GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Avanna Webshop läggs ner.

2014-04-22 | 14:43:57 | Avanna konst/design/foto

 
 
Det här inlägget känns oerhört svårt att skriva.
Men samtidigt också befriande.
 
För tre år sedan startade jag min egna webshop efter att dels ha sålt mina prints på kläder via bloggen i över tre år innan det samt varit ett klädmärke med egna kollektioner hos Nelly.com i lite mer än två år.
Jag har samarbetat med t ex Modekungen och JFR och fick designa goodiebagen till VR Blog Awards 2008.
 
Men precis som allt annat har även detta ett slut: ...Avanna som Webshop och framförallt Klädmärke kommer att läggas ned.
 
Det har varit oerhört roligt och jag har känt mig stolt var gång jag sålt ett plagg , en tygkasse eller ett smycke eller en poster och tavla med egen design. Det har varit en passion och en kärlek.
 
Men det har också varit oerhört slitigt och framförallt kämpigt ekonomiskt många gånger.
Och jag ska inte ljuga om att just den ekonomiska biten är den största anledningen till att jag just lägger ned.
Jag tycker det är viktigt att visa den biten av företagandet också i denna bloggosfär som mycket består av entrepenörer och företagare och många ger bilden av att man får framgång och miljoner på kontot bara man har ett företag. Kanske om man har en företagsidé med mindre omkostnader, som bara ger cash in och inte så mycket ut. Kanske om man tillsammans med sitt hårda arbete också har en gnutta tur, för jag tror inte att allt handlar om vad man själv vill, tyvärr. Det är så mycket mer som spelar in.
Kanske om man hittar fler och bättre och billigare sätt at synas och nå ut. Har större nätverk och fler kontakter.
Kanske måste man vara lagd åt ett annat håll än vad jag är. Jag  varken var eller  är villig att ge upp vissa principer eller saker jag stod/står för bara för att tjäna pengar eller nå toppen.
Kanske om man går på färre nitar och litar mindre på andra än vad jag gjort.
 
Jag borde kanske ha lagt ner webshoppen mycket tidigare egentligen men envis som jag är så har jag kämpat på .
Samt att jag nog har varit lite rädd för vad NI ska tycka .
Att ni ska tycka att jag är ett fiasko. Att jag har misslyckats.
För det är vad jag känt själv många gånger. Att jag har misslyckats och att jag är värdelös. Skuldbelagt mig själv att jag inte varit duktig nog eller jobbat hårt nog osv.
 
Men mina närmsta, de som älskar mig mest och stöttat mig hela vägen är kloka nog att påminna mig om att jag VÅGAT. Jag gjorde NÅGOT. Jag ska vara STOLT över det jag ändå lyckats uppnå.
 
Och även om det här gör fruktansvärt ont så börjar jag ändå känna allt mer lättnad.
Det ska bli skönt att inte bara tänka SÄLJ SÄLJ SÄLJ hela tiden och känna bedrövelse när man ser minskad orderingång. 
Hela tiden känna stressen om att uppdatera Instagram och Facebook och Blogg med olika erbjudanden och produkter.
Eller irritation var gång man får "tiggarmail" och tycker att de som "äääääälskar" ens grejer istället kan betala för dom.
Det ska bli skönt att kanske finna tillbaka till den riktiga glädjen med själva skapandet -ritandet och illustrerandet igen och inte bara tänka i termen "tshirttryck".
 
För denna vår, med allt vad den inneburit både privat och företagsmässigt, har även gett mig lite andra perspektiv, stort som smått.
Lite andra drömmar med vad jag faktiskt vill göra här i livet.
För det här med kläddesign var egentligen aldrig en dröm eller plan jag hade, det bara blev så på grund av denna lilla blogg vilket jag givetvis är tacksam över. Vilken erfarenhet!
 
Men!
Jag vill göra mer saker. Andra saker.
Framförallt behöver jag lite mer stabilitet och ro.
Trygghet.
Jag har börjat på ett nytt jobb och det känns så skönt att bara få gå dit några dagar i veckan, bara fokusera på det och nu veta att det kommer komma in en lön på kontot slutet av månaden.
 
Jag skulle gärna fortsätta  designa prints , men åt andra, designa för och åt andra och få hänge mig åt just den biten jag brinner för.
Jag vill fotografera mera.
Jag vill skriva. Krönikor och böcker.
Jag vill illustrera åt tidningar.
Jag kommer fortsätta ha drömmar och försöka. Men i lugn takt utan krav.
 
Så ni som skulle vilja samarbeta och anlita mig är mer än välkomna att höra av er.
 
Avanna som företag kommer finnas kvar. Jag har inte gått i konkurs och jag har arbetat alldels för hårt för att bara ge upp namnet Avanna.
Adressen www.avanna.se kommer så småningom att bli en hemsida med portfolio när utförsäljning osv av Webshoppen är över.
 
Jag kommer säkerligen fortfarande sälja lite illustrationer och tavlor och sådant.
Jag kommer fortsätta ett samarbete med ett annat företag och designa mobilskal.
Men som klädmärke i sig är Avanna över.
I alla fall för nu.
 
Tack Alla som stöttat och peppat och handlat! Det var ni som överhuvudtaget gjorde det möjligt och verkligt.♥
 
Och vill ni som sista chans handla ett Avannaplagg  så kommer butiken finnas kvar på webben ett litet till med det som finns kvar i lager.
Kommentera 33 st

Kommentarer
Helena
2014-04-22 - 14:52:35

Åh va trist att höra Anna. Jag minns när jag bliggade som mest och du körde igång med att sälja linnen. Jag har fortfarande kvar mina 2 favoriter "Today I'm wearing this". Har haft dem i flera år nu. Supertrist att höra men skönt att du har hittat annat att jobba med och jag önskar dig all lycka i framtiden. Du är grym !
Kramar Helu76

Hanna Karlsson
2014-04-22 - 15:07:08

Vad tråkigt att läsa om webshopen men härligt att du hittat ett jobb. Egentligen borde jag göra samma sak med min webshop som bara just nu kostar pengar varje månad utan att ge något tillbaka. Jag har inte haft tiden och energin att lägga på att försöka få den att gå runt och vet inte om viljan finns heller. Har inte pärlat ett smycke på evigheter....

Grimgoth
2014-04-22 - 15:14:10

Då får man bara önska dig lycka till med din nya resa, det blir nog bra ska du se. :)

art by tina
2014-04-22 - 15:25:06

Så tråkigt Anna - men precis som du själv säger, ibland är det bra att gå vidare, inte minst för att hitta ny inspiration, så fungerar jag iaf. Förändring är bra. Jag tycker du är grym som hållt igång webshopen så länge - ja menar dom flesta som öppnar dör ju innan dom knappt startat! Jag är grymt avundsjuk på dig som vågat och fixat det så länge, jag menar, eget tryckeri i källaren - hur coolt är inte det!!! Och du gör fantastiska grejer - och snart kommer du nog på en ny affärsidé som slår igenom! Kram och lycka till!

Stinas stil
2014-04-22 - 15:33:10

Så tråkigt Anna! Hoppas att du är stolt över dig själv för vad du har åstadkommit och fortsätter det grymma jobbet på annat håll. Det krävs mod att sluta också, när man känner att det är dags att gå vidare med nya projekt. Önskar dig all lycka.

Jess
2014-04-22 - 16:14:31

Vad tråkigt att läsa, men jag förstår dig och tycker verkligen du ska vara stolt över vad du har åstadkommit! Tycker det är jättehäftigt att du har vågat och jag ska vårda min t-shirt och mina två linnen ömt :)

Mikaela
2014-04-22 - 16:24:28

Så tråkigt att läsa Anna! Du ska veta att det du har gjort under dessa år är helt fantastiskt! Det måste kännas befriande och en sten som lossnat, nu när du tagit beslutet. Stort lycka till med dina nya projekt och jobb. Må gott! Kram!

emma
2014-04-22 - 16:31:57

Var stolt över vad du har gjort! Tycker att du verkar vara en sån himla vettig och snäll person, ja klokt helt enkelt :). Det kommer garanterat massor av bra utav det här. Fortsätt bara att blogga, det måste du lova :)

Mörktopp
2014-04-22 - 16:54:31

Lycka till med allt i framtiden min kära ljustopp! Du är grym!!!! Kram!

Fröken H
2014-04-22 - 17:17:04

Du är grym Anna! Jag tror att framtiden är mycket ljus för dig och du har mycket fint att vänta :)

Dissys
2014-04-22 - 17:34:33

Åh det var tråkigt att höra, men samtidigt glädjande om det känns som en lättnad för dig:) lycka till med nya jobbet, ser fram emot att besöka din blogg och fortsätta inspireras :) kramar Christine

Banana
2014-04-22 - 17:44:03

Grattis till ditt beslut! Vi läsare/köpare tycker inte alls att du är misslyckad som lägger ner. Kendi (kendieveryday) lägger ju också ner sin shop Bloom, så du är i gott sällskap =) Man ska göra det som känns rätt i magen! Lycka till med allt. Du är grym!

Fröken H
2014-04-22 - 17:50:13

p.s. en order är lagd och ett litet "gå och köp!"-inlägg kommer upp på bloggen i morgonbitti. :)

Annster
2014-04-22 - 18:27:44

Tråkigt att det inte gick som tänkt. Men jag förstår också att det är ett slitsamt arbete. Att det också måste vara en lättnad. För slit som inte ger tillbaka tillräckligt. Blir bara så energikrävande och svårt. Jag tycker att dina nära har rätt. Du har lyckats och du ska vara stolt. Det är bara dags att byta riktning. För dina talanger har du ju kvar. Det kan ingen ta ifrån dig. Jag hade så gärna velat köpa ett Avanna plagg. Men min ekonomi tillät och tillåter fortfarande inte det. Jag beundrar allt arbete du har gjort. Att du vågade och att du levererade. För mig har det bara stannat vid en tanke. Men aldrig att våga genomföra det. Det är fler som lagt ner sina webshoppar. Det är inte du som misslyckats. Det är snarare ett tecken på att det är tufft att vara företagare :)

Anonym
2014-04-22 - 18:34:05

Så tråkigt att höra, jag gillar dina plagg. Tur att jag har en rejäl samling sen före webbshoppens tid till och med :)
Nu börjar ett nytt kapitel för dig och jag kommer att följa dig på bloggen och fb och insta. Lycka till med allt!! Kramar!

Johanna H
2014-04-22 - 19:09:09

Fina du! Säkert ett klokt beslut, men trist för mig som handlar ibland och gillar din stil skarpt :) Önskar dig all lycka till och hoppas och tror att du kan gå hur långt som helst i dina kommande projekt och planer! Kram <3

Carro
2014-04-22 - 19:13:31

Tråkigt att du lägger ner men även om jag själv inte har någon som helst erfarenhet så förstår jag ditt beslut från vad du beskriver. Tycker du ska vara grymt stolt och nöjd med vad du gjort under dessa år! Du är fantastiskt duktig och du vågade! Jag har en hel del av dina plagg och älskar dem! Lycka till med allt nu och grattis till nya jobbet! Kram på dig!

Caroline
2014-04-22 - 20:16:26

Kände att jag var tvungen att skriva en rad. Det var i mars nu ett år sedan jag valde att stänga ner Zodezo efter tre år som hade varit jätterolig och extremt lärorika på många sätt, men samtidigt väldigt stressiga och det var helt omöjligt att slappna av och kunna släppa jobbet. Precis som du skriver så kände man hela tiden pressen att uppdatera fb, instagram m.m. Jag kunde också känna att jag inte ville sluta för att det kändes som ett misslyckande, men nu ett år senare så känner jag att jag gjorde helt rätt för det känns som jag har fått mitt liv tillbaka och kan njuta av det på ett helt nytt sätt. Jag hoppas att du också kommer känna så :-) Du är sjukt talangfull så jag är säker på att du kommer kunna jobba med dina andra projekt du vill fokusera på! Kram

Linda
2014-04-22 - 20:20:48

Jättetråkigt att höra! Jag har handlat dina fantastiska kläder, handdukar och tygkassar och älskat dom. Men skönt att höra att det ändå känns bra nu när du tagit beslutet att stänga ner. Lycka till med allt nu! Kram!

Sanna
2014-04-22 - 20:23:13

Du är stark Anna, som vågar lägga ner och gå din egen väg! Som kämpat i motvind och alltid stått för dina principer. Lycka till i framtiden! Kram!

Fifi
2014-04-22 - 21:05:24

Var stolt! Du har ju verkligen vågat satsa och du har gjort din grej! Hoppas du får en massa bra erbjudanden om samarbeten nu :)

Kram

Kvartettmamman
2014-04-22 - 21:09:02

Äntligen har jag hittat din blogg igen efter några års frånvaro då mina favoritsidor kom bort med datorbyte. Men nu är det dags igen att följa dig. Älskar din blogg.

Ling-Ling
2014-04-22 - 21:22:50

Synd, men du ska göra det du känner är bäst för dig. Tycker du ska vara stolt över att du vågade, för hur hårt du jobbat och över den framgång du haft! :)

Anna J
2014-04-22 - 21:23:13

Du ska vara jäkligt stolt över det du har gjort, våga starta ett företag och sen våga lägga ner, det är också modigt kan jag tycka. Ofta är vägen fram till ett tufft beslut det som är jobbigast och bra att det ändå känns bra för dig. Lycka till med allt det nya och du, vi är många som inte överger dig. Kram till dig!

Sandra Steinick Gustafsson
2014-04-22 - 21:32:30

vad tråkigt, ska kolla in och se vad du har som ska säljas ut!

Gillar du att delta i tävlingar? Just nu har jag en tävling på bloggen där du kan vinna en handgjord (jättefin!!) ljusstake och det är super enkelt att gå med! Klicka bara in här och läs inlägget: http://sategu.se/2014/april/tavling-vinn-en-super-fin-ljusstake.html#comment

Emmlan
2014-04-22 - 21:50:15

Tråkigt att höra men samtidigt består livet av förändringar, man bryter med saker och går vidare mot nya utmaningar, så förstår verkligen ditt beslut. Du har verkligen inget att skämmas över gällande detta beslut!

Linnéa
2014-04-23 - 06:47:44

Vilken chock jag fick. Det var minsann årets tråkigaste nyhet men jag har full förståelse för ditt beslut och hoppas verkligen att du lyckas slå dig in på marknaden med det du väljer att göra istället. Du ska absolut inte tycka att du misslyckats. Du är så enormt duktig och jag är stolt över mina Avanna-plagg (finns massa fler plagg jag skulle vilja ha men "tyvärr" går ju nästan alla mina pengar till träningskläder och ting) Älskar Monacotrycket och mitt vädursstjärntecken :-) Jag önskar dig all lycka till och hoppas att du slipper den där stressen framöver <3 <3 <3

Therése S
2014-04-23 - 08:00:29

Jag vill bara ställa mig upp och applådera för dig, vilken fantastiskt kvinna du är och har blivit genom åren som jag läst din blogg. Du har inte misslyckats, du har LYCKATS!

Viltoroq
2014-04-23 - 08:44:33

Du är fantastisk! Följ ditt hjärta, din magkänslan (och din plånbok). Jag är övertygad om att du kommer lyckas med vad du än tar dig för!

Therese
2014-04-23 - 10:55:11

Ville bara säga stort lycka till! Tycker du är fantastiskt begåvad som tecknare och har verkligen uppskattat att få ta del av din talang, via både blogg och webshop. Heja dig i framtida äventyr nu!

Anni
2014-04-23 - 11:28:28

Tråkigt att höra, men stort grattis till ditt nya jobb! Och jag är helt säker på att du kommer att hitta andra sätt att utnyttja din kreativitet.

IngelaMolly
2014-04-23 - 22:27:50

Åh så sorgligt! Jag har följt dig från allra första början och har massor av dina plagg, finns inga kläder som mäter sig med Avanna enligt mig! Jag hoppas du har slagit dina skuldkänslor ur hågen. Du är fantastisk! Och jag är naturligtvis jätteglad för din skull; för att du ska må bra. Kram!

lovisa
2014-04-28 - 22:27:03

Jag har handlat av dig då och då och tyckt väldigt mycket om dina kläder. Jag kommer sakna avanna-shopen men som tur är har jag några plagg här hemma som jag kan fortsätta använda.
Kramar


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: