GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Idag hyllar vi oss själva lite extra, ok!?

2013-03-08 | 14:03:56 | Egocentrerat&Vardagligt

Tshirts och linnen från Avanna.se
Grått linne Marilyn Monroeseriemotiv, serietidnings, trend, tee, top, tshirt, comic, mode, Avanna
 
Ni missar väl inte att det idag är Internationella kvinnodagen!? E dag som sannerligen kommer behövas så länge vi kvinnor fortsätter vara nedtryckta, tjäna mindre, diskrimineras och lillagummanklappas på huvudet.
Så länge som även kvinnor inte vill erkänna sig själva som feminister...vilket väl jag tycker är lika märkligt, konstigt och idiotiskt som om jag inte skulle säga att jag vore människa bara för att det finns vissa människor som jag inte tycker beter sig bra.
Nej kvinnor! Stå starka! Hylla er själva och hylla varandra! Och våga vara feminist!
 
Kommentera 4 st

Kommentarer
Linnea
2013-03-08 - 14:39:58

Jag anser inte mig själv vara feminist. För jag tycker det är ett konstigt sätt att försöka uppnå jämlikhet genom att bara fokusera på ena könets rättigheter.

Svar: tycker det är konstigt att inte kalla sig feminist som tjej..ja om man nu inte trivs med olikheter och klyftor och diskriminering då.Att kämpa för kvinnans lika värde mot mannens utesluter inte på nåt sätt att man kämpar för ALLAS lika värdighet.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Linnea
2013-03-08 - 15:53:55

Varför är det så viktigt att kalla sig någonting? Räcker det inte med att man försöker kämpa för allas rättigheter och försöker jämna ut alla orättvisor?
Men om man nu nödvändigtvis ska kalla sig någonting så är jag lika mycket maskulinist som feminist.
Det är inte bara kvinnor som samhället behandlar orättvist.

Svar: För mig är det jätteviktigt att kalla mig vissa saker för att just visa vad jag tror på och stödjer och anser viktigt. Att jag kallar mig feminist och tycker att alla kvinnor ska anse sig vara är för att kvinnor fortfarande över hela världen fortfarande på så många plan inte är jämlik mannen. Att vara feminist innebär ju lika rätt för både kvinnor och män vilket ju också inbegriper att män ska ha lika rättigheter som kvinnan och inte diskrimineras. Så det behöver du ju inte kalla dig maskulinist för.Men på hur många plan är det vanligare att en man diskrimineras, har lägre lön, sämre villkor, rättigheter och tas på mindre än allvar än kvinnor, än vad kvinnor gör kontra män?
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Linnea
2013-03-08 - 19:01:26

På väldigt många områden diskrimineras män mer än kvinnor, men det är bara kvinnors orättvisor som syns, som tar plats i dagens samhälle. Feminismen har historiskt sett varit bra då den lyft fram viktiga frågor, lyft fram kvinnorna i en tid då klyftorna var mycket större, men jag ser nog hellre att en ”equalism” tar över efter feminismen. För vem kämpar för mäns rättigheter? Så som jag ser det så kämpar feminister för att kvinnor ska behandlas lika männen, inte för att männen ska behandlas lika kvinnorna? Det är kanske sant att feminister vill att båda könen ska vara lika på alla plan, men JAG har då aldrig hört något konkret exempel på feminister som kämpar för mäns rättigheter.
Jag har full förståelse för att du vill kalla dig feminist, men kalla inte oss idioter, som inte är feminister.
Jag tycker naturligtvis också det är behändigt att i vissa fall kalla sig saker för att visa vad man tror på och stödjer (jag använder tex. humanist, miljöpartist och ateist för att visa vad jag står för och tror på), men i just detta fallet vill inte JAG kalla mig för feminist för att jag tycker det exkluderar män. Din syn på feminism kanske inte exkluderar män, och du får vara feminist om du vill, men jag tycker det är fel att framställa feminismen som en självklarhet, att bara för att man är tjej ska man vara feminist.

Ling-Ling
2013-03-10 - 16:04:15

Gillar dig bara mer när du skriver nåt sånt här. Du är så smart och medveten, önskar fler kunde vara det! :)


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: