GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Resetips mottages tacksamt!

2014-01-27 | 20:40:43 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Nu är det så mina älskade läsare att jag skulle vilja ha lite resetips!
 
Vi har lite grejer att fira i år, jag och min karl.
Dels så firar vi hela tio år tillsammans i mars ♥
Och i maj så fyller han fyrtio.
Så vi har funderat på att åka iväg på en resa för att fira lite extra.

Förutom Köpenhamn har vi bara varit utomlands tillsammans en enda gång under dessa tio år och det var i mars 2010 tillsammans med Stefans föräldrar , då åkte vi till Teneriffa - Playa de las americas.
Samma år så åkte jag och min mamma till Cypern och i somras var jag och mamma på Mallorca - Portal Nous.
 
Vi funderar antingen på storstad eller på varm solresa.
 
Vi är lite sugna på London men då blir det kanske mer långweekend än en hel vecka.
Åker vi till värmen så blir det ju mer slapperesa inte så mycket aktivitet..fast kanske finns bra resmål som kombinerar värme och lata dagar och lite mer storstad eller nåt at se och uppleva?
Vi vill nog hålla oss inom Europa och ganska överens att vi inte är så sugna på Turkiet.
 
Så hit me med era bästa resetips!
vi tar gärna emot tips på resmål, hotell , restauranger, shopping.
Hur brukar ni boka?
T ex till London, bokar ni hotell och resa på samma ställe? Var för sig?
 
 
 
Kommentera 15 st

Kommentarer
Emma
2014-01-27 - 20:53:55

Om ni åker lite senare, alltså närmre sommaren så kan Barcelona vara bra där ni kan få både strandliv och stadsliv!

När jag bokar brukar jag boka hotel på hotels.com och flyg för sig på något annat ställe som jämför flygpriser, typ allaflygbiljetter.se :)

Ida Nielsen
2014-01-27 - 20:59:34

Åh. Älskar London. Har ni inte varit där så...:) Har bokat resa och hotell tillsammans på Expedia och det har alltid varit smidigt. Vad kul, ni är väl värda en resa! kram

Mangogirl
2014-01-27 - 21:01:25

BARCELONA!!! Underbar stad! Och havsbad!

Sussie
2014-01-27 - 21:02:35

Åk till Barcelona! Fint väder, sol och bad men ändå storstad med shopping och fin arkitektur! Bra pris också :)
Kolla tripadvisor för bra tips på boende, restauranger m.m :)

Fifi
2014-01-27 - 21:10:56

Italien! Jag tror att du skulle gilla det! Kan rekommendera nordvästra Italien, ligurien, vid kusten. Så otroligt vackert, underbara stränder och världens godaste mat!

Anna J
2014-01-27 - 21:12:26

Åh va kul med resa! Bra och trevligt sätt att fira både 10-årsjubileum och 40-årsdag på. Jag tipsar som flera andra om Barcelona, har inte varit där själv men flera i min närhet har varit där och de har alla gillat staden pga kombinationen storstad och sol&bad. London är ju inte fel det heller, jag var där 2012 och jag verkligen älskade den staden - finns så mycket att se och uppleva där. Jag bodde hos en släkting när jag var där så jag kan inte tipsa om hotell.

Lycka till och ha så kul i ert reseplanerande! Kram!

Fredrik
2014-01-27 - 22:34:59

Ååh vad roligt! I maj skulle jag definitivt tipsa om Barcelona, helt fantastisk storstad med småstadskänsla, arkitekturen är grym och ändå finns det fina stränder. Helt underbart! Hoppas ni hittar något för er!

Joss
2014-01-28 - 08:47:40

Barcelona. Underbar mix - ni får både storstadspulsen och sol&bad. (Dessutom kort restid.)
Kram!

sandra
2014-01-28 - 10:43:31

Åh vad roligt att så många andra också har rekommenderat Barcelona, det är mitt tips också!

Du har helt fantastiska stadsdelar, små gränder, och storstadspulsen och massor av sevärdheter. Och så går du bara någon kilometer så finner du havsbad och långa stränder!
Och för att inte tala om maten! tapas, paella, skaldjur! mums!
Lycka till med ert letande!

Linnéa
2014-01-28 - 15:01:59

Ååå det finns alla möjliga platser. NY är ju för jäkla underbart men priset på den resan är dyyyyrt!! Barcelona ska vi eventuellt åka till, min pappa berättade att det är en otroligt vacker och häftig stad. Ljubljana i Slovenien är också himla mysigt med massa god mat, blir vår rätt tidigt och landet är så pyttigt att man kan åka runt i hela landet på kort tid. Det finns havssidan, bergen och så kan man åka till Kroatien där det vackra havet finns. Det är inte hiskeligt dyrt heller, billigare än i Sverige. Annars har jag varit i Grekland på Zakynthos och Kreta samt i Bulgarien för 2000kr för sista minuten resa och hotell pp.

Anonym
2014-01-28 - 15:06:36

Rekommenderar Budapest för tight budget. Vi flög 2 personer med Ryanair från Göteborg (Säve) för runt 1500 kr, bodde på superfint hotell med pool och relaxavdelning på taket (Continental Hotel Zara tror jag) för runt 2300 kr för 3 nätter. En FIN trerätters med öl och vin kostade runt 300 kr för två personer varje kväll. Frukost hittade man för 1-3 euro.

Hur billigt som helst, mycket att se, alla var trevliga och man kan verkligen unna sig lyx.

ida
2014-01-28 - 18:37:44

Mitt bästa restips i Europa är faktiskt Krakow! Varit där flera gånger, både med sambon och tjejkompisar. Vacker stad med intressant historia, mkt att göra, bra shopping och billigt att äta, dricka och bo schysst! Barcelona tyckte jag var lite överreklamerat :p. Och dyrt.

Helén
2014-01-28 - 19:11:45

Åh vad härligt med en resa. Kan verkligen rekommendera Barcelona. Vi har varit där några gånger de senaste åren och det har varit fantastiskt. Vi har flygit för under eller runt 2000 kr (ryan är säkert billigare men min sambo bojkottar dem) och hittat bra hotell. Vi var där i april förra året och det var inte badväder men varm och skönt. Så tidigt på året var det fortfarande lågsäsong och man kunde få riktigt fina hotell med mängder av stjärnor för ett riktigt bra pris. Jämför man hotellstandarden för va man kan få för pengarna i London så är detta väldigt mkt bättre. Men sånt tycker ju folk lite olika om, jag gillar att hänga en del på hotellrummet medan vissa bara sover där. Då kanske man vill ha nåt ännu billgare.

Vi bodde på ett fyrstjärningt hotell som hette AC Marriott Hotel Barcelona som ligger vid gallerian diagonal mar, österut sett från Ramblan. tog över en timme att gå till stan men snabbt med tunnelbana. Vi betalade nog kanske 800 kr per natt ink frukost (som var fantastisk). Hotellet låg med utsikt över stranden, en poolterass på 10 våningen med utsikt över stranden. Suuupernajs. tyckte vi. Finns säkert 300 hotell som är lika bra men vi tyckte verkligen vi fick mkt för pengarna. Men man är verkligen inte mitt i smeten men det gjorde inte oss något. Sugen att åka dit i år igen, får se hur det blir. Älska Spanien.

Hoppas ni hittar nåt resmål ni gillar, att resa är som balsam för min själ. Antagligen solen och i det här fallet Sangrian som gör det =)

Malin
2014-01-28 - 19:32:38

När jag har rest i Europa har jag åkt med flygbolag som ryanair, norwegian och iberia, alla hyfsat billiga, och sedan bokat hotel via hotels.com. Barcelona är en fin stad men jag tycker att Mallorca är 100 gånger bättre, så bra att jag varit där 7 gånger, olika delar av ön, både på semester men jag pluggade även där ett tag. Så Mallorca tipsar jag om! Annars är mitt favoritställe en liten ministad i södra Spanien, den ehter Cádiz och är hyfsat okänd för svenskar. Man flyger enklast till jerez de la Frontera och tar tåg till Cádiz, alternativt flyger till Sevilla och tar tåg därifrån eller flyger till Malaga och tar buss därifrån. Cádiz är litet, har underbara stränder, mysig stad som är lugn men ändå har pulsen. Finns många ställen runt omkring att se också, bara att ta en buss någon timme eller båt över hamnen så får man se mer. Jag tycker att det är ett väldigt billigt ställe om man jämför med turistställen såsom Barcelona och Mallorca.

Caroline
2014-01-30 - 13:07:20

London är absolut värt ett besök och det är absolut inga problem att hitta sysselsättning till en vecka om ni vill vara borta mer än en weekend. Ett annat tips som jag ser redan har nämnts är Barcelona. Var där en vecka i somras och det var underbart. Där finns allt! Sol, bad, shopping, kultur, jättegod mat m.m. Dessa två resmål har jag rest till med ryanair och deras flyg finns inte med på momondo.se som jag annars brukar kolla på när jag letar billiga flyg. Hotell brukar jag boka via booking.com :-)


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: