GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

lets drink some fine wine..

2013-05-03 | 13:29:53 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Ikväll ska våra föräldrar/svärföräldrar komma hit på lite middag. De ställer alltid upp på mig och Stefan i våt och torrt och är så snälla alla fyra och vi är så tacksamma att vi har dom. Så vill visa lite uppskattning genom förhoppningsvis god mat och dryck.
 
Fick hem de här två vinerna för ett tag sen från PrettoPr - tack så hemskt mycket!
 
Jag är inte mycket för varken vitt eller mousserande vin men detta Mia låter ganska så gott och fräscht så ska bli spännande att testa. Tänkte bjuda mamma och svärmor på det till fördrink.
Och vi alla tre älskar rödvin.
 
Rödvinet har jag smygöppnat och testat och det var jättegott! Både till maten och att dricka för sig självt. Mjukt och lent i smaken tycker jag.
 
Om Miavinet sades det så här i en pressrelease
 
"Mia Moscato
Nytt vin från vinmakerskan Gloria Correll
Mia Moscato är ett sött mousserande, friskt och rent vin med inslag av päron, fläder, pomerans och citrus. Vinet har en lång, aromatisk eftersmak med en krämig mousse.
Mia Moscato är gjord på druvan muskat och har en druvtypisk smak som påminner lite om färska druvor.

Mia Moscato som är ganska sött med en bra balanserad syra och aromatisk fruktighet och trevlig mousse, passar utmärkt till frukt- och bärbaserade desserter, frukt- och chokladmousse och olika bakverk.
 
Mia Moscato är framtaget av vinmakerskan Gloria Collell, vars mål har varit att ta fram en linje viner som är mycket fruktdrivna och aromatiska i lättillgänglig, ren och rak stil.
Gloria växte upp i den katalanska regionen i Spanien - området på östkusten, centrerad runt Barcelona. Glorias familj har alltid varit vinmakare och det blev naturligt för Gloria att fortsätta i familjens fotspår.
"
 
Pata Negra är en ny rödvinsbox som togs fram så här:
 
"I början av året fick svenska folket för första gången välja vin till en ny bag-in-box med lansering 1 april. Valet stod mellan tre röda kvalitetsviner som gick under namn kopplade till konsumtionstillfället; ”The Social”, ”The Foodie” och ”The Cozy”. Drygt 1000 röster senare har svenska folket gjort sitt val: ”The Cozy”. Vinet som representerar det mysiga valet och nu fyller boxen är Pata Negra Tempranillo. Det är ett fruktigt, mjukt och kryddigt rött vin från Spanien.
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: