla ihop poäng! På en vecka har jag redan fått ihop presentkort på 800!(300kr (770poäng) plus en extra bonus på 500kronor som ALLA med mer än 950 poäng innan sista april får!!Det har jag ALDRIG lyckats med på någon annan sida. Passa på och bli medlem du också innan alla andra hitar dit och det blir svårare! Dessutom hinner du ju vara med i utmaningen att få 500kronor extra i bonus!

Ellinor
2009-03-17 - 15:48:48

Nu blev man ju inte mindre sugen på att åka dit direkt..

Fika ja, imorn kommer mamma och på torsdag ska det mathandlas, på fredag ska jag träna på eftermiddagen och vill inte ha en tid att passa, lördag får jag förhoppningsvis träffa en kompis och på söndag ska jag på kalas så det får väl bli en dag i nästa vecka kanske?! Jag tycker att jag bara sitter hemma men sen orkar jag inte så mycket mer än en aktivitet på dagen + träna på kvällen. Men nästa vecka ska det som sagt finnas gott om tid! Puss

emma
2009-03-17 - 15:49:49

Vilken fin Ullared-guide. Blir lite sugen på att åka dit någon gång. Jag aldrig varit där och det är klart man har förutfattade meningar om stället men efter detta inlägg blir man nyfiken och sugen på att åka dit :)

Annabanan
2009-03-17 - 15:56:36

Intressant läsning. Blev sugen. Synd att jag bor för långt bort.

Penajs - tankar, foton & musik
2009-03-17 - 15:57:18

åh tack så mycket sötnöt!<3

mallis
2009-03-17 - 16:00:34

Heh näe då kan det ju bli lite svårt. ;)

Linnea
2009-03-17 - 16:01:35

Åh, jag älskar Ullared, Billigt och bra, Snart ska jag dit! (=

Matilda
2009-03-17 - 16:02:27

kul läsning!

har aldrig varit där, men nu blev jag ju riktigt sugen på att ta mig en sväng! (nog för att det blir en rätt lång sväng eftersom jag bor i uppsala, men well well).

älskar t-shirts med tryck och såg flera styckna på dina foton som jag lätt hade köpt med mig hem! skulle man inte kunna få ett exempel på pris? om du minns? typ hur mycket (lite?) kostar t-shirtsen?

:-)



sv: jo det ska bli grymt roligt att få sätta igång med ett eget barnboksprojekt, om än klurigt! men KUL.

Jennie
2009-03-17 - 16:18:58

Tror nog man kan hitta en hel del där ;D

Jennie
2009-03-17 - 16:20:01

ååh jag måste åka dit igen :) va senast där förrförra sommaren typ haha! Och nu blev jag jättesugen när jag såg dina bilder (och läste din text)

Tina
2009-03-17 - 16:20:58

Haha så himla roligt jag pratade precis med min mamma i telefon. Och hon ska till Ullared imorgon och frågade om jag ville med. Har dock inte mkt pengar men ändå roligt få komma ut och bort från lägenheten! :) Hoppas allt är bra med dig? kram

Betty Svensson
2009-03-17 - 16:24:32

Hejsan! Händer i veckan? :)

Hayley
2009-03-17 - 16:27:47

Meen, nu blev jag dunder sugen att åka till ullared ty jag har aldrig varit där.. :P



Du skriver så bra.. Nu vill jag verkligen åka och shoppa och det är typ nått jag inte äns tycker om att göra!! :D



kram på dig goa anna!

bloggen om sex!
2009-03-17 - 16:33:22

Jag har aldrig varit där, men alltid velat åka dit!

Sara
2009-03-17 - 16:48:10

Hmm... okej, bra guide i allmänhet. Det jag stör mig på dock är att Gekås sällan (läs aldrig) ser ut på detta viset under högsäsong (dvs. sommaren) för då är det smockat med folk och kläderna hänger ena sneare än den andra...

Moa
2009-03-17 - 16:50:37

nu blev jag sugen på att åka till ullared!

Emma says style, love & rock and roll.
2009-03-17 - 16:51:56

Vilket bra repotage! Helt plötsligt har jag en helt annan bild av Gekås.

angelica
2009-03-17 - 16:57:45

det blir kläddesign ! :)

Zandra
2009-03-17 - 17:08:30

sv: huvudvärken försvann och toasten var god ja ;)

Allt bra idag?

Fredrik Frisören
2009-03-17 - 17:13:10

ullared är bäst =O)

Pamie
2009-03-17 - 17:15:56

Nu gjorde du mig bra nyfiken. Har aldrig riktigt vetat vad det är men tack vare ditt fina reportage kanske man tar sig en liten tripp dit. Verkar spännande! :D

Sofia
2009-03-17 - 17:21:44

nu blev jag sugen på kexchoklad xD

SugarPuff
2009-03-17 - 17:43:18

Åh, Ullared!

Superbra guide!

Jag längtar till jag kan ha de där storlekarna.. :/



Kram kram

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2009-03-17 - 17:45:12

Sara: ok, jag får se till att åka dit då med då för en uppföljning. kram

Lomina
2009-03-17 - 17:49:57

Man måste ju älska Ullared! TACK för guiden! :)

Louise Kjeldsen
2009-03-17 - 17:55:46

Haha! Herregud Anna, jag bor tio minuter ifrån Gekås, i en liten håla mellan Varberg och Ullared och du får Gekås att låta som värsta paradiset. Jag är 16 år och.. nej, man handlar inte på gekås om man bor här i Varberg eller runt omkring, vilket är rätt synd, men alla har på sig samma kläder typ. Men man kanske måste kunna se godheten på avstånd och inte kunna "dra dit efter skolan" för att kunna uppskatta det?

Helen
2009-03-17 - 18:34:23

Har aldrig sett Ge-Kå:s så VÄLORGANISERAT! Nu är det 2-3 år sedan jag var där sist, men då (och förr) har allting hängt huller om buller. Jag tappar lätt shoppingsuget när jag ser proppfulla klädstänger där alla möjliga (och omöjliga) plagg och färger trängs. Kanske är dags att ta sig en tripp till Ullared? :-)

Sara
2009-03-17 - 18:57:19

Håller med, det är så ojämnt antal Gekås-besökare. Tro mig man vill inte vara där strax efter löning! :) Jag har varit där 3 eller 4 gånger varav det varit skitlång kö ut 2 ggr och 1 gång kö in vid öppning (fast det gick relativt snabbt). När jag var rundare än vad jag är nu (ca 20 kilo) hade jag svårt att hitta skärp men Ullared hade minsann alltid stora storlekar som passade. :)

Nina
2009-03-17 - 19:04:59

Det är så kul att läsa alla inlägg om vilka föreställningar folk har om Gekås :-)Det där med köer är ju en sådan myt! "Vi" har öppet över 300 dagar om året och har kö kanske 25 av dom dagarna... Tack söta Anna för ett toppenreportage! Ska med varm hand lämna över det till cheferna! Ha en mysig tisdagkväll! Kramar!

annawii
2009-03-17 - 19:07:00

Åh vilken bra recension och nu har du stuckit hål på flera av mina fördomar :). Vill dit genast haha :)



kram

Alexandra
2009-03-17 - 19:11:41

Jag har aldrig varit på ullared, bergis enda svensken som inte varit där. Kanske stolt över det faktiskt ;) Hihi!

Sassy
2009-03-17 - 19:17:17

Bra reportage!

Jag har aldrig varit där, och du ändrade definitivt min syn på Ullared, jag har alltid tott att de bara har tantkläder som 1 miljon männiksor köar för att få köpa!



kram

Malin
2009-03-17 - 20:18:39

nu blev jag ju jättesugen på att åka dit ju :) Jag har varit där kanske fyra gånger, alla grånger kar varit under sommaren, och fullt med stressat folk och tanter som kör på en med kundvagnen ;)

Mickan
2009-03-17 - 20:34:14

Komiskt att jag köpte en mascara precis ur det stället du tagit kort på bara tre dagar innan du var där;)

Helen
2009-03-17 - 21:00:47

SV: Jaaaa! Han kan ju agera BÄRARE om jag måste prova alla kläder i tre storlekar, haha! ;-) (Alternativt bära MIG när shoppingfötterna börjar börjar värka!)

Louise
2009-03-17 - 21:56:38

Gud var sugen jag blev att åka till Ullared!

Kajsa
2009-03-17 - 22:28:04

Du är så HIMLA BRA!! På allt! Hade det varit blogg-omröstning nu hade du vunnit! Jag älskar ullared! Sjukt bra genomgång, fick man se lite vad som fanns för tillfället.. Det blir mitt mål när lönen kommit! :D

Fantasy Girly
2009-03-18 - 00:23:50

Tack så mycket för en bre recension, nu vill jag iväg till Gekås. xD

Jeanette
2009-03-18 - 08:26:42

Jag var där i Lördags, den totala summan gick på drygt 6500 kr.. och jag fick massor med mig hem, jag fullkomligen älskar Ullared!!

Miss Magnusdotter
2009-03-18 - 09:59:01

Jag gilar verkligen ullared! Man kan hitta en hel del finfina fynd där, brukar åka inför varje årstid och handla lite smått och gott! :)

sara
2009-03-19 - 07:45:09

kul läsning :)

jag kan hela ullared utantill haha, varit där många gånger :) Superbra när man ska handla upp ett lager! eller inför julafton.. :)



Den där kjolen du hade på en bild, va snygg den var!

Michaela Lejonberg
2009-03-23 - 00:47:22

Anna då... nu blev jag inte lite sugen på att åka o shoppa i Ullared... Både jag och Walther behöver kläder, han växer och jag krymper... Får nog ta mig en tur dit ner nu i vår... om bara plånboken ville bli lite fylld först... inte lätt när man sjukskriven...


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: