GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Vilken är din favoritbok?

2013-06-24 | 16:46:34 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Jag älskar verkligen böcker och läser en rejäl hög varje år.
Nu vankas sommar och semester med lite extra tid för just läsning.
Igår på Nyhetsmorgon började ett nytt programinslag där Martina Haag träffar kändisar som ska ge sitt bästa boktips. Så mysigt!
 
Och nu vill jag höra DITT bästa boktips så kanske jag hittar några nya guldkorn med.
På bilden ser ni några av mina favoritböcker. Mons Kallentoft, Jonas Moström och Mari Jungstedt är mina svenska favoritförfattare och deras böcker/serier om Malin Fors, Johan Axberg respektive Anders Knutas har jag fullkomligen slukat.
Kommentera 27 st

Kommentarer
Elin
2013-06-24 - 17:07:45

Lucy Dillons serie om Longhampton som börjar med boken "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar", "Hundar, hus och hjärtats längtan" och den senaste som kom heter "Och så levde de lyckliga". Väldigt mysiga :)

Svar: Ahh den första har jag liggandes här hemma och tänkt läsa de ser verkligen mysiga ut =)
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

CJ
2013-06-24 - 17:39:18

Har du läst Harlan Cobens böcker? Bra tycker jag. :)

Svar: nope, inte nån så dom ska jag kolla upp! Tack Cj!kram
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Lakritsdraken
2013-06-24 - 17:39:32

Jag gillar det mesta som Jonas Gardell har skrivit. Har inte läst den senaste trilogin men såg serien "Torka aldrig tårar utan handskar" på TV och älskade den.
En storfavorit annars är "En geishas memoarer" av Arthur Golden. Tycker även att "Niceville" av Kathryn Stockett är ett måste att läsa om man inte har gjort det.
En bok som satte sig i minnet är "Glasborgen" av Jeanette Walls.
Utöver det älskar jag alla Marian Keyes böcker. Har nog läst alla utom möjligtvis den senaste. Det finns antagligen många fler men dessa kom jag på nu.

Ha en fin boksommar! :)
*kram*

Svar: Ja jag älskar en komikers uppväxt, ett ufo har landat och Jenny av Gardell, men itne läst nån av de andra.Niceville älskade jag och den var verkligen bättre än filmen.
Älskar också Marian Keyes och minns sommaren 2003 då jag sträckläste 5 böcker tror jag.
Love them!
kram!!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Sofia
2013-06-24 - 17:57:04

Gillar twilight-böckerna :-)

Svar: ja jag med, läste om dom 3 ggr när de kom hihi =)
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Jess
2013-06-24 - 17:58:32

En helt annan typ av böcker än de ovan men Vindens skugga och Ängelns lek är två fantastiska böcker av Carlos Ruiz Zafón. Andra tips jag kommer på såhär på rak arm är Wallflower av Stephen Chbosky, Anonyma skoälskares klubb av Beth Harbison, Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow av Sara Gruen och En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna :)

Svar: Anonyma skoälskares klubb hr jag läst och gillade och Hattaffärsboken har jag sett och gillat omslaget men itne köpt. Ska kolla upp de andra, tack för tipsen Jess! kram!!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Emma
2013-06-24 - 18:07:54

Åsa Linderborgs "Mig äger ingen" är helt fantastisk. Jag tror verkligen du skulle gilla den!

Svar: Ska kolla upp den, typisk sån bok jag sett massa gånger ohch nog tänkt köpa men itne gjort.Tack Emma!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Maria
2013-06-24 - 18:10:24

Camilla Läckbergs, Ann Rosmans, Viveca Stens och Buthler/Öhrunds deckare rekommenderar jag starkt. Annars så är Mötley Crues biografi "The Dirt" ett måste om man gillar rockbiografier!
Hoppas att du får en riktig mysig sommar med många bra böcker att läsa! Kram

Svar: Har inte läst nån Läckberg så det kanske jag borde, ska även kolla upp de andra, tack!The Dirt är absolut en av de bästa böcker jag läst - man förfäras, äcklas, förtjusas och fängslas av den!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

LINNEA
2013-06-24 - 18:34:17

"The hunger games" och "Divergent" är bra!

Svar: the hunger games har jag liggandes och började läsa men hmm måste helt glömt av boken haha.Tack för tipsen!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

ingela
2013-06-24 - 18:55:03

Koontz - Alla böcker i Odd serien. Sjukt bra!
puss å kram

Svar: Ja Koontsz är bra! Läste många av böckerna precis efter gymnasiet men har nog många kvar! Har du nån man får låna en dag?kram!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Emily
2013-06-24 - 19:02:13

Jag föreslår Anna Gavaldas: Tillsammans är man mindre ensam.

Fantastisk, sitter kvar.

Eller "Påven Johanna" eller "En sorts kärlek"

Svar: Tack för tipsen! Tror inte jag hört talas om nån av dom så ska kollas upp!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Sigrid Gustavsson
2013-06-24 - 19:38:36

Jag älskar Janet Evanovich böcker, dom är både roliga och spännande!
Annars kan jag rekommendera "femtio sätt att träffa den rätte" av Lucy-Anne Holmes och fortsättningen på den som heter "inte helt perfekt"

Svar: Janetböckerna har jag varit sugen på gillar omslagen, så kanske dags att ta tag i dom =)
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

SARA
2013-06-24 - 19:54:06

jag gillar twilight böckerna! :)

Svar: ja jag med, läste om dom 3 ggr när de kom hihi =)
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Jennah
2013-06-24 - 19:57:16

Min favorit är Jurassic Park. En tjock bok och jag har läst den två gånger. Jämfört med filmen är boken så mycket bättre, och då är ju redan filmen väldigt bra. Så OM du nu gillar filmen/filmerna så är nog boken ett måste.

Svar: åh jag älskar ju första filmen! Så kanske är värt att leta upp i bokform =) Tack för tipset!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anna
2013-06-24 - 20:33:11

Alla böckerna om En shopoholic (och de fristående böckerna också) som Sophie Kinsella skrivit är favoriter bland annat gillar även Anne Holt och Katerina janouch som författare!

Helén
2013-06-24 - 20:53:35

Noterar att Janet Evanovich redan blivit tipsat om. Jag har 19 böcker i Plum-serien. Har läst de flesta 2 ggr. Min absoluta favvo.

Sen gillar jag Håkan Nesser som ett svenskt tips. Speciellt de fem böckerna om Barbarotti. Hela hungergames-serien är en sån där serie som man inte kan lägga ifrån sig. Även om den sista boken inte kommer upp i samma klass.

Peter Robinsons böcker om Alan Banks. Fantastiska. Om man gillar überläskiga böcker är Stuart Mc Bride ett tips. Denise Mina gillar jag med. Hennes hjältar har många fel och brister. Gillar deckare som inte följer strömmen.

Nu har du säkert läst Stieg Larsson triologi. Det borde ju alla göra. Samma sak med Kepler. Jag var tveksam först men det blev sträckläsning.

Men ska du bara ta ett råd ta Janet. Böcker man blir glad av. Och beroende =)

Anonym
2013-06-24 - 21:05:08

Här kommer tips på författare:
Simons ahrnstedts böcker(historiska romaner), flimmer av Anne Holt, Adler-olsens böcker, Viveca sten, Sofie Sarenbrandt, Linwood Barclay (beroende framkallande böcker), Anna fredrikssons (vardagsskildringar).

Sabine-Välbefinnaren
2013-06-24 - 21:13:27

Några av mina favoriter är "50 shades of grey"-triologin, paulo coelho och boken "Veronica decides to die", böcker av Dean Koontz om man gillar thriller, Mitch Albom om man gillar filosofiska böcker och carlos ruiz zafan lite spänning. Lycka till med att hitta en bra bok. Jag älskar också att läsa och håller alltid på med en bok. Just nu läser jag Molnfri bombnatt om andra världskriget. Kram

JUNITJEJ
2013-06-24 - 21:15:08

Jag älskar också Mari Jungstedts böcker!

Sanna
2013-06-24 - 21:28:13

Några svenska författare: Stieg Larsson, Läckberg, Håkan Östlundh ,Sarenbrant samt Ninni Schulman.
Utlänska författare/böcker: jo nessbø, e.l James med sina 50 nyanser. Nora Roberts.

Mie
2013-06-24 - 23:50:47

Flicka med pärlörhänge av Tracy Chevalier tycker jag är super :)

Linnéa
2013-06-25 - 10:04:30

Jag fullkomligt älskar Johan Theorins böcker, han är min stora favorit - jag har läst Sankta Psyko, Skumtimmen, Nattfåk och Blodläge varav de tre senare är en serie som utspelar sig på Öland under de olika årstiderna, den sista kom i våras (?) och heter Rörgast men den har jag inte läst än. Alla böckerna är sjukt bra med spänning och spöklika inslag men inte så att det blir löjligt utan snarare tvärtom "det här skulle mycket väl kunna hända" om man nu tror på sådant (vilket jag gör) =)

Sedan gillade jag Läckbergs Änglamakerskan - lite svår att läsa då det är många personer inblandade men sjukt spännande ändå. Till slut sket jag i vem alla var och bara läste för jag ville veta hur den skulle sluta haha =)

Är du intresserad av att läsa riktiga litteraturklassiker som är väldigt speciella och skrivna i en annan tid av författare som levt i en helt annan tid (jag är ju då en litteraturnörd när det kommer till sådana böcker) så skall du läsa "The Awakening" av Kate Chopin, en väldigt kort bok men så otroligt vacker och gripande på något sätt. Jag slängde den i väggen när den var slut då jag blev så ledsen över att det slutade som den gjorde =( Du har också "Catcher in the Rye" av J.D Salinger som också är en väldigt speciell bok om en ung kille som blir avstängd från sin internatskola och väljer att inte berätta för sina föräldrar utan åker istället till NY för att leva livet. Jag skulle tippa på att killen lider av någon form av psykisk åkomma men boken är så fin på något sätt - en provokativ tonårsroman av sin tid. Till sist har du "Their Eyes Were Watching God" av Zora Neale Hurston. Den handlar om en kvinna som tvingas gifta sig väldigt ung men som sedan väljer att skilja sig och leva med en annan man. Det nya äktenskapet lyckas inte heller så bra eftersom hon inte trivs att bli satt på en piedestal. Så träffar hon en yngre kille och ja så handlar boken om svårigheterna mellan dem. Den är vacker, gripande, sorglig och alltsammans på en gång. Den finns som film också =) filmen är också rätt bra med saknar en del från boken. Det var mina tips =)

Fröken H
2013-06-25 - 10:12:40

Jag gillar allt av Stephen King, speciellt novellsamlingen Det förskräckliga apan. En annan bra bok jag nyss läst är Kunzelmann & Kunzelmann av Carl-Johan Vallgren, mini recenssion finns på bloggen http://modemanifest.blogspot.se/2013/05/tankvarda-torsdag_30.html :)

Jenny P
2013-06-26 - 09:17:51

På semester nu, läste precis ut: Livet efter dig av Jojo Moyes. En fin och underbar "kärlekshistoria", en sorglig sådan. Mycket läsvärd ***** (fem av fem).

Ribecca
2013-06-27 - 00:29:19

Allt av Simona Ahrnstedt, Frida Skybäck, Philippa Gregory, Joyce Carol Oates, Virginia Andrews. Läs och njut!

Vctoria
2013-06-28 - 09:21:46

Hey!! The Maze runners triologin är sjukt bra!!! Tips från mig :)

Milutten
2013-06-28 - 14:10:02

Läs vilken bok som helst av Jonathan Tropper. Skitbra chiclit. Fast skrivet av en man och huvudkaraktären är alltid man. Väldigt roliga men också lite sorgliga böcker. Inte riktigt lika "kladdigt" som tjejiga chiclits.

Puss på rej!

ingela
2013-07-27 - 18:13:09

Oops! såg inte svaret förrän nu... så är det när man inte loggar in och bryr sig om bloggen.. Ang. Koontz, klart du får låna, har ju en del kan man säga... ;) kram


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: